امین کوگانی، امروز(۱۷ خرداد) در اولین نشست تخصصی زنجیره ارزش گلیم، بااشاره به قدمت و پیشینه غنی گلیم هرسین در ایران، اظهار کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته این هنر دست بافته اصیل با چالش ها و مشکلاتی مواجه شده است.
وی افزود: اولین چالش پیش روی تولید گلیم در استان، نبود کارگاه های بزرگ نخ ریسی است که این مسئله باعث می شود بخشی از نیازهای هنرمندان خود را از خارج از استان وارد کنیم.
معاون صنایع دستی کرمانشاه تصریح کرد: از طرفی در کرمانشاه یک کارگاه حرفه ای رنگرزی شیمیایی یا گیاهی را نداریم که در خود استان کارهای رنگرزی نخ را انجام دهیم.
وی در ادامه بالا بودن هزینه های تامین مواد اولیه با کیفیت را از دیگر چالش های مهم پیش روی گلیم بافی در استان عنوان کرد و افزود: این مشکل سبب بالا رفتن قیمت تمام شده گلیم در استان شده است.
کوگانی با تاکید براینکه در مرحله بعدی باید گلیم را به سمت کاربردی و مطابق سلیقه بازار شدن ببریم، گفت: باوجود اینکه بافت گلیم چارچوب های خود را دارد، اما باید مطابق با پسند بازار هم طراحی و تولید شود تا بازار فروش خوبی پیدا کند.
وی یادآورشد: البته به این منظور باید بازارهای هدف را شناسایی و از سلایق مختلفی که در آنها وجود دارد، آگاهی پیدا کنیم.
معاون صنایع دستی تصریح کرد: در بحث بازار فروش که مهمترین مشکل فعلی همه رشته های صنایع دستی است نیز مقرر شده تا در کنار نمایشگاهها و احداث بازارچهها، هلدینگ های بزرگ فروش را به استان بیاوریم تا در حوزه بسته بندی و فروش کار کنند.
وی با اشاره به برگزاری اولین نشست تخصصی زنجیره ارزش گلیم در استان، افزود: در این نشست هنرمندان این رشته در خصوص مشکلات و موانع تولید گلیم در استان نظرات و دیدگاه های خود را بیان کردند تا بتوانیم با رفع آنها به تکمیل زنجیره این دست بافته اصیل کمک کنیم.
انتهای پیام
نظرات