به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهوری آلمان گفت: نژادپرستان و تندروهای جناح راست افراد را از خصوصیات مثبت انسانی محروم میکنند و ترس و نگرانی را در بین همه کسانی که ممکن است قربانی آنها باشند، گسترش میدهند. من این را ترور مینامم.
وی این اظهارات را در جریان یک مراسم یادبود در شهر "زولینگن" به منظور گرامیداشت یاد قربانیان حمله آتشسوزی نژادپرستانه سال ۱۹۹۳ میلادی که پنج تن از اعضای یک خانواده ترکیهای در آن کشته شدند، مطرح کرد.
اشتاینمایر گفت، برای سالها هنگامی که حملهای از سوی جناح راست در آلمان رخ میداد، مقامات فرض میکردند که این فقط یک اتفاق است که توسط تنها یک عامل صورت گرفته است.
وی افزود: ساختارهای پشت این حملات و ایدئولوژی عاملان حمله مدتها نادیده گرفته شدند، انکار شدند و بعضا سرکوب شدهاند.
رئیس جمهوری آلمان تصریح کرد: گروه تروریستی جناح راست مسؤول مرگ بسیاری در شهر زولینگن است. گروه تروریستی جناح راست پیش از زولینگن وجود داشت و پس از زولینگن نیز وجود دارد. در واقع خشونتهای افراطگرایان جناح راست در کشور ما ادامه دارد.
اشتاینمایر همچنین مولود گنج را که از این حمله نجات پیدا کرده بود اما در سال ۲۰۲۲ میلادی فوت کرد، به خاطر موضع مثالزدنیاش که بارها خواستار خویشتنداری، سازش و درک شده بود، تحسین کرد.
رئیس جمهوری آلمان با یادآوری اینکه مولود گنج پنج تن از اعضای خانوادهاش را در این حمله از دست داد، گفت: حتی در روزهای پرتنش پس از این حمله آتشسوزی، مولود گنج بارها گفته بود که خشونت را نباید با خشونت پاسخ داد. برای او همبستگی و انسانیت قویتر از نفرت بود.
وی افزود: مولود گنج نه تنها حامی سازش بود، بلکه تاکید داشت که کل جامعه ما به ویژه نهادهای دولتی باید اقدام جدی علیه افراطگرایی، نفرت و خشونت جناح راست انجام دهد.
رئیس جمهوری آلمان در ادامه تاکید کرد، وظیفه دولت حفاظت از مردم به ویژه افرادی است که در خطر جدی قربانی خشونت شدن قرار دارند.
وی گفت، تلاشهای جدیتر برای رسیدگی به این مشکل در صفوف پلیس لازم است.
اشتاینمایر تاکید کرد: وقتی میشنوم که افرادی در بین مقامات امنیتی که قرار است از حملات افراطی جناح راست جلوگیری کنند، در واقع اعضای گروههای جناح راست هستند، شوکه میشوم. ما نمی توانیم و نباید چنینی چیزی را تحمل کنیم.
وی همچنین گفت، مبارزه با نژادپرستی و افراطگرایی جناح راست نیازمند مشارکت بیشتر و وسیعتر جامعه است.
رئیس جمهوری آلمان افزود: وقتی درباره یک دموکراسی قوی صحبت میکنم، منظورم قوی بودن در برابر افرادی است که خشونت و سخنان از روی نفرت و انزجار را پخش میکنند، قوی بودن در برابر افرادی که نمیخواهند تنوع در کشورمان را بپذیرند.
براساس آمار "بنیاد آمادو آنتونیو" که یک سازمان حقوق بشری است، از سال ۱۹۸۹ میلادی، دستکم ۲۱۳ تن در خشونتهای نئونازی در آلمان کشته شدهاند.
نژادپرستی همچنان یکی از مشکلات بزرگ و مهم در این کشور است چرا که آمار رسمی افزایشی را در جنایتهای راست افراطی در سالهای اخیر نشان میدهند.
تندروهای جناح راست در سال گذشته ۱۱۷۰ حمله خشونتآمیز انجام دادند که در جریان آن مهاجران، پناهجویان یا مخالفان سیاسی را هدف گرفتند. دستکم ۶۷۵ تن در این حملات زخمی شدند.
انتهای پیام
نظرات