زهره جعفری از محققان این شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با ایسنا، زمینه تحقیقاتی این شرکت را حوزه ارتوپدی دانست و گفت: یکی از محصولات این شرکت تولید "تورنیکت" دیجیتالی یا "شریان بند" است که در جراحیها و ارتوپدی استفاده میشود. زمانی که بیمار از ناحیه دست و یا پا دچار آسیب میشود و نیاز به عمل جراحی دارد، این ابزار بالای عضو بسته میشود تا عمل بدون خونریزی انجام میشود.
وی اضافه کرد: همچنین تورنیکت برای موارد اورژانسی و افراد مجروحی که در اثر حادثه دچار خونریزی شدهاند مورد استفاده قرار میگیرد.
جعفری خاطر نشان کرد: این دستگاه طوری طراحی شده که بعد از بستن کاف دور دست یا پای جراحت دیده، ابتدا با حداکثر فشار مجاز تنظیمی جلوی خونریزی گرفته میشود و بعد از مدت زمانی که کاربر تنظیم میکند، فشار کاف را در حد چندین ثانیه کاهش داده و اجازه میدهد که یک مرحله گردش خون در بافت انجام شود. با عمل خونرسانی از مرگ بافت جلوگیری میشود و مجددا به فشار اولیه برای قطع جریان خون بازمیگردد.
جعفری با بیان اینکه فشار و زمان حداکثر و حداقل بسته به میزان جراحت توسط کاربر قابل تنظیم است، یادآور شد: این دستگاه با باطری شارژی کار میکند و با هر بار شارژ کامل، قابلیت کارکرد تا ۳ ساعت را دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون این ابزار در ایران به صورت مکانیکی مورد استفاده قرار میگرفته است، اظهار کرد: اکنون این شرکت تورنیکت دیجیتالی عرضه کرده است و تفاوت این دو نوع در این است که در نوع مکانیکی میزان فشاری که بر شریان وارد میشود، باعث میشد که به بافت موضع آسیب وارد شود ولی این محصول فشار قابل تنظیم بر بافت وارد میکند.
انتهای پیام
نظرات