• یکشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۸:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402030704845
  • خبرنگار : 50355

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد

افزایش ۱۳۳ درصدی مصرف سیگار میان دختران نوجوان

افزایش ۱۳۳ درصدی مصرف سیگار میان دختران نوجوان

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر علاوه بر پایین آمدن سن مصرف سیگار و دخانیات، گرایش دختران به مصرف سیگار نیز افزایش یافته است؛ به طوری که طبق آمارها مصرف سیگار در دختران نوجوان ۱۳۳ درصد افزایش داشته است.

سیدجواد حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز، هفتم خرداد ماه، به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات با شعار حفظ سلامت مردم با ممنوعیت جامع تبلیغات دخانیات در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مجمع جهانی بهداشت در سال ۱۹۸۸، ۳۱ ماه می را به عنوان روز جهانی بدون دخانیات اعلام کرده و هر سال به مناسبت گرامیداشت روز جهانی بدون دخانیات اقدامات گسترده‌ای حول محور شعار سازمان جهانی بهداشت به منظور ارتقاء آگاهی جامعه جهانی در مورد اثرات زیان‌بار استفاده از محصولات دخانی و پیشگیری از مصرف دخانیات انجام می‌شود.

حسینی با بیان اینکه شعار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۳ «مردم به غذا نیاز دارند نه به دخانیات»، اعلام شده، گفت: از چهارم لغایت ۱۰ خرداد سال ۱۴۰۲ هفته ملی بدون دخانیات نام‌گذاری شده و شعار آن نیز  «حفظ سلامت مردم با ممنوعیت جامع تبلیغات دخانیات» تعیین شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: هزینه‌های ناشی از مصرف دخانیات از جمله ناتوانی، مرگ زودهنگام و خسارت زیست‌محیطی در کشور بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده که مبلغ بالایی است و می‌توان با آگاهی‌رسانی این هزینه‌های تحمیلی را کاهش داد.

وی ناباروری را یکی دیگر از خطرات مصرف سیگار و دخانیات برشمرد و عنوان کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر علاوه بر پایین آمدن سن مصرف سیگار و دخانیات، گرایش دختران به مصرف این کالای دخانی افزایش یافته است، به طوری که طبق آمارها مصرف سیگار در دختران نوجوان ۱۳۳ درصد افزایش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: در علم جمعیت‌شناسی قاعده‌ای به نام TFR (نرخ کلی باروری) تعریف شده که عواملی زیادی در آن نقش دارند؛ از جمله ازدواج، فرزندآوری، سقط، طلاق و ناباروری که مصرف دخانیات با تاثیر منفی بر باروری افراد می‌تواند تهدیدی برای جمعیت باشد.

حسینی افزود: مصرف دخانیات علاوه بر تاثیر سوئی که بر سلامت افراد دارد، بر اقتصاد نیز تاثیرگذار بوده چرا که خاک زمین‌های کشاورزی که در آن تنباکو کشت می‌شود، به لحاظ مواد مغذی و ریزمغذی فقیر می‌شود و مدتی طول می‌کشد تا این زمین‌ها به چرخه تولید بازگردد. این موضوع امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن بیان برنامه‌های مختلف هفته ملی بدون دخانیات تصریح کرد: امروز معضل دخانیات گریبان‌گیر بسیاری از جوامع از جمله ایران است و همه‌ ما به لحاظ اجتماعی وظیفه داریم در زمینه اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی کسانی که سهوا و یا عمدا به مصرف دخانیات روی آورده‌اند، تلاش کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha