کجور، این سرزمین زیبا و خوش آب و هوا که خداوند همه شرایط را برای پرورش انواع گیاهان دارویی و گلهای معطر و پرخاصیت فراهم کرده است پتانسیل زیادی برای پرورش گلهای محمدی دارد و گلابی که از این گلها به دست می آید با گلاب قمصر کاشان هماوردی می کند.
چند سالی است که علاقمندان به پرورش گل محمدی در منطقه کجور مزارعی را برای پرورش گل محمدی فراهم کرده اند و یا انهایی که باغ های میوه دارند هم در زمین های باغی خود به پرورش این گل پر خاصیت و سرمایهای می پردازند.
نژاد و قلمه اغلب گلهای محمدی منطقه کجور از کاشان آورده شده است زیرا به لحاظ خاک و شرایط آب و هوایی مناسب رشد این گل معطر، زیبا و پرخاصیت است.
برای نخستین بار در سال ۱۳۹۱ غلامعلی مشایخ عضو سابق شورای روستای شاه ناجر در حدود سه هکتار از زمین های این روستا را به زیر کشت گل محمدی برد و برای اولین بار غرب مازندران جشنواره گلاب گیری از گل محمدی را در روستای شاه ناجر به خود دید.
مشایخ پور در مصاحبه ای گفته بود که پرورش گل محمدی یکی از راهکارهای مناسب جهت اشتغالزایی و جلوگیری از مهاجرت به شهر است.
محمد مشایخ حسینی یکی از تولید کنندگان گلاب و عرقیات سنتی و پرورش دهنده گل محمدی در بخش کجور در روستای شاه ناجر است که از سال ۱۳۹۱ کاشت گلها را در مزرعه خود آغاز کرد واز سال ۱۳۹۶ کارگاه گلاب گیری را راه اندازی و فعال کرد.
وی در گفتوگو با ایسنا، علت انتخاب این منطقه را برای پرورش گل محمدی و گلاب گیری شرایط مناسب آب و هوایی و ارتفاع بالا از سطح دریا عنوان کرد و گفت: شاه ناجر و تمامی روستاهای بخش کجور دارای آب و هوای خشکی هستند و گلابی که در این روستا مورد آزمایش قرار گرفت با اسانس ۱۳.۸ که دارد ۱.۸ دهم از گلاب کاشان بالاتربوده است و این امر نشان دهنده مرغوبیت گلاب این منطقه است.
وی با بیان اینکه قلمه گلهای محمدی این منطقه از کاشان آورده شد، افزود: در حال حاضر حدود یک هکتار در شاه ناجر و ۵ هزار متر در روستای مجاور زیر کشت گل محمدی قرار داد.
مشایخ حسینی در خصوص میزان برداشت و گلابگیری بیان کرد: با توجه به آب و هوا میزان برداشت گل متفاوت است که از ۲۵ اردیبهشت آغاز و تا ۲۰ خرداد ادامه دارد و در صورتی که هوا مناسب باشد در مدت ۲۰ روز تا یک ماه به صورت روزانه ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم گل برداشت می شود.
وی با اشاره به اینکه جدیدا سه دستگاه برای ضدعفونی کردن گلاب تولید شده خریداری کردم، یادآور شد: با این دستگاهها خیال مشتری جمع است که گلابی که خریداری کرده است بدون هیچگونه آلودگی است.
این تولید کننده گلاب از زحمات مدیران به ویژه بسیج سازندگی قدردانی کرد و گفت: گلابی که در این کارگاه تولید می شود خالص و بسیار مرغوب است زیرا هیچ اسانس دیگری با آن ترکیب نمی شود بنابراین ماندگاری زیادی دارد.
مشایخ حسینی علت نامرغوب بودن برخی گلاب ها را در کم کردن گل در زمان گلابگیری بیان کرد و گفت: با این اقدام گلاب بدست آمده عطر و بوی زیادی ندارد و در زمان کوتاهی نیز عطر خود را از دست می دهد.
وی در پایان سخنان خود از وضعیت نامناسب آسفالت جاده مواصلاتی شاه ناجر گلایه کرد و افزود: این موضوع بسیاری از گردشگران منطقه را رنج می دهد و از مسئولان می خواهم جاده های روستاهای مسیر را روکش آسفالت انجام دهند.
جواد محمودی رئیس جهاد کشاورزی نوشهر نیز درخصوص بهره مندی از ظرفیت کشت گل محمدی به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر حدود ۱۲.۸ هکتار از زمین های منطقه کجور زیر کشت گل محمدی قرار دارد، میزان تولید از این مزارع حدود ۳۵ تن گلبرگ پیش بینی می شود.
وی تعداد واحدهای گلاب گیری را در بخش کجور سه واحد در روستاهای شاه ناجر، پول و منجیر اعلام کرد و اضافه کرد: ۱۷ کشاورز در سه روستا گل محمدی کشت میکنند و بهره بردار این بخش محسوب میشوند.
محمودی درباره توسعه کشت گیاهان دارویی بیان کرد: گل محمدی خواص دارویی فوق العاده ای دارد که مصرف دمنوش این گل باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده و به این ترتیب فرد از ابتلا به بیماری هایی چون سرماخوردگی، سرفه های مزمن، دردهای شکمی و مشکلات گوارشی، گلودرد و آنفلوانزا ایمن میماند و علاوه بر آن، چای و گلاب گل محمدی نیز برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد.
انتهای پیام
نظرات