• چهارشنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402031710890
  • خبرنگار : 50184

تدوین استاندارد ۹ رشته صنایع دستی کرمانشاه

تدوین استاندارد ۹ رشته صنایع دستی کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه معاون استانداردسازی و آموزش اداره کل استاندارد استان کرمانشاه از تدوین استاندارد ۹ رشته صنایع دستی و دو سوعات کرمانشاه خبرداد.

ژیلا دارابی، امروز(۱۷ خرداد) در اولین نشست تخصصی زنجیره ارزش گلیم، بااشاره به اهمیت استانداردسازی در افزایش کیفیت محصولات، اظهار کرد: استاندارد اجباری تنها برای محصولاتی انجام می گیرد که به صورت صنعتی تولید می شوند و سایر محصولات می توانند به صورت اختیاری استاندارد شوند.

وی با بیان اینکه صنایع دستی از جمله محصولاتی است که می تواند به صورت اختیاری استاندارد شود، افزود: از آنجایی که اغلب محصولات صنایع دستی در محیط های کارگاهی تولید می‌شوند، برای همین استاندارد اجباری شامل آنها نمی شود.

معاون اداره کل استاندارد کرمانشاه تصریح کرد: معتقدیم در همه مسائل باید در مسیر استانداردسازی قرار بگیریم، چراکه استاندارد باعث خواهد شد تا محصولاتی یکنواخت و با کیفیت بهتری تولید شود و در نهایت رضایت مشتریان و پایداری در بازار را به دنبال خواهد داشت.

وی از شروع تدوین استاندارد تعدادی از محصولات صنایع دستی استان از حدود یک دهه پیش یاد کرد و گفت: از آن زمان تاکنون توانسته‌ایم استاندارد تعدادی از محصولات صنایع دستی استان را تدوین کنیم.

دارابی تنبور را از جمله این محصولات عنوان کرد و گفت: برای تنبور دو استاندارد شامل آیین کار تولید و استاندارد ویژگی ها را تدوین کرده ایم تا اگر کسی بخواهد در این رشته تولیدی داشته باشد، آشنایی کاملی با فرآیندهای خلق یک تنبور استاندارد را پیدا کند.  

وی آئین کار تولید زیره گیوه هورامی، گیوه زنانه(پاپوش)، ارغوان بافی و چاقوی کرند را از دیگر صنایع دستی استان برشمرد که استاندارد آنها تدوین شده است.

معاون اداره کل استاندارد استان افزود: برای چاقوی کرند نیز تاکنون دو استاندارد تدوین شده که یکی در مورد آیین کار تولید چاقوی کرند و دیگری استانداردسازی ۱۲ کارگاه آن است.

وی در ادامه با بیان اینکه استاندارد آیین کار تولید گلیم هرسین هم تدوین شده، گفت:  تاکنون یازده استان کشور برای گلیم های تولیدی خود استاندارد تدوین کرده اند.

دارابی در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر صنایع دستی، استاندارد دو سوغات معروف کرمانشاهی یعنی نان برنجی و نان خرمایی هم تدوین شده است.

وی گفت: با وجود اینکه استاندارد تولید تعدادی از رشته های صنایع  دستی در استان تدوین شده، اما متاسفانه تاکنون اقدامی برای ترویج آنها در بین هنرمندان و کا رگاه های صنایع دستی انجام نگرفته است.

به گفته این مسئول، ترویج این برنامه تولید به ارتقاء کیفیت، افزایش فروش و رضایت مشتریان از محصولات صنایع دستی استان کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha