• چهارشنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402031007202
  • خبرنگار : 50378

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد:

شهرهای زیارتی را «حرم‌شهر» می‌دانیم

شهرهای زیارتی را «حرم‌شهر» می‌دانیم
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شهرهای زیارتی را حرم‌شهر می‌دانیم و محدوده حرم مطهر، یک جغرافیای قراردادی است ولی در محضر امام‌رضا(ع) هیچ گونه محدودیتی ندارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن منصوریان امروز ۱۰ خرداد ماه، در افتتاحیه دبیرخانه شهرهای زیارتی با بیان اینکه «زیارت» محور پر خیر و برکتی است، اظهارکرد: شهرها هرکدام علت و فلسفه پیدایش خاص خود را دارند؛ حال این علت برای یک شهر، موقعیت استراتژیک منطقه‌ای و برای دیگری ویژگی‌های کشاورزی، صنعتی و ... است.

وی اضافه کرد: در مشهد نیز حرم مطهر امام‌رضا(ع) موجب شده تا مردم به این سمت هجرت کنند و شهری را تشکیل دهند؛ مشهد در قیاس با شهرهای اطراف خود همچون نیشابور، سبزوار و ... شهر جوانی محسوب می‌شود، اما امروز به برکت بارگاه منور رضوی به دومین کلانشهر کشور تبدیل شده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: اگر در اداره این شهرها، شهرداران و سیاست‌گذاران فلسفه وجودی را فراموش کنند و شاخصه‌های توسعه را غیر از فلسفه پیدایش پیگیری کنند، شهر دچار دوقطبی می‌شود و ضرر خواهد کرد.

حرم صرفا به جغرافیای پیرامونی و صحن‌ها محدود نمی‌شود

منصوریان تصریح کرد: ما به دنبال از بین بردن این دو قطبی هستیم؛ شهرهای زیارتی را حرم‌شهر می‌دانیم و بر این باوریم که حرم صرفا به جغرافیای پیرامونی و صحن‌ها محدود نمی‌شود.

وی گفت: رفتاری که زائر در حرم مطهر رضوی دارد، به تمام سطح شهر باید تسری یابد؛ محدوده حرم مطهر یک جغرافیای قراردادی است، اما در محضر امام‌رضا(ع) هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.

منصوریان با بیان اینکه در چنین شهری همه نسبت به هم دغدغه‌مند هستند و شهر، شهر معین‌الضعفاست افزود: در چنین شهری، کودک بازمانده از تحصیل، فقر، معتاد متجاهر و ... معنا ندارد و تسری صفات امام‌رضا(ع) را باید داشته باشیم و این مهم ملاک کار فرهنگ عمومی است.

جریان زیارت در کشور مطرح و تقویت شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیداحمد طباطبایی‌نژاد، معاون فرهنگی شهرداری قم در ادامه جلسه اظهار کرد: باید جریان زیارت در کشور مطرح و تقویت شود تا برکات بیشتری را داشته باشیم.

وی اضافه کرد: با پیگیری‌های انجام شده امروز شاهد افتتاح دبیرخانه شهرهای زیارتی هستیم که این هم‌افزایی و همدلی سبب می‌شود شهرهای زیارتی در کنار یکدیگر قرار گیرند. باید جریان زیارت در کشور مطرح و تقویت شود تا برکات بیشتری را داشته باشیم.

طباطبایی‌نژاد ادامه داد: اقدامات فرهنگی مطرح و در ادامه راه رها می‌شود، اما درحال حاضر نباید این چنین باشد. طرح‌ سقاخانه به خوبی اجرا شد و ثمره آن را دیدیم و امیدوارم ادامه داشته باشد.

بزرگترین سرمایه شهرهای زیارتی مردمان آن هستند

محمدعلی چوبینی، معاون فرهنگی شهرداری شیراز نیز عنوان کرد: شهرداری مشهد در حوزه‌ معاونت فرهنگی اقدامات بسیار خوب و سنگینی را انجام داده‌اند که جای قدردانی دارد. ما در شیراز مثلث گردشگری شیراز و یزد و اصفهان را داشته‌ایم و ‌جای مثلث شهرهای زیارتی اما خالی بود. امیدواریم با این جلسات و برنامه‌ها بتوانیم هم‌افزایی‌داشته باشیم و اتفاقات خوبی‌ در این زمینه رخ خواهد داد.

وی افزود: طرح سقاخانه طرح خوبی بود. یکی‌ از ایرادات طرح‌ها این ‌است که ضریب‌ اجتماعی آن‌ها ‌کم ‌است. باید مردم را درگیر کرد زیرا بزرگترین سرمایه این ۳ شهر زیارتی مردمانش‌ هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha