به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در توئیتی نوشت: پریشتینا باید اقدام به کاهش تنش کرده و اقدامات یکجانبه و بی ثبات کننده انجام ندهد. گفتوگو تحت نظر اتحادیه اروپا بین دولتهای بلگراد و پریشتینا تنها راه برای صلح و عادی سازی روابط است.
وی افزود: نیروهای ناتو در کوزوو به عنوان هیات صلحبان این ائتلاف از ۱۹۹۹ در قلمروی کوزوو هستند و به تضمین محیطی ایمن و امن در منطقه ادامه میدهند.
اظهارات استولتنبرگ در پی درگیریهای خشونت آمیز بین پلیس و معترضان اقلیت صربها در چهار منطقه در شمال کوزوو مطرح شده است.
سه شهردار از چهار شهردار منتخب این مناطق روز جمعه با اسکورت پلیس وارد محلهای کار خود شدند که این مساله باعث خشم معترضان شده و آنها به سوی ماموران پلیس سنگ پرتاب کردند.
ماموران پلیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور و آب پرفشار استفاده کردند.
همچنین گزارش شد که اوضاع در روز یکشنبه همچنان در منطقه پر تنش است و پلیس با خودروهای زرهی خارج از دفاتر این شهردارها حضور پر رنگی دارد.
صربهای کوزوو پس از بایکوت انتخابات آوریل ۲۰۲۳ علیه انتصاب این شهردارها دست به اعتراض زدند چون انتخابات آنها را اقدام غیرقانونی کسب قدرت با هدف کاهش نفوذ اقلیتهای صرب کوزوو در منطقه میدانند.
کمتر از چهار درصد از ساکنان این منطقه در کوزوو آرای خود را به صندوق انداختند و برندگان این انتخابات که همگی آلبانیاییتبار هستند توسط محلیها مورد پذیرش قرار نگرفتند و محلیها میگویند با این آلبانیاییها همکاری نمیکنند.
نیروهای مسلح صربستان نیز پس از خشونت روز جمعه در آماده باش هستند و وزیر دفاع صربستان نیز دستور داده تا نیروها در مرز با کوزوو در آماده باش فوری و کامل باشند.
وی حتی گفته که امنیت اقلیت صرب در کوزوو به دلیل اقدامات آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو در معرض تهدید است.
کوزوو در سال ۲۰۰۸ با حمایت آمریکا و بسیاری دیگر از اعضای ناتو از صربستان اعلام استقلال کرد.
درحالیکه اتحادیه اروپا به فشارهایش بر بلگراد برای به رسمیت شناختن استقلال کوزوو و عادی سازی روابط با پریشتینا ادامه میدهد، کوزوو از سوی اکثر کشورها از جمله چین و روسیه به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته نمیشود.
انتهای پیام
نظرات