• یکشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402030704675
  • خبرنگار : 71234

گزارشی از بازدید نمایندگان از مرز سراوان

گزارشی از بازدید نمایندگان از مرز سراوان

رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که ما آمادگی برقراری امنیت در بخشی از نوار مرزی پاکستان را داریم، گفت: طالبان هم به قاعده بین‌المللی حق‌آبه هیرمند عمل کند.

شهریار حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، در توضیح بازدید هیاتی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از مرز استان سیستان و بلوچستان بعد از حادثه سراوان اظهار کرد: این سفر در راستای بررسی آخرین وضعیت امنیتی و مرزبانی کشورمان در استان سیستان و بلوچستان انجام شد البته بنده به عنوان رئیس کمیته مرز بازدیدهایی از مرزهای مختلف انجام می‌دهم تا شرایط مرزها مورد بررسی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: به دلیل فعالیت گروههای ضد امنیتی در منطقه بازدیدهای میدانی از مرزها صورت می‌گیرد که این بار ما از محل حادثه سراوان و شهادت چند نفر از مرزبانان بازدید داشتیم؛ این عزیزان پنج نفر در مقابل ۴۰ نفر ایستادگی کردند آن هم مقابل کسانی که به انواع سلاح‌ها مجهز بودند. بررسی‌های میدانی ما حکایت از این دارد که این اتفاق با همکاری با گروهک‌ها و مخالفان صورت گرفته و آنها را تجهیز، کمک، هدایت و آموزش داده‌اند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به نبود اشراف دولت پاکستان در امنیت مرزها شاهد این اتفاق بودیم که به ضعف دولت پاکستان برمی‌گردد لذا به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی پیشنهاد می‌کنم که پاکستان تامین امنیت بخشی از نوار مرزی پاکستان تا عمق ۳۰ کیلومتر را به ما بسپارند همان طور که در زمان حضور داعش در عراق ما با درخواست عراق بخشی از امنیت مرزهایمان با عراق را تامین کردیم و اجازه ندادیم داعش حضور فیزیکی و میدانی در مرزهایمان داشته باشد.

وی ادامه داد: براین اساس اگر پاکستان نمی‌تواند امنیت مرزهایش را برقرار کند ما آمادگی داریم در عمق مرزهای پاکستان امنیت را تامین کرده و با برخوردهای ضدامنیتی مقابله کنیم.

رئیس کمیته مرز مجلس شورای اسلامی در موضوع حقابه هیرمند اظهار کرد: حقابه هیرمند در قالب معاهده ۱۳۵۱ تحت عنوان معاهده هیرمند است که دو کشور ایران و افغانستان این پیمان بین‌المللی و منطقه‌ای را پذیرفته‌اند و چند پروتکل پشت این پیمان است که آن را تقویت می‌کند لذا بهتر است طالبان به قاعده بین‌المللی تن دهد.

حیدری تاکید کرد: ما به عنوان کشور همسایه دوست نداریم وارد جنگ با طالبان شویم. ملت ما و افغانستان با پیشینه تاریخی دارای رابطه عمیق و وابستگی است هزاران نفر افغانستانی در طول سالیان گذشته مهمان جمهوری اسلامی ایران بودند و مثل شهروند ایرانی با آنها رفتار می‌شد.

حیدری در پایان گفت که ذات مرز آکنده از تهدید و فرصت است مهم آن است که دو کشور بتوانند از مرز به عنوان فرصت استفاده کنند، جمهوری اسلامی ایران به دنبال استفاده درست از مرز است که به نفع دو کشور هم خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha