• دوشنبه / ۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402030805440
  • خبرنگار : 50189

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد

ابراز نگرانی از شیوع مصرف قلیان در استان کرمان

ابراز نگرانی از شیوع مصرف قلیان در استان کرمان

ایسنا/کرمان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه متاسفانه شرایط مصرف قلیان در استان کرمان مناسب نیست، گفت: در ایران یک چهارم آقایان و یک بیستم خانم ها سیگار مصرف می‌کنند و در مجموع ۱۴ درصد مردم این مشکل را دارند. 

نوذر نخعی پیش از ظهر امروز هشتم خردادماه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات اظهار کرد: احتمال اعتیاد در صورت مصرف سیگار نسبت به سایر مواد بیشتر است و ترک سیگار بسیار سخت تر از سایر مواد مخدر است.

او از تاثیر دوست بر بچه ها سخن گفت و افزود: هرچه آگاهی مردم بالاتر برود، کمتر به مواد مخدر روی می‌آورند.

استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: ایران جزء کشورهایی است که میزان مصرف دخانیات در آن در حد متوسط است و مصرف سیگار در استان کرمان شاید نسبت به شمال غرب کمتر باشد اما نباید به خواب برویم.

وی با بیان اینکه متاسفانه شرایط مصرف قلیان در استان کرمان مناسب نیست، افزود: در ایران یک چهارم آقایان و یک بیستم خانم ها سیگار مصرف می‌کنند و در مجموع ۱۴ درصد مردم این مشکل را دارند. 

نخعی تبلیغات دخانیات را یک بحث بسیار جدی دانست و عنوان کرد: قفسه‌های پشت سر فروشنده‌های سوپر مارکت یک خط قرمز برای کمپانی‌های سیگار است زیرا فیلم و کارتن و قفسه های پشت فروشنده سوپر مارکت بهترین روش تبلیغ کمپانی های سیگار است و از این روش روی کودکان تاثیر می گذارند تا در دوران نوجوانی به راحتی به مصرف سیگار روی آورند.

او قلیان فروشی ها را نماد دیگر تبلیغ برشمرد و اظهار کرد: برخی معتقدند افزایش مالیات سیگار، افزایش قیمت آن را در پی دارد اما یک سئوال اینجا مطرح است اینکه چطور همه برندهای سیگار در کشور به راحتی یافت می‌شود اما برخی داروها کمیاب است؟

این استاد پزشکی اجتماعی بر لزوم آموزش به خانواده ها تاکید و اظهار کرد: ریشه های مصرف دخانیات در بخش کلان کشور و بخشی دست خانواده هاست و می‌توان با آموزش و آگاهی بخشی در بین خانواده‌ها از شیوع مصرف دخانیات جلوگیری کرد.

همچنین احمدپور مدیرگروه سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه سود بالای عرضه دخانیات را یکی از مشکلات مقابله با مصرف دخانیات دانست و اظهار کرد: با مطالبه عمومی می توان در این عرصه موفق بود. 

او ادامه داد: با تغییر مدیران برنامه ها ناتمام می ماند و معاونت بهداشتی دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند با پدیده دخانیات مقابله کند. وباید با سرشبکه ها برخورد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha