صالح محمدی، ضمن قدردانی از کشاورزان سختکوش استان گیلان برای رعایت تقویم زراعی، اظهار کرد: در شرایط کمبود ذخایر آبی هستیم و لذا تقویم زراعی به عنوان فرهنگ کشاورزی در استان گیلان دنبال می شود.
وی با بیان اینکه شالیکاران امسال ۸۰ درصد فعالیت های زراعت برنج خود را براساس تقویم زراعی پیش بردند، گفت: بیش از ۲۳۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان معادل ۹۸ درصد نشاکاری شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفت وگوی خبری، همچنین از آغاز عملیات وجین جهت مبارزه با علف های هرز در شالیزارها متناسب با زمان نشاء خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۱۳۷ هزار هکتار از اراضی نشاکاری شده وجین شده است.
محمدی، با بیان اینکه علف های هرز در زراعت برنج بخشی از هزینه و مدیریت را درگیر می کند، ادامه داد: علف های هرز به دلیل ایجاد رقابت برای کسب آب و مواد غذایی، موجب کاهش پنجه زنی گیاه برنج و در نتیجه کاهش عملکرد و کیفیت محصول می شود.
وی هشت درصد خسارت ها در زراعت برنج را ناشی از علف های هرز دانست و متذکر شد: عمده شالیکاران در مرحله وجین هستند و لذا باید با علف های هرز که با سایه اندازی مانع از رشد گیاه برنج می شوند حتما مبارزه کنند و بهتر است از قسمت دوم کود پتاس استفاده شود.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان ارقام بومی گیلان را نیازمند ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم کود پتاس برای تکمیل دانه بندی و همچنین مقابله با تنش خشکی و بیماری های برنج دانست و عنوان کرد: با توجه به ابرناکی هوا، شرایط برای بیماری بلاست برنج وجود دارد و لذا کشاورزان حتما قارچکش های اختصاصی را تهیه کنند.
انتهای پیام
نظرات