به نقل از ویفروم، محققان دریافتند که بیش از نیمی از دریاچهها و مخازن بزرگ جهان از اوایل دهه ۱۹۹۰، عمدتا به دلیل تغییرات آبوهوایی، تشدید نگرانیها در مورد آب برای کشاورزی، نیروگاههای آبی و مصرف انسانی کوچک شدهاند.
گروهی از محققان بینالمللی گزارش کردند که برخی از مهمترین منابع آب شیرین جهان حدود ۲۲ گیگا تن در سال برای نزدیک به سه دهه آب از دست میدهند. این حدود ۱۷ برابر حجم بزرگترین مخزن ایالاتمتحده است.
دانشمندان آبوهوایی بر این باورند که مناطق خشک جهان تحت تغییرات آبوهوایی خشکتر میشوند و مناطق مرطوب، مرطوبتر میشوند، اما این مطالعه نشان داد که از دست دادن آب قابلتوجهی حتی در مناطق مرطوب نیز وجود دارد.
دانشمندان تقریبا ۲۰۰۰ دریاچه بزرگ را با استفاده از اندازهگیریهای ماهوارهای همراه با مدلهای آبوهوایی و هیدرولوژیکی ارزیابی کردند. آنان دریافتند که استفاده ناپایدار انسان، تغییر در میزان بارندگی و رواناب، رسوبگذاری و افزایش دما سطح دریاچهها را در سطح جهان پایین آورده است، بهطوریکه ۵۳ درصد از دریاچهها از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۰ کاهش یافتهاند.
نزدیک به ۲میلیارد نفر بهطور مستقیم تحت تاثیر قرار گرفتهاند و کاهش دریاچهها تاثیر قابلتوجهی بر مردم و اکوسیستمهای سراسر جهان دارد.
دانشمندان و فعالان مدتهاست، اعلام کردهاند که برای جلوگیری از فاجعهبارترین پیامدهای تغییرات آبوهوایی، باید از گرمشدن زمین به میزان بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد (۲.۷ درجه فارنهایت) جلوگیری کرد. در حال حاضر جهان با سرعتی در حدود ۱.۱ درجه سانتیگراد (۱.۹ فارنهایت) در حال گرم شدن است.
برای رسیدگی به علل کوچک شدن دریاچه ها و حفاظت از این منابع آب حیاتی، اقدام فوری لازم است.
انتهای پیام
نظرات