• شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402031308690
  • خبرنگار : 71290

یک استاد دانشگاه مطرح کرد؛

ائتلاف دریایی کشورهای منطقه،‌گامی در جهت اعتمادسازی

ائتلاف دریایی کشورهای منطقه،‌گامی در جهت اعتمادسازی

یک استاد دانشگاه با اعتقاد به این‌که برگزاری مانورهای مشترک نظامی و یا دید و بازدید کشتی‌ها از بنادر یکدیگر از شاخص‌ها و نشانه‌های اعتماد سازی است،‌گفت: چشم‌انداز روشن و امیدوار کننده‌ای در رابطه با تحولات سیاسی و امنیتی منطقه به نمایش گذاشته خواهد شد.

نوذر شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی خود از اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش مبنی بر شکل‌گیری ائتلاف دریای ایران با کشورهای منطقه گفت:‌ کشوهایی که قبلا در یک حالت رقابتی یا خصمانه به سر می‌بردند، برای این‌که بتوانند روابط خود را بازسازی کنند یا با سازش (حل اختلافات براساس شیوه های رایج مانند آنچه در روابط ایران و عربستان اتفاق افتاد به یک اتفاق نظر برسند یعنی در جهت اعتمادسازی گام برداشته‌اند. 

وی تصریح کرد: اعتمادسازی در روابط کشورها نیز به معنی از بین بردن روابط خصمانه و رقابت آمیزی است که در گذشته حاکم بوده است، در واقع کشورها باید در روابط‌شان علائم و نشانه‌هایی را مخابره کنند که بیان‌گر روابطی دوستانه و توأم با اعتماد است. 

وی خاطرنشان کرد: برگزاری مانورهای مشترک نظامی، اطلاع کشورها از فعالیت نظامی یکدیگر، دید و بازدید کشتی‌ها از بنادر یکدیگر و برخی از این شاخص‌ها نشانه اعتماد سازی است. 

این استاد دانشگاه اظهار داشت:‌ با توجه به توافقی که ایران و عربستان در چین انجام دادند،‌ متعاقب آن هم دید و بازدیدهایی میان مقامات دو کشور صورت گرفت، که به نظر می‌رسد تلاش‌هایی برای حل بحران‌های منطقه‌ای انجام شد و اکنون یک گام به جلو و در مسیر اعتمادسازی حرکت کرده‌اند.

وی همچنین با بیان این‌که «باید تعریفی از ائتلاف داشته باشیم و فراموش نکنیم ائتلاف کردن یک مرحله قبل از اتحاد و در مسیر اعتمادسازی است»، بیان کرد: بنابراین چشم‌انداز روشن و امیدوار کننده‌ای در رابطه با تحولات سیاسی و امنیتی منطقه را به نمایش گذاشته می‌شود که در پرتو آن رشد و توسعه اقتصادی رخ خواهد داد و جایگزین روابط خصمانه به لحاظ سیاسی و امنیتی خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین درباره واکنش احتمالی آمریکا، اظهار کرد: به نظرم آمریکایی‌ها به سطحی رسیده‌اند که احساس می‌کنند، همکاری کشورهای منطقه نه تنها به زیان آن‌ها نیست، بلکه به سود آن‌هاست؛ زیرا آمریکا با آرامش بیشتر منطقه  خاورمیانه و خلیج فارس را ترک می‌کند و به سمت شرق آسیا که تصور می‌کند بزرگترین تهدیدش در این منطقه است، می‌رود. 

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این‌که «ائتلاف جدید دریایی با کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در حال شکل‌گیری است» یادآور شد: ائتلاف دریایی که قبلا با روسیه، چین، عمان و پاکستان شکل گرفته بود امروز در حال گسترش است. این ائتلاف با کشور هند و با کشورهای منطقه از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین و عراق به زودی شکل می‌گیرد. با شکل گیری این ائتلاف به زودی شاهد عاری بودن منطقه از هرگونه نیروی غیر موجه خواهیم بود. 

وی همچنین اظهار داشت:‌ خوشحالیم که کشورهای منطقه به این باور رسیده‌اند که برقراری امنیت دریایی منوط به هم افزایی و همکاری بیشتر کشورهای منطقه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha