• سه‌شنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402030905838
  • خبرنگار : 50405

معاون آموزشی دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی:

چند سالی است که تعیین استاد راهنما برای دانشجویان کارشناسی صرفا جنبه اسمی دارد

چند سالی است که تعیین استاد راهنما برای دانشجویان کارشناسی صرفا جنبه اسمی دارد

ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزشی دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه تا چند سال پیش در دانشگاه‌های مختلف برای دانشجویان کارشناسی استاد راهنما انتخاب می‌شد، گفت: اکنون چند سالی است که اگر هم استاد راهنمایی برای دانشجویان کارشناسی انتخاب می‌شود، صرفا جنبه اسمی دارد و در عمل هیچ ارتباطی بین دانشجو و استاد راهنمایش شکل نمی‌گیرد.

ناصر پریز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تاکیدات وزیر علوم نسبت به لزوم انتخاب استاد راهنما برای دانشجویان کارشناسی، اظهار کرد: انتخاب استاد راهنما از چند جهت برای دانشجویان کارشناسی ضرورت دارد. اولین مورد بحث هدایت در خصوص مسائل آموزشی است. استاد راهنما می‌تواند دانشجویان را راهنمایی کند که هر درسی را در چه ترمی بردارند که بهترین نتیجه را بگیرند.

وی افزود: جنبه دوم در مورد لزوم تعیین استاد راهنما برای دانشجویان کارشناسی، این است که استاد راهنما می‌تواند نقشی پدرانه یا مادرانه برای دانشجو داشته باشد و وضعیت او را نه تنها به لحاظ درسی، بلکه از لحاظ روحی نیز مورد بررسی قرار دهد و اگر لازم بود، مشکلات شخصی دانشجو را به قسمت‌های مختلف از جمله مرکز مشاوره و... اطلاع دهد تا دانشگاه در جهت رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون آموزشی دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی تاکید کرد: به علاوه در بسیاری از موارد ممکن است دانشجویی در یک زمینه‌ای توانایی‌های ویژه داشته باشد، اما خودش نداند. در مقطع کارشناسی که دانشجو هنوز اول راه است، استاد راهنما می‌تواند او را از توانمندی‌هایش آگاه کند تا دانشجو در مسیری درست قرار گیرد. بنابراین از هر جهت، انتخاب استاد راهنما برای دانشجویان کارشناسی ضروری است و باید توسط دانشگاه انجام شود.

پریز با بیان اینکه تا چند سال پیش در دانشگاه‌های مختلف برای دانشجویان کارشناسی استاد راهنما انتخاب می‌شد، عنوان کرد: اما از وقتی که بحث رعایت پیش‌نیاز و هم‌نیاز دروس به صورت سیستمی انجام می‌شود، دیگر دانشجویان برای انتخاب واحد هم به استاد راهنما مراجعه نمی‌کنند. لذا چند سالی است که برخی از دانشگاه‌ها دیگر برای دانشجویان کارشناسی استاد راهنما انتخاب نمی‌کنند یا اگر هم انتخاب می‌شود، صرفا جنبه اسمی دارد و در عمل هیچ ارتباطی بین دانشجو و استاد راهنمایش شکل نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: تا پیش از این وقتی دانشجو برای انتخاب واحد به استاد راهنمای خود مراجعه می‌کرد، استاد از طریق صحبت کردن با او در مورد مشکلات زندگی‌اش هم اطلاع می‌یافت و با توجه به مسائل مختلف به دانشجو پیشنهاد می‌داد که چه درس‌هایی را بردارد. اما اکنون بسیاری از دانشجویان حتی نمی‌دانند که استاد راهنمایی دارند و هر موقع که به مشکلی بربخورند، می‌توانند به او مراجعه کنند.

معاون آموزشی دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی همچنین با بیان اینکه تا کنون هیچ وقت برای اساتید راهنمای دانشجویان کارشناسی امتیازی در نظر گرفته نمی‌شده است، گفت: اگر این نقص از طرف وزارتخانه برطرف و برای اساتیدی که این کار را می‌پذیرند، امتیازی در نظر گرفته شود، وضعیت بهتر خواهد شد، زیرا در این صورت اساتید خود را موظف می‌دانند که حتما با دانشجویان‌شان ارتباط بگیرند و در زمینه‌های مختلف آنان را راهنمایی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha