• پنجشنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402031107602
  • خبرنگار : 90057

استولتنبرگ: روسیه نمی‌تواند مانع عضویت اوکراین در ناتو شود

استولتنبرگ: روسیه نمی‌تواند مانع عضویت اوکراین در ناتو شود

دبیرکل ناتو با اعلام اینکه اعضای ناتو موافق عضویت اوکراین در این ائتلاف هستند، گفت: مسکو نمی‌تواند مانع عضویت اوکراین در ناتو شود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در آستانه نشست رسمی وزیران خارجه ناتو در اسلو به خبرنگاران گفت: ما در حال حرکت رو به جلو هستیم، متحدان توافق کردند که اوکراین به عضویت ناتو درآید.

این در حالی است که وزیران خارجه آلمان و بروکسل معتقدند کشور درگیر جنگ نمی تواند عضو ناتو شود.

او در واکنش به حملات اخیر پهپادها علیه مسکو که ادعا می‌شود توسط کی یف انجام شده است، گفت که اوکراین حق دفاع از خود را دارد. وی پیش از نشست غیررسمی وزرای خارجه ناتو در اسلو، در پاسخ به این سوال که آیا موضع ائتلاف در مورد قابل قبول بودن حمله به خاک روسیه تغییر کرده است، گفت که ناتو حق دارد از اوکراین حمایت کند و تا زمانی که نیاز باشد این کار را انجام خواهد داد.

او تاکید کرد: ما تا زمانی که طول بکشد در کنار اوکراین خواهیم بود و این باعث نمی شود که ناتو و متحدان ناتو به یک طرف درگیری تبدیل شوند. ما حق داریم از اوکراین بدون تبدیل شدن به یک طرف درگیری حمایت کنیم و البته، اساساً، ناتو باید این کار را انجام دهد. دو وظیفه در این مناقشه هست: یکی حمایت از اوکراین مانند ما، دیگری جلوگیری از این درگیری... تا فراتر از اوکراین تشدید شود.»

رئیس ناتو همچنین گفت که برای این منظور، این بلوک مدتی است که جناح شرقی خود را تقویت کرده است و می خواهد پیام روشنی را ارسال کند که آمادگی دفاع از خود را نیز دارد.

دبیرکل ناتو همچنین گفت که پس از انتخاب مجدد رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، «در آینده نزدیک» به آنکارا سفر خواهد کرد تا برای تصویب عضویت سوئد اعمال فشار کند.

وی افزود: «البته مطمئن هستم که سوئد به عضویت ناتو در خواهد آمد، اما تلاش می‌کنیم تا هر چه زودتر این اتفاق بیفتد».

استولتنبرگ گفت که اوایل این هفته با اردوغان تلفنی صحبت کرده تا بر اهمیت پیشرفت در عضویت سوئد تاکید کند.

ترکیه و مجارستان تنها کشورهای ناتو هستند که هنوز درخواست عضویت سوئد را تایید نکرده‌اند. فنلاند به طور رسمی در ماه آوریل به این اتحاد نظامی پیوست.

اردوغان که روز یکشنبه برای یک دوره پنج ساله دیگر به عنوان رئیس جمهور ترکیه انتخاب شد، سوئد را متهم کرده که پناهگاه "تروریست‌ها" به ویژه اعضای حزب کارگران کردستان (پ ک ک) است. توبیاس بیلستروم وزیر امور خارجه سوئد گفت استکهلم به "تمام تعهدات" برای پیوستن به ناتو عمل کرده است و از ترکیه و مجارستان خواست تا به کشورش اجازه ورود به ناتو را بدهند.

 وی گفت: زمان آن فرا رسیده است که ترکیه و مجارستان تصویب عضویت سوئد در ناتو را آغاز کنند. "این هرگز یک دوی سرعت نبود، یک ماراتن است و ما اکنون پایان آن را می‌بینیم."

بیلستروم به اجرایی شدن قانون جدید تروریسم در سوئد در روز پنجشنبه به عنوان آخرین گام در توافقنامه امضا شده با ترکیه در سال گذشته اشاره کرد. بیلستروم گفت که امیدوار است در هفته‌های آتی شاهد گام بزرگی در جهت عضویت در نشست با نمایندگان ترکیه باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۱۱ ۱۹:۱۷

تصور اینکه ناتو برای نابودی روسیه بنا شده اشتباه است. ناتو جزئی از برنامه غرب برای کنترل کل کشورهای جهان است. اساس و مبنای تشکیل ناتو مقابله و نابودی روسیه و البته دیگر رقبای غرب مانند چین بوده و هست تا استیلای غرب و آمریکا بر جهان وسعت یابد، قوی تر ها فعلاً از بین بروند و جهان تک قطبی قدرتمندتر شود. پس غرب در تلاش است که کشورهای جهان را فعلاً بر علیه روسیه و چین کرده و پس از آن بر علیه خودشان کند. این واقعیت اکنون بر همه جهانیان آشکار شده و فریب غرب را نمی خورند. هدف نهائی غرب سوءاستفاده و کنترل کامل ملت هاست نه فقط روسیه و چین.