به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد، تغییر مفهوم عملیاتی در پی اعمال محدودیتهای طالبان برای نیروهای زن کمکرسان باعث این کاهش بودجه شده است.
مسئولان طالبان افغانستان چندین مورد ممنوعیت علیه زنان کارمند در نهادهای غیردولتی و مربوط به سازمان ملل را وضع کردهاند و این آژانسهای کمکرسان هشدار دادهاند که این مساله به شدت بر ارسال کمکها در این کشور صدمه میزند.
سازمان ملل در ادامه بیانیه خود آورده است: ممنوعیتهای اخیر علیه زنان افغان فعال در نهادهای غیردولتی و سازمان ملل یک لایه دیگری از پیچیدگی را به محیط حفاظتی فوقالعاده چالشبرانگیز افغانستان افزوده و ظرفیت عملیاتی شرکا را محدودتر کرده است.
در ادامه این بیانیه همچنین آمده، افغانستان همچنان یکی از کشورهای جهان است که با بدترین بحرانهای بشری دست و پنجه نرم میکند و دو سوم مردم این کشور به کمکهای بشری نیاز دارند.
برخی از مسئولان کمکهای بشردوستانه و دیپلماتها نسبت به کاهش احتمالی کمکهای مالی به افغانستان به دلیل محدودیتهای طالبان بر کارمندان زن و دولتهای کمککننده در ارزیابی بحرانهای جهانی رقابتی و اولویتهای اقتصادی هشدار دادهاند.
مشخص نیست که چه مقدار از این بودجه تجدیدنظر شده را اهداکنندگان خارجی تامین میکنند.
درخواستهای بشردوستانه جهانی اغلب کمتر از کل مبلغ درخواستی است. در سال ۲۰۲۲، طرح واکنش بشردوستانه ۴.۴ میلیارد دلار بود و حدود ۳.۲ میلیارد دلار دریافت کرد. سازمان ملل میگوید تعداد افراد نیازمند از سال گذشته افزایش یافته است. آژانس توسعه سازمان ملل در آوریل پیشبینی کرده بود که در صورت کاهش ۳۰ درصدی کمکها، اقتصاد افغانستان منقبض خواهد شد و تورم افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام
نظرات