• چهارشنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402031710833
  • خبرنگار : 71415

اختلاف چین و هند بر سر اخراج خبرنگاران

اختلاف چین و هند بر سر اخراج خبرنگاران

چین و هند روند تشدید شونده‌ای از اخراج متقابل خبرنگاران از خاک یکدیگر را در پیش گرفته‌اند؛ اتفاقی که به جدیدترین عامل تزلزل روابط بین این پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان بدل شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از  شبکه سی.ان.ان، دهلی نو روز جمعه از مقام‌های چینی خواست "تداوم حضور" خبرنگران هندی مشغول به کار و تهیه گزارش در چین را "تسهیل کند" و تاکید کرد بر سر این مساله "با یکدیگر در ارتباط هستند."

به گزارش سی.ان.ان، یک منبع آگاه وابسته به رسانه‌های هندی بیان کرد، از ماه آوریل مجوز کار سه نفر از چهار خبرنگار نشریات بزرگ هندی مشغل به کار در چین توسط پکن باطل شده است.

چند روز قبل پکن نیز متقابلا گلایه کرد، به دلیل "رفتار ناعادلانه و تبعیض آمیز" هند با خبرنگارانش، تنها یک خبرنگران چینی در هند باقی مانده و دهلی نو ویزای این خبرنگار را هنوز تمدید نکرده است.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوالی درباره گزارش روزنامه وال استریت ژورنال درباره روند اخیر اخراج متقابل خبرنگاران توسط چین و هند گفت: "طرف چینی انتخابی به جز دست زدن به تدابیر متقابل مناسب ندارد."

روابط میان این همسایه بزرگ مسلح به سلاح هسته‌ای در سال های اخیر به سبب روند افزایش ملی گرایی در هر دو کشور و تنش در مرز آنها متزلزل شده و وضعیت اخیر نیز به دیگر عوامل تیرگی روابط آنها اضافه شده است.

در سال ۲۰۲۰ تنشها بین چین و هند بعد از تشدید اختلاف ارضی دیرینه دو کشور در منطقه لداخ و بروز درگیری‌ فیزیکی بین نظامیان آنها در این منطقه بیش از پیش تشدید شد.

وزیر دفاع هند در ماه آوریل، چین را متهم به نقض توافقات مرزی موجود و "تضعیف بنیان کلی" روابط دو جانبه آنها کرد.

این نخستین مورد از درگیر شدن روزنامه نگاران در درگیری های ژئوپلیتیکی سالهای اخیر نیست.

سال ۲۰۲۰ پس از آنکه واشنگتن تعداد اتباع چینی مجاز به کار در دفاتر رسانه های دولتی چین در ایالات متحده را با استناد به "تجسس، آزار و ارعاب" خبرنگاران خارجی در چین و لزوم "همسطح کردن" زمین بازی دو  کشور کاهش داد، چین آمریکا را به "سرکوب سیاسی" متهم کرد.

پکن متقابلا اقدام آمریکا را با اخراج خبرنگاران چند روزنامه بزرگ آمریکایی پاسخ داد. هر دو طرف همچنین محدودیت‌های ویزا علیه شرکت‌های رسانه‌ای یکدیگر اعمال کردند.

روز یکشنبه، خبرگزاری شینهوای چین یک گزارش از هو ، رئیس دفتر این خبرگزاری دولتی چینی در دهلی نو منتشر کرد که در آن او از آنچه " عذاب و مصیبت ویزا" برای خبرنگاران چینی در هند خواند سخن گفت.

هو شیائومینگ گفت، دولت هند با تمدید ویزای او در ماه مارس به این دلیل که برای مدت بیش از حد طولانی در این کشور مانده خودداری کرد. این خبرنگار چینی نوشت: رفتار بیرحمانه دولت هند فشار روانی زیادی بر خبرنگاران چینی در هند وارد کرده است.

او در این مطلب نوشت: "با توجه به سیاست هند در زمینه صدور ویزا، شعبه خبرگزاری شینهوا در دهلی نو "اکنون تنها یک خبرنگار برخوردار از ویزای معتبر دارد."

آریندام باگچی، سخنگوی وزارت امور خارجه هند روز جمعه در یک نشست مطبوعاتی عادی از اظهار نظر در مورد مناقشه بر سر تعداد خبرنگاران چینی در این کشور خودداری کرد.

این سخنگو گفت: "همه خبرنگاران خارجی، از جمله خبرنگاران چینی، بدون هیچ محدودیت یا مشکلی در زمینه گزارش‌دهی، فعالیت‌های خبری خود را در هند دنبال می‌کنند."

باگچی این موضوع را که کسی از خبرنگاران مجوز کار خود را در چین از دست داده تایید نکرد اما گفت، چنین خبرنگارانی برای انجام وظایف خود در آنجا با مشکلاتی مواجه شده اند.

روزنامه " دِ هندو" در ماه آوریل مقاله ای را منتشر کرد مبنی بر اینکه وزارت خارجه چین تصمیم گرفته ویزای آنانت کریشنان، خبرنگار این نشریه در پکن و همچنین آنشومان میشرا، یک خبرنگار دیگر هندی متعلق به شبکه پراسار باراهتی را "مسدود" کند.

در زمان انتشار این گزارش یک مقام وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره این تدابیر گفت،‌ پکن به رفتار "ناعادلانه" هند در سالهای اخیر با خبرنگاران چینی از جمله درخواستش از خبرنگار شینهوا در ماه مارس برای ترک این کشور پاسخ داده است.

به گفته این مقام چینی، در سال ۲۰۲۱ نیز مقام های هند به یک خبرنگار شبکه چینی سی.جی.تی.ان که دارای روادید معتبر بود گفتند که این کشور را ترک کند.

پکن مشخص نکرد آیا خبرنگاران چینی دیگری که در ضمن داشتن ویزای معتبر هند در حال حاضر در خارج از هند باشند، وجود دارند یا خیر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha