• یکشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402030704778
  • خبرنگار : 50088

رئیس انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی مطرح کرد

سرطان مری، سرطانی پرریسک در خراسان

سرطان مری، سرطانی پرریسک در خراسان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی گفت: سرطان مری یکی از سرطان‌های گوارشی پرریسک به شمار می‌رود که در خراسان‌ بزرگ بیشتر شایع بوده و استان از این حیث رتبه نخست را در ابتلا به سرطان‌های گوارشی دارد.

دکتر حسن سعادت‌نیا در نشست خبری هفته سلامت گوارش که امروز هفتم خردادماه در سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: با تغییر رویه زندگی و کاهش فعالیت‌های روزانه بیماری‌های گوارشی شیوع بیشتری پیدا کرده است. پیشروی به سمت غذاهای آماده و دوری از غذاهای سنتی سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: بیماری‌های گوارشی شامل معده، روده و کبد هیچ علائم ظاهری در پوست ندارد و درمانی جز تغییر روش زندگی و کاهش وزن ندارد.

سعادت‌نیا بیان کرد: خوردن خوراکی‌های حاوی فیبر فراوان مانند سبزیجات(سیر، پیاز، تره فرنگی، مارچوبه، کلم بروکلی و ...)، میوه‌ها مانند سیب و موز و غلات سبوس‌دار در تغذیه افراد بسیار تاکید می‌شود.

تنوع غذایی در تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار است

دکتر علی پوراکبر، دبیر انجمن گوارش و کبد خراسان بزرگ در ادامه این نشست خبری با تاکید بر اهمیت سلامت روده از ابتدای زندگی اظهار کرد: هر انسانی از ابتدا روده سالم دارد اما به مرور زمان با تغییر رویه زندگی و تغذیه در معرض تخریب قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: تنوع غذایی و استفاده از تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن و تثبیت میکروب‌ها تاثیرگذار است.

پوراکبر با اشاره به اینکه یک سری مواد داخل روده به نام میکروب‌ها وجود دارد که برای سلامت انسان مفید هستند، توضیح داد: یک نوزاد با یک روده سالم متولد می‌شود و از همان بدو تولد تا سن ۳ الی ۵ سالگی میکروب‌های فراوانی داخل روده‌اش قرار می‌گیرد که این میکروب‌ها برای حیات انسان ضروری هستند.

وی بیان کرد: تعداد این میکروب‌ها که شامل باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها و ... هست بسیار زیادتر از سلول‌های خود انسان است. طبق  آنچه پیش‌بینی می‌شود این میکروب‌ها حدود ۱۰۰ برابر ژنتیک انسان است.

پوراکبر افزود: در تثبیت این میکروب‌ها نوع تغذیه و محیط زندگی نوزاد به ویژه در سن ۳ الی ۵ سالگی بسیار تاثیرگذار است. اگر بخواهیم فرد در این شرایط ژنتیکی کمتر به سمت بیماری برود باید سعی کنیم این میکروب‌ها را از ابتدای تولد سالم نگه داریم تا در مسیر تغییر قرار نگیرند.

دبیر انجمن گوارش و کبد خراسان بزرگ ۵ فاکتور شامل غذاهای طبیعی و سالم، فعالیت‌های بدنی منظم، خواب منظم، کاهش استرس، ترک سیگار و مشروبات الکلی را در تثبیت میکروب‌های روده تاثیرگذار دانست و اعلام کرد: برای نوزادان اولین و موثرترین گام شیردهی مناسب است، شیر به عنوان یک غذای سالم می‌تواند میکروب‌های مفید را در بدن نوزاد ایجاد کند. دوم غذای سالم شامل سبزیجات، میوه‌جات و غلات است که کودک از سن ۳ تا ۵ سالگی به آنها نیاز دارد. در این سن باید از خوراندن غذاهای صنعتی و رنگ‌های صنعتی به کودکان خودداری کرد همچنین مصرف آنتی بیوتیک باید در این دوران بسیار کاهش یابد و از مصرف خودسرانه آن جلوگیری کرد.

وی خوردن آنتی بیوتیک‌ها را به ویژه در کودکی بسیار مضر اعلام کرد و گفت: مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک باعث تغییر میکروب‌ها به باکتری‌های روده می‌شود و در آینده زمینه بیماری‌های فراوانی را فراهم می‌کند. عامل بعدی که در تثبیت میکروب‌ها تاثیر دارد، محیط زندگی سالم و به دور از استرس است.

پوراکبر خاطرنشان کرد: وجود این میکروب‌ها علاوه بر اینکه برای تقویت سیستم دفاعی بدن مناسب است و از انسان در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند سبب جذب شیر و غذا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha