عطا پورشیرزاد در جلسه با مسئولان و اعضای سمنهای محیط زیست فارس، این تشکلهای مردمی را همراه همیشگی برای حفظ ارزشهای محیط زیست دانست و گفت: استان فارس از حضور نخبگان صاحبان فکر در این تشکلها سود برده است.
به گزارش ایسنا به نقل از حفاظت محیط زیست فارس، پورشیرزاد، بهره مندی از نگاه اصلاحی و حتی انتقادی اعضای سمنها را فرصتی برای تبیین موضوعات و پرداختن به چالشهایی دانست که می تواند سازمان حفاظت محیط زیست را در اصلاح امور و افزایش ضریب حفاظت یاری رساند.
این مقام مسئول بر لزوم حرکت در مسیر توسعه پایدار تاکید و اضافه کرد: هوا، آب، خاک، گونههای گیاهی، حیات وحش و هر آنچه که جامعه ما را به محیطی برای زیست تبدیل کرده، با سهل انگاری در جامعه دچار چالشهای فراوانی شده است و رفع این چالشهای محیط زیستی نیاز به بازنگری، بازآفرینی و ترمیم دارد تا حیات حفظ شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس بر لزوم تقویت تشکیلات سازمانی اعضای سمنهای محیط زیست تاکید کرد و با بیان اینکه داشتن کارت همیار محیط زیست برای اعضای تشکل ها در بسیاری از مواقع که مشکلات حقوقی ایجاد می شود بسیار راهگشاست از اعضا خواست تا نسبت به دریافت این کارت، اقدام کنند.
او ادامه داد: در نظر گرفتن مسایل حقوقی ما را در حمایت بیشتر و بهتر از اعضای تشکلها به ویژه در زمان تنگنا و بحران، یاری می کند، این رویکرد موجب می شود که کار حفاظت از محیط زیست و اطفای حریق و مشارکت در پایش آتش سوزیها رویهای قانونمند پیدا کند و مسئولان مناطق و محیط زیست در شرایط بهتری بتوانند از توان حرفهای عزیزان بهره مند شوند.
پورشیرزاد همچنین با اشاره به تلاشهایی که برای مدیریت پسماند، حفظ گونههای گیاهی و جانوری، حفظ تنوع زیستی و مبارزه با صید و شکار در فارس انجام می شود، افزود: ماموران و کارشناسان محیط زیست در کنار تشکلها هر سال از جان خود می گذرند تا این انفال الهی حفظ شود.
این مقام مسئول گفت: طی سالهای گذشته دستاوردهای خوبی در زمینه تکثیر گونههای جانوری، حفظ خاک، مبارزه با برداشت های بی رویه از منابع، برخورد با شکارچیان غیر مجاز، ایجاد آبشخورهای خیرساز و برپایی کلاسهای آموزشی و فرهنگی در فارس رقم خورده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: تلاش مجموعه حفاظت محیط زیست استان این بوده است که حس مسئولیت اجتماعی نسبت به محیط زیست را بین دستگاههای مختلف و صنایع تبیین و ترویج کند.
مسئولان و اعضای تشکلهای محیط زیست هم دراین نشست پرسشهایی پیرامون آتش سوزی در مناطق، توسعه پایدار به عنوان یک اصل و استفاده بهینه از منابع، تقویت همیاران محیط زیست و افزایش مشارکت تشکل های مردم نهاد، تجهیز محیط بانان و همکاری محیط زیست و منابع طبیعی برای مهار آتش سوزی ها و دفن پسماند و زباله، مطرح کردند.
فعالان زیستمحیطی شرکت کننده در این نشست، بر تلاش جمعی برای حفاظت از عرصههای طبیعی و محیط زیست تاکید کردند و یاد آور شدند که با تلاش جمعی می توان به احیای تالاب ها و کاهش اثرات خشکسالی و مراقبت از زیست بوم ها به ویژه در مناطقی که در معرض آسیب بیشتر هستند امید داشت.
یکی از مطالبات سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی فارس، برگزاری جلسهای با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در دور دوم سفر هیئت دولت، برگزاری کارگاههای آموزشی و همایشهای علمی ویژه اعضای سمنها با موضوعاتی نظیر تاثیرات سموم کشاورزی بر گیاهان و جانوران و اطلاعرسانی به موقع در صورت بروز آتشسوزی در مناطق مرتعی و جنگلی برای یاری رسانی در اطفاء حریق، بود.
براساس این گزارش، اعضای سمنهای زیستمحیطی فارس در این جلسه با اشاره به تصرف بخشی از اراضی مجاور پارک ملی بمو، خواستار مواجهه قانونی قاطع با متخلفان شدند.
انتهای پیام
نظرات