• دوشنبه / ۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402030805590
  • خبرنگار : 50088

مدیر کل آموزش و پرورش استان:

دانش‌آموزان حاشیه شهر مشهد به مدرسه بیشتری نیاز دارند

دانش‌آموزان حاشیه شهر مشهد به مدرسه بیشتری نیاز دارند

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در حال حاضر برخی کلاس‌های درس در استان به دلیل پرتعداد بودن دانش‌آموزان، تا نزدیکی تخته‌سیاه و وایت‌برد میز و صندلی چیده‌اند. حتی در اندکی از کلاس‌های درس در مشهد و حاشیه شهر دانش‌آموزان نوبتی روی نیمکت می‌نشینند. لذا در این مناطق به مدرسه بیشتری نیاز است.

سیدامیر شوشتری در اولین همایش خیرین نیک‌اندیش رضوی که امروز، هشتم خرداد ماه، در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد،  اظهار کرد: آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور نیمی از کارمندان دولت را در خود جای داده است. در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد اعتبارات این نهاد صرف پرداخت حقوق کارمندان می‌شود؛ از این رو این نهاد توان برآورده کردن همه نیازهای روزافزون دانش‌آموزان و فرهنگیان چه از لحاظ رفاهی و چه از لحاظ توسعه‌ای مانند تامین نیرو را ندارد. نمونه آن کمبودهای شب عید و بروز دیرکرد در پرداخت حق و حقوقات فرهنگیان بود.  

وی ادامه داد: از جمعیت ۱.۵ میلیون نفری دانش‌آموزان استان، دوسوم آنان در حاشیه شهر مشهد مشغول به تحصیل هستند. سرانه فضای آموزشی استان ۴.۳ متر مربع برای هر دانش‌آموز برآورد می‌شود اما در مشهد این فضا ۳.۵ متر مربع است. همچنین در حواشی شهر مشهد و مناطق تبادکان، نواحی ۲، یک و پنج سرانه فضای آموزشی به ۲.۲ متر مربع می‌رسد.

شوشتری با بیان اینکه استانداردهای جهانی فضای آموزشی مورد نیاز برای هر دانش‌آموز بیش از ۸.۵ متر مربع است، بیان کرد: برای جبران این عقب‌افتادگی در استان و برای رسیدن به میانگین کشور، به ۱۳ هزار و در شهرستان مشهد برای رسیدن به متوسط استان به ۷۰۰۰ کلاس درس نیاز است.

وی تاکید کرد: مشکلات انباشته‌ای مانند کمبود نیرو و اعتبارات، پرداخت حق و حقوق‌ها، پرداخت بستانکاری‌های فرهنگیان و... وجود دارد اما آنچه که مشکل بزرگتری است و آموزش و پرورش به راحتی از پس آن بر نمی‌آید، کمبود فضای آموزشی است.

پیش‌بینی ۲ نوبته شدن تعدای از مدارس تک‌نوبته

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود فضای آموزشی در بیش از ۱۰۰ کلاس درس، هم‌اکنون تراکم دانش‌آموزان استان در کلاس‌ها بین ۴۰ الی ۵۰ نفر است. حدود ۱۵ سال پیش نوبت دوم مدارس برچیده شد اما طی ۲ سال اخیر در برخی مناطق تمام مدارس ما ۲ نوبت شده است. امسال هم تلاش می‌کنیم آن تعداد مدرسه که هنوز هم که تک‌نوبت است، به صورت ۱۰۰ درصد ۲ نوبته شود.

وی تصریح کرد: در مدارسی که بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز در آن در حال تحصیل هستند، کمبود فضای آموزشی مساله بسیار مهمی است. همچنین کمبود معاونان آموزشی، پرورشی و مشاور مزید بر علت است. در حال حاضر برخی کلاس‌های درس در استان به دلیل پرتعداد بودن دانش‌آموزان، تا نزدیکی تخته‌سیاه و وایت‌برد میز و صندلی چیده‌اند. حتی در اندکی از کلاس‌های درس در مشهد و حاشیه شهر دانش‌آموزان نوبتی روی نیمکت می‌نشینند. لذا در این مناطق به مدارس بیشتری نیاز است.

شوشتری توضیح داد: تجربیات دنیا نشان می‌دهد که پیشرفت، سعادت و ترقی هر جامعه به تعلیم و تربیت وابسته است. از همین رو به عنوان مدیر کل آموزش و پرورش استان وظیفه دارم از دولت بابت نوسازی مدارس و حل مساله کمبود فضای آموزشی تقاضا کنم. براساس نیازهای موجود پیش‌بینی کرده‌ایم که تا سال ۱۴۰۴، هر سال ۲۰۰۰ کلاس درس ساخته شود. سال گذشته با همراهی خیران بیش از ۱۱۰۰ کلاس درس تحویل اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی شد اما هنوز به آنچه متوسط مورد نیاز استان است، نرسیده‌ایم.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در کنار مشکلات موجود، آنچه مهم است حل مسائل انباشته‌شده است. اگر این مسائل به صفر برسد، امید است در سال‌های آینده با همت خیران گام‌های موثری برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha