جواد خرم در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با فشارخون و طب سنتی، در رابطه با فشارخون، اظهار کرد: در هر بیماری ابتدا باید طب فرد و مزاج غالبی که ایجاد مزاحمت کرده است، باید مشخص شده و درمان شود و خود به خود با درمان مزاج غالب بسیاری از بیماریها رفع میشود، گفتنی است فشارخون بالا با طب سنتی کنترل و درمان میشود.
وی با بیان اینکه در طب سنتی فشارخون به دو نوع قلبی (گرم) و کلیوی (سرد) تقسیمبندی میشود، افزود: گرم کردن کلیهها، پرهیز ااز خوردن سردیها همچنین اصلاح غلبه بغلم باعث اصلاح فشارخون سرد میشود.
این پزشک با بیان اینکه بهترین روش کنترل فشارخون، محدود کردن مصرف حجم مایعات و نمک است، تصریح کرد: مایعات باید دو قلپ دو قلپ مصرف کنند و نباید به صورت یکجا بخورند زیرا حجم بالای آب خوردن باعث سردی معده سپس باعث کبد چرب همزمان سردی کل روده و به واسطه آن باعث مشکلاتی مانند کیست تخمدان، فیبروم و غیره میشود.
پزشک طب سنتی در رابطه با راههای درمان فشارخون، گفت: کاهش مصرف نمک و مصرف مایعات و دو سیر کوچک به اندازه ناخن انگشت دست در طولانی مدت و در کنار آن ورزش به خصوص ورزش هوازی توصیه میشود.
خرم با بیان اینکه خوردن دمنوش آویشن، کاکوتی، چای کوهی، زنیال گرم کننده کلیه هستند و مُدر بوده و به کاهش فشارخون کمک میکنند، اظهار کرد: برای درمان فشارخون ترکیبی از چند دارو باید استفاده شود و اول باید طبع و مزاج فرد مشخص شود تا درمان مخصوص به او انجام شود.
وی با بیان اینکه سرگیجه، درد پس سر، عدم تعادل و بیقراری (کلافگی) از جمله علائم فشارخون است، افزود: فرد مبتلا به فشارخون علاوه بر طب سنتی باید از علم نیز استفاده کند بنابراین بیمار را به متخصص قلب و برای چکاب ارجاع میدهیم و با متخصصان مربوطه مشاوره میکنیم و از هر وسیلهای که در جامعه ما وجود دارد و به واسطه پیشرفت علم به وجود آمده است، استفاده میکنیم.
این پزشک با تاکید بر لزوم فرهنگسازی درمان بیماریها از طریق طب سنتی و کلاسیک، خاطرنشان کرد: برخی از همکاران طب اسلامی گمان میکنند کارها و درمانهایی که ۲۵۰۰ سال پیش انجام میشد، کار کنند اما با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی باید در کنار طب سنتی از آن استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات