مدثر تیموری در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: روز گذشته، ۱۶ خرداد، ساعت ۱۵ اعلام حریق شد که بلافاصله اکیپ پاسگاه تیوان که به محل نزدیک بودند، به منطقه اعزام شدند.
وی افزود: با توجه به گستردگی آتش، گروههای دیگری هم به منطقه اعزام شدند اما باز هم آتشسوزی مهار نشد و از نیروهای مردمی درخواست کمک کردیم تا در نهایت به کمک نیروهای کوهنورد و همکاری نیروهای جمعیت هلال احمر و منابع طبیعی بعد از هفت ساعت آتش مهار و کنترل شد.
تیموری تصریح کرد: بر اثر این آتشسوزی ۵۰ هکتار از بهترین اراضی مرتعی منطقه دچار سوختگی شد. همچنین حدود ۵۰ درخت ارس و درختچههای جنگلی دیگر نیز طعمه حریق شدند.
وی خاطرنشان کرد: مسیری که دچار حریق شد، یکی از اماکن گردشگری پررفتوآمد منطقه و در نزدیکی زیارتگاه علیبلاغ بود که متأسفانه بیاحتیاطی گردشگران و روشن کردن آتش منجر به وقوع این حادثه شد.
رئیس پارک ملی تندوره درگز گفت: علیرغم توصیههای ایمنی که داشتیم، این دومین بار در یک ماه اخیر است که آتشسوزی اتفاق میافتد اما این آتشسوزی نسبت به آتشسوزی قبلی گستردهتر بود.
وی افزود: با توجه به تراکم بالای پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده و پارک ملی تندوره و همچنین با توجه به خشکسالی شدید در منطقه و رطوبت پایین خاک و گیاه، استعداد حریق در منطقه بسیار بالاست و با کوچکترین آتش، حجم گستردهای از اراضی دچار حریق میشود.
تیموری اظهار کرد: توصیه ما به گردشگران این است که اگر وارد منطقه میشوند، تا جایی که امکان دارد تلاش کنند غذای آماده با خود به همراه داشته باشند و به منظور پخت غذا و... آتش روشن نکنند و اگر هم مجبور شدند آتش روشن کنند، از مکانهای خاصی که برای این منظور در نظر گرفته شده استفاده کنند.
وی تأکید کرد: توصیه موکد ما به گردشگران این است که اصلا آتشی در منطقه روشن نکنند اما اگر هم آتش روشن کردند، حتما قبل از ترک منطقه از خاموش بودن آتش اطمینان حاصل کنند و علاوه بر آب، خاک و سنگ روی بقایای آتش بریزند تا از جابهجایی این بقایا و سرایت و انتقال آتش به مناطق مجاور جلوگیری شود.
خشکسالی شدید بر منطقه حاکم است
رئیس پارک ملی تندوره درگز در ادامه به خشکسالی شدید حاکم بر منطقه اشاره کرد و گفت: با توجه به کاهش ۵۰ درصدی بارندگیها نسبت به سال گذشته و همچنین نسبت به دوره آماری بلندمدت، نمود خشکسالی در شهرستان درگز و پارک ملی تندوره بسیار قابل توجه است.
وی با بیان اینکه شدت افت منابع آبی در پارک ملی تندوره بسیار زیاد است، گفت: با توجه به خشکسالی شدید در منطقه و افت شدید منابع آبی، سال بسیار سختی در پیش داریم؛ بر همین اساس درخواست ما از دوستداران محیط زیست این است که از طریق اقداماتی از جمله نذر طبیعت و... محیط زیست را در ایجاد منابع آبی سیار یاری کنند تا از گدار حیات وحش و جابهجایی حیات وحش از منطقه پیشگیری کنیم.
پارک ملی تندوره تنها پارک ملی خراسان رضوی است که ۳۵ هزار و ۵۴۰ هکتار وسعت دارد و در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان درگز واقع شده است.
علاوه بر پلنگ که گونه جانوری شاخص این منطقه است، قوچ و میش اوریال، کل و بز، گربه وحشی، گربه جنگلی، گربه پالاس و گراز و پرندگانی چون هما، دال و کرکس سیاه از جمله سایر گونههای جانوری ارزشمند پارک ملی تندوره است.
مهمترین گونه گیاهی منطقه نیز درخت اُرس است به طوری که این پارک یک ذخیرهگاه مناسب برای این درخت محسوب میشود که از پوشش مناسبی برخوردار است.
انتهای پیام
نظرات