• شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402031308470
  • خبرنگار : 71516

میقاتی: کمیته وزارتی را برای رفتن به سوریه تشکیل می‌دهیم/ علیه روسیه نیستیم

میقاتی: کمیته وزارتی را برای رفتن به سوریه تشکیل می‌دهیم/ علیه روسیه نیستیم

نخست وزیر دولت موقت لبنان تأکید کرد، این کشور کمیته وزارتی را برای رفتن به سوریه برای بررسی پرونده آوارگان تشکیل خواهد داد.

به گزارش ایسنا، نجیب میقاتی، نخست وزیر دولت موقت لبنان در مصاحبه با یورونیوز درباره مشارکت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در نشست سران عربی در جده گفت: ما در را به روی هیچ کسی نمی‌بندیم. حضور زلنسکی در این نشست یک مساله عادی بود. لبنان موضع اصولی را در جنگ میان مسکو و کی‌یف اتخاذ کرد. موضع ما مخالفت با حمله به کشور دیگر یا اشغال آن است. این موضع لبنان علیه روسیه نیست که روابط خوبی را با آن داریم.

وی درباره نشست سران اتحادیه عرب در جده گفت: نشست بسیار خوبی بود. هویت عربی سوریه نیاز به هیچ‌گونه مصوبه‌ای ندارد. سوریه مرکز جهان عرب است. من از مذاکراتی که قبل از دعوت سوریه به این نشست برگزار شده، اطلاعی ندارم؛ اما مهم این است که سوریه در آینده نقش طبیعی خود را در اتحادیه عرب ایفا خواهد کرد. در روزهای آینده نقش سوریه در منطقه روشن خواهد شد. آنچه برای لبنان مهم است بازگشت آوارگان سوری به کشورشان است. ما کمیته وزارتی را برای رفتن به دمشق برای بررسی این پرونده تشکیل خواهیم داد. این اقدام با هماهنگی کمیته شش جانبه اتحادیه عرب خواهد بود. ما نمی‌توانیم سوری‌ها را مجبور کنیم به کشورشان بازگردند. لبنان حاکمیت دارد و می‌تواند حضور نیروی خارجی را که به صورت غیرقانونی در کشور ما هستند، نپذیرد. موضوع علیه هیچ‌گونه تابعیت مشخصی نیست و نمی‌توان ما را به نژادپرستی متهم کرد، بلکه چیزی که ما می‌خواهیم این است که حاکمیت کامل کشور خود را داشته باشیم برای همین هر خارجی را که اسناد قانونی لازم را برای اقامت در کشور ما نداشته باشد، اخراج می‌کنیم.

وی گفت: درباره آوارگان ما برنامه‌های کوتاه مدت و دراز مدتی برای حل این پرونده داریم و تمام گروه‌های لبنانی در جلسات دولتی درباره آن به توافق رسیده‌اند. این طرح‌ها دارای ۹ نکته‌ی اصلی است و من طی سفر به بروکسل برای مشارکت در نشست بحران آوارگان سوری در ماه آتی میلادی این مساله را مطرح خواهم کرد.

میقاتی درباره روابط با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان گفت: توافق ایران و عربستان تعصب مذهبی را کاهش داد. بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و روابط خوب با ریاض به صورت خود به خود بر لبنان تأثیر خواهد گذاشت چرا که سوریه نزدیک‌ترین همسایه لبنان است.

میقاتی درباره صحت اطلاعات در خصوص حمایت عربستان از لبنان گفت: ما شاهد هیچ‌گونه سرمایه گذاری قریب الوقوع عربستان در لبنان نیستیم؛ اما وعده‌هایی وجود دارد. زمانی که لبنان به مسیر درست بازگردد می‌تواند سهمی از این سرمایه‌گذاری‌ها داشته باشد.

وی درباره روابط با حزب‌الله گفت: نشست سران عربی پیشنهاداتی را مطرح کرد که شامل تفاوت قائل شدن بین تروریسم و سلاح مقاومت بود و این موضع رسمی لبنان است. حزب الله تا زمان آزادی اراضی اشغال شده لبنان، مقاومت باقی می‌ماند و این در بیانیه وزارتی دولت من موجود است. در داخل هیچ کسی بر دولت سیطره ندارد و هیچ کسی بزرگتر از حاکمیت لبنان نیست؛ اما حضور یک دولت در داخل دولت را قبول نمی‌کنیم و اولین منتقدان اقداماتی هستیم که به حاکمیت کشور ما لطمه بزند. هرگز اجازه استفاده از سلاح حزب الله در داخل را نمی‌دهم و به بیانیه وزارتی دولت خود درباره مقاومت در برابر اشغالگری اسرائیل در اراضی لبنان پایبند هستم. برای همین از اسرائیل می‌خواهم از اراضی لبنان خارج شود تا از این به بعد بهانه‌ای برای استفاده از این سلاح چه به عنوان مقاومت و چه در داخل نداشته باشیم.

میقاتی رزمایش‌های اخیر حزب الله لبنان را محکوم کرد و گفت: این مساله در دست دولت نیست، بلکه به یک توافق لبنانی جامع و کامل درباره سلاح مقاومت نیاز دارد.

وی درباره درگیری آتی میان حزب‌الله و اسرائیل گفت: حزب الله درک لازم را برای نکشیدن لبنان به هرگونه جنگی در زمان حاضر دارد. ما چندین اتفاق را در دوره اخیر پشت سر گذاشتیم.

نجیب میقاتی درباره سرنوشت ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان که حکم جلب بین‌المللی علیه صادر شده است، گفت: دستگاه قضایی لبنان نقش اساسی را در این پرونده بازی می‌کند. آنچه برای ما مهم است حفظ نهادهایمان است. در این پرونده ما درباره بانک مرکزی لبنان صحبت می‌کنیم. برای ما ساده‌ترین کار این است که ریاض سلامه را اکنون برکنار کنیم؛ اما چه کسی تبعات آن را بر عهده خواهد داشت؟ چه کسی رئیس بانک مرکزی خواهد شد؟ برای همین نباید به فرد نگاه کنیم، بلکه باید به مؤسسه‌ای نگاه کنیم که باید مورد احترام جهان و لبنانی‌ها باشد.

وی درباره اینکه آیا سلامه به تنهایی مسؤولیت از بین رفتن اموال مردم و اوضاع فاجعه بار اقتصادی را بر عهده دارد، گفت: فرقی بین بانک لبنان و دولت نیست. دولت مسؤولیت تمام حوادث سال‌های گذشته را برعهده دارد و باید در موضوع بازگرداندن پول‌های شهروندان واضح و صریح باشد. دولت باید جرأت این را داشته باشد که بگوید مسؤول رخدادها است و بعد از آن باید درباره محاکمه رئیس بانک لبنان و بانک‌های تجاری صحبت کرد. ما طرحی را برای بازگرداندن پول‌های شهروندان ارائه کردیم و امیدواریم پارلمان آن را بررسی کند.

میقاتی درباره اتهامات مطرح شده علیه کشورهای غربی به ویژه آلمان و فرانسه درباره مداخله در امور لبنان از طریق ارائه شکایت‌های قضایی علیه ریاض سلامه گفت: من به طور کامل از این موضوع اطلاعی ندارم و نمی‌توانم حرف قطعی را در این باره بزنم.

وی درباره بحران ریاست جمهوری گفت: متأسفانه این مساله بخشی از تاریخ سیاسی لبنان است. در طول ۱۸ سال گذشته لبنان حدود پنج سال بدون دولت و سه سال بدون رئیس جمهوری بوده است. برای همین می‌بینیم که مشکلی در نظام حکومت وجود دارد که باید آن را اصلاح کرد. اگر نتوانیم چیزی را تغییر بدهیم لبنان در این وضعیت باقی می‌ماند.

وی درباره مداخله‌های خارجی در انتخاب رئیس جمهوری لبنان گفت: زمانی که لبنانی‌ها در داخل توافق کنند، خارج نقشی ندارد. مساله اساسی توافق میان گروه‌های لبنانی است.

میقاتی درباره توافق با صندوق پول بین‌المللی گفت: ما اصلاحاتی را که صندوق بین‌المللی پول خواهان آن شده برای پارلمان فرستادیم و یک هیئت عمومی برای مبارزه با فساد تشکیل دادیم. اکنون باید این قوانین را با روشی درست تصویب کرده و بعد رئیس جمهوری را انتخاب و دولت را تشکیل دهیم.

نخست وزیر دولت موقت لبنان درباره موضوع انتقال گاز از مصر گفت: قاهره هیچ‌گونه موانعی درباره این مساله ایجاد نکرده است. تنها خواهان استثناهایی درباره قانون سزار شده است چراکه گاز از طریق سوریه منتقل خواهد شد. دولت آمریکا در حال حاضر تماس‌هایی با بانک بین‌المللی که حامی مالی این پروژه است، برقرار کرده است. قبل از پایان مذاکرات میان این سه طرف پیشرفتی در این پرونده حاصل نمی‌شود.

وی درباره زندگی خصوصی خود و اتهامات علیه وی درباره ثروتش گفت: من قبل از اینکه وارد عرصه سیاست شوم تاجر بودم و هیچ استفاده‌ای از پست خود درباره مسائل شخصی نمی‌کنم. ثروت من در سال‌های گذشته کاهش یافته است و این نشان می‌دهد که من از پست دولتی خود استفاده نمی‌کنم. در این شرایط دشوار طبیعی است که اتهامات فساد وجود داشته باشد.

وی درباره اختلافاتش با جبران باسیل، رئیس جریان آزاد ملی لبنان گفت: اگر اشتباهی در عملکرد من وجود دارد باسیل باید امروز رئیس جمهوری را انتخاب کند و با این روش به وظیفه خود عمل کرده و مرا راحت کرده است. اگر یک رئیس جمهور را انتخاب کند من از او حمایت خواهم کرد. باسیل فکر می‌کند من برای سوء استفاده از قدرت این پست را در دست گرفته‌ام؛ اما در حال حاضر براساس قانون اساسی به وظایف خود عمل می‌کنم. جایگزین من انتخاب رئیس جمهوری است برای همین از او می‌خواهم این کار را بکند. من فعالیت ملی خود را در زندگی‌ام کنار نمی‌گذارم و این مسؤولیتی است که باید آن را انجام دهم. چیزی که برای من مهم است، این است که به کشورم خدمت کنم نه اینکه دنبال پست باشم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha