ناصر دوستی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت شعر در استان زنجان و با اشاره به فلسفه شعر، اظهار کرد: شعر عبارت است از «کلامی موزون و مُقفّا که دارای معناست»، البته این تعریف از شعر یک تعریف ظاهری است در حالی که شکل ذهنی شعر به نسیان سپرده شده است؛ در واقع میتوان شعر را به اینصورت تبیین و تشریح کرد که «شعر کلامی است موزون که از تلفیق و ترکیب خیال و اندیشه بهوجود میآید» ولی نباید به این تعریف نیز بسنده کرد.
وی با بیان اینکه تعریف آکادمیک و کلاسیک از شعر را دکتر شفیعی کدکنی به این صورت ارائه داده است که «شعر گرهخوردگی عاطفه و تخیّل است که زبان و لحنی آهنگین شکل گرفته است»، افزود: برای شناخت واقعی شعر باید جدا از تعریف، تبیین و تشریح آن به بحث در اجزای ترکیبکننده آن پرداخت اجزایی از قبیل محتوا، درونمایه، شکل ظاهری و شکل ذهنی البته صورتهای خیالانگیز شاعرانه نیز از مهمترین عوامل ایجادکننده شکل ذهنی است.
این هنرمند با اشاره به وضعیت شعر در استان زنجان نیز تصریح کرد: وضعیت شعر در استان زنجان بهطور نسبی خوب است ولی میتوان با ایجاد فضایی صمیمیتر و بهدور از هرگونه حاشیه بیشتر به این هنر جذاب و لازمههای آن پرداخت و نهادهایی که متولی هنر تلفی میشوند باید برای پاسخگویی به دغدغههای شاعران و نیازمندیهای شعر و ادبیات هرچه بیشتر بکوشند. همچنین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در تسهیل مشکلات زندگی شاعران باید پیشقراول باشد و در تکمیل پروسه بیمه هنرمندان کوشاتر عمل کرده و روند رسیدگی به مشکلات هنرمندان و شاعران را تسریع بخشد.
دوستی با بیان اینکه حوزه هنری نیز به عنوان متولی هنر در استان چند سالی است که توانسته تعاملی سازنده و ارزنده با هنرمندان و شاعران داشته باشد و این یک حرکت خوبی است؛ به شرط اینکه روزبهروز این تعامل بیشتر و بیشتر خود را نشان داده و پررنگتر شود، ادامه داد: یکی دیگر از نکات حائز اهمیت ایجاد تعامل بین انجمنهای ادبی استان است البته طی دو سال اخیر تعاملهای خوبی بین انجمنها وجود داشته و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد. همچنین تعامل انجمنهای ادبی استان با انجمنهای ادبی سراسر کشور هم نیازی است که باید در اولویت قرار بگیرد.
شاعر زنجانی با بیان اینکه اجرای برنامههای مشترک از قبیل شبهای شعر، نقد شعر، گپ و گفتهای شاعرانه و استفاده از تجربههای همدیگر بسیار موثر و مفید است که یکی از ارکان مهم رشد و شکوفایی شعر و ادبیات در استان به شمار میرود، عنوان کرد: توجه به استعدادها یکی از مهمترین وظایف متولیان هنر در استان زنجان است، جوانان خلاق و مستعدی که با اندک تشویق، ترغیب و حمایتهای مالی و معنوی میتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند و این افراد پرچم شعر زنجان را بر چکاد قله شعر ایران بکوبند و به اهتزاز در آورند و در جشنوارههای ادبی بدرخشند. همچنین حمایت از این قشر چابک، مستعد و خلاق وظیفه نهادهایی است که بار مسئولیت هنر را به دوش میکشند.
وی با بیان اینکه استان زنجان شاعران جوان خوبی هم در حوزه شعر کلاسیک و نئوکلاسیک و هم در حوزه شعر سپید دارد که بسیار مستعد و خلاق هستند و پاسخگویی به دغدغههایشان و مرتفع ساختن مشکلاتشان از وظایف مهم متولیان هنر است که در این زمینه باید فعالیت جهادی داشته باشند و به داد شعر و ادبیات برسند، اظهار کرد: افراد دلسوزی در استان حضور دارند که دغدغههایشان شکوفایی شعر و ادبیات دیار قول و غزل است اما قلیلاند و ای کاش رفته رفته بر تعدادشان افزوده شود تا با حضور این مدیران مدبر، مردمی و هنر دوست، زنجان تبدیل به قطب غزل شود شهری که در کوچهکوچهاش ردپایی از عشق است و هنوز از حنجره زخمی تغزلش غزل میتراود شهری که حوالی عشق است.
هنرمند زنجانی با بیان اینکه شاعران تا زنده هستند باید کاری کرد نه اینکه در گوشهای به حال خودشان رها شوند و فراموش شوند و هیچ کسی به فکرشان نباشد زیرا تا زمانی که نیازهای اولیه شاعر تامین نشود ذهنش آماسیده و پر از تشویش خواهد بود و قادر به آفرینش آثار فاخر و بی بدیل نخواهد بود، گفت: حمایت بیشتر و بیشتر از انجمنهای ادبی استان و انجمنهای شهر زنجان از قبیل انجمن اشراق، فریاد، صراط و قزلاوزن در این برهه نیاز است. همچنین برگزاری دومین دوره جایزه دوسالانه غزل حسین منزوی در زنجان خبری بسیار خوب و نوید روزهای بهتر و شکوفایی شعر و ادبیات در استان زنجان است و جشنواره شعر و قصه از مدرنترین جشنوارههای استانی در سطح کشور است که در دور یازدهم با ثبت بیشترین آثار دریافتی رکورد خوبی از خود به جا گذاشت و این جشنوارهها نیاز به حمایت همه جانبه متولیان دارد.
شاعر زنجانی با اشاره به حضور خود در دومین کنگره ملی شعر «ایثار و پایداری» نیز خاطرنشان کرد: دومین کنگره ملی شعر «ایثار و پایداری» با محوریت موضوعی ایثار و پایداری خلیج همیشه فارس و سرداران مقاومت سوم خرداد ۱۴۰۲ در استان خوزستان برگزار شد که اثر بنده نیز جز آثار راهیافته به مرحله نهایی بود که به تشخیص هیئت داوران به عنوان اثر برتر این کنگره معرفی و تقدیر شد و به لطف خدا تندیس زرّین جشنواره و لوح افتخار به ما تعلق گرفت.
انتهای پیام
نظرات