• سه‌شنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۲۲:۴۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402031610334
  • خبرنگار : 50598

معاون استاندار:

استان مرکزی بار بزرگی را در حوزه هویت ملی به دوش می‌کشد

استان مرکزی بار بزرگی را در حوزه هویت ملی به دوش می‌کشد

ایسنا/مرکزی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: استان مرکزی در همه حوزه‌ها، بزرگان بسیاری را پرورش داده و بار بزرگی را در حوزه هویت ملی به دوش می‌کشد.

بهنام نظری، سه‌شنبه ۱۶ خرداد ماه، در پنجمین پیش نشست همایش ملی هویت و پیشرفت با محوریت استان مرکزی و با موضوع هویت در قرآن کریم اظهار کرد: هویت یکی از مولفه‌های مهمی است که هر فرد و گروه و کشوری می‌خواهد از آن بهره‌مند شود.  

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران به دلیل هویت اصیل و چیستی مهم خود در چهل واره دومش قرار گرفته است و یک هویت دینی بسیار مهم و عظیم دارد. استان مرکزی ۲۵ درصد از مفاخر ایران را به خود اختصاص داده و در حوزه‌های دین، فرهنگ و سیاست و ورزش بزرگان بسیاری را پرورش داده است و بار بزرگی را در حوزه هویت ملی به دوش می‌کشد.

نظری با اشاره به اینکه استان مرکزی مهد مفاخر دینی همچون امام خمینی(ره) بوده است افزود: انقلاب اسلامی ایران که بیش از سیصد هزار شهید تقدیم کرده‌ است، انقلابی است که به برکت وجود امام خمینی(ره) شکل گرفت. تعریف هویت در استان مرکزی می‌تواند کار سهل و ممتنعی باشد چراکه استان مرکزی یک پیشینه فرهنگی و تاریخی بسیار غنی دارد. 

وی با بیان اینکه دشمنان خواستند که انقلاب اسلامی را به خاموشی بکشند اما نتوانستند اظهار کرد: امروز در یک جنگ ترکیبی و نابرابر در حوزه رسانه‌ای هستیم. دشمنان با شعار مجهول زن، زندگی و آزادی به دنیال این هستند که مطالبات غیر منطقی خودشان را در جامعه مستقر کنند. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: قطعا کسی که هویت فردی و منطقه‌ای خودش را پاس بدارد به تدریج باعث پاس‌داری هویت ملی نیز خواهد شد. امروز آنچه که ما را می‌تواند از چالش ها نجات دهد، پرداختن به امور مربوط به هویت است. 

محمدامین باقری، سرپرست دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست اظهار کرد: شورای سیاست گذاری هویت استان مرکزی با ریاست استاندار، معاونان و اساتید حوزه و دانشگاه تشکیل شد و به دنبال آن هیئت اندیشه ورز هویت با حضور اساتید دانشگاه و حوزه اجتماعی و فرهنگی شکل گرفت.

باقری با بیان اینکه هیئت اندیشه ورز هویت، بیش از ۶۰ جلسه تشکیل داده است افزود: در این جلسات برای سطوح مختلف نخبگان، مردم و سازمان ها کارهای خوبی انجام شده است. این همایش در تاریخ ۲۰ و ۲۱ تیر ماه برگزار خواهد شد. همچنین جشنواره ملی فرهنگی و هنری هویت نیز در تاریخ ۱۷ و ۱۸ تیر ماه برگزار می‌شود.

عبدالرضا حاج علی بیگی، دبیر اجرایی همایش ملی هویت و پیشرفت با محوریت استان مرکزی نیز اظهار کرد: مبحث هویت از ابتدای دولت سیزدهم در استان مرکزی با حضور استاندار مرکزی مدنظر قرار گرفته و هیئت اندیشه ورز هویت استان مرکزی در یکسال گذشته ۶۰ جلسه تشکیل داده و چند برنامه را در اولویت قرار داده است.

وی تصریح کرد: فراخوان ارسال مقالات از سه ماه قبل آغاز شده و تاکنون ۵۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شده که در حال داوری هستند. همچنین برگزاری جشنواره هویت و پیشرفت در دستور کار است و آثار بسیار مناسبی در احصای عناصر هویت‌ساز استان که مرتبط با میراث فرهنگی و هنر استان مرکزی است مدنظر است.

هانی چیت چیان، استاد حوزه و دانشگاه نیز در این نشست اظهار کرد: دو واژه‌ی نفس و شاکله در قرآن به طور ویژه به مفهوم هویت اشاره دارند. این دو کلید واژه در کنار یکدیگر موضوع هویت را شکل می‌دهند. باید مدنظر داشته باشیم که هر عملی از انسان و جامعه سر بزند از شاکله انسان است. 

وی با بیان اینکه انسان‌ها از لحاظ مزاج اولیه با یکدیگر متفاوت هستند گفت: هویت را بر مبنای دارایی، امکانات و توانمندی‌ها نیز تعریف می‌کنند. اگر هویت از دست برود، هیچ چیزی از فرد و جامعه باقی نخواهد ماند. هویت، نوع پیشرفت را تعریف می‌کند و برای تعریف پیشرفت یک جامعه باید ابتدا هویت آن را تعریف کنیم. پیشرفت قابل مقایسه نیست و بر اساس شاکله فرد باید پیشرفت را تعریف کنیم. 

چیت چیان با تاکید بر اینکه اقلیم و زن، جزو پایه‌ای‌ترین مولفه‌های تعیین کننده هویت هستند تصریح کرد: شیطان وقتی می‌خواهد فرد و جامعه ای را از بین ببرد، این دو مولفه را از او می‌گیرد و در واقع هویت فرد را می‌گیرد بنابراین تحلیل نوع نقش آفرینی زنان در یک جامعه بسیار مهم است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha