• یکشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402030704488
  • خبرنگار : 71661

فرمانده انگلیسی: روسیه شکست‌خورده، تهدیدی جدی می‌شود

فرمانده انگلیسی: روسیه شکست‌خورده، تهدیدی جدی می‌شود
مایک ویگزتون، فرمانده نیروی هوایی انگلیس

فرمانده نیروی هوایی انگلیس هشدار داد که اگر روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد، در صدد انتقام برآمده و تهدیدی مستقیم علیه بریتانیا محسوب خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مایک ویگزتون، فرمانده نیروی هوایی انگلیس که در ماه آینده میلادی پس از چهار سال ریاست بر این نهاد بازنشست خواهد شد، در گفت‌وگو با روزنامه دیلی‌تلگراف گفت که نیروی هوایی، زمینی، دریایی و زیردریایی روسیه تهدیدی علیه بریتانیا و ناتو محسوب شده و باید بر آنها تمرکز کرد. او همچنین گفت که این تهدید حتی با حذف ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه از قدرت باز هم پای بر جا خواهد ماند.

نیروی هوایی سلطنتی انگلیس از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ کمک‌های اطلاعاتی و مادی زیادی به کی‌یف کرده است.

او درباره مناقشه اوکراین گفت: وقتی جنگ تمام شده و اوکراین مرزهایش را بازیابد، با روسیه‌ای زخم‌خورده، انتقام‌جو و خشن طرف خواهیم بود که از طریق حملات هوایی، موشکی و زیردریایی به ما حمله خواهد کرد.

مایک ویگزتون در دورانی فرماندهی نیروی هوایی انگلیس را بر عهده داشت که این نهاد با استعفای مدیر بخش جذب نیرو به دلیل رسوایی در ایجاد تنوع نژادی و جنسیتی مواجه بود. گزارش شده بود که او برای ایجاد تنوع موردنظر، استخدام سفیدپوستان را در نیروی هوایی ممنوع کرده بود!

او در این مصاحبه برای نخستین‌ بار تأیید کرد که ایجاد تنوع نژادی و جنسیتی در نیروی هوایی انگلیس به‌نوعی به یک هدف شخصی تبدیل شده بود.

ویگزتون همچنین درباره استفاده‌های نظامی از هوش مصنوعی تأکید کرد که تصمیم‌گیری درباره حملات مرگبار باید همواره بر عهده انسان‌ها باشد.

اظهارات او درباره تهدید روسیه پس از پایان جنگ، نخستین نمونه از اذعان عمومی یک رهبر نظامی غربی به نگرانی از رفتار متعاقب روسیه پس از شکست در اوکراین است؛ دغدغه‌ای که پیش‌ از این نیز در محافل خصوصی مطرح بود.

پیش‌تر در اوایل ماه میلادی جاری، ژنرال کریستوفر کاوولی، مسئول فرماندهی اروپای ایالات متحده گفت که به‌رغم خساراتی که در نتیجه جنگ اوکراین به ارتش روسیه وارد شده، نیروهای مسلح روسیه هنوز استوار بوده و تهدیدی چشمگیر محسوب می‌شوند.

او در یک اجلاس امنیتی در استونی گفت: ساده است که نگاه کنیم و با خود فکر کنیم که ارتش روسیه سقوط کرده یا در وضعیت بسیار بغرنجی قرار دارد، اما حقیقت این است که نیروهای روسیه متحمل آسیب‌هایی شده‌اند.

این مقام آمریکایی ادامه داد: نیروهای زمینی روسیه آسیب زیادی دیده و با مشکلات متعددی روبرو شده‌اند؛ اما نیروی دریایی این کشور تقریباً هیچ خسارتی ندیده و نیروهای سایبری و فضایی روسیه هم همین‌طور. می‌پرسند چقدر طول می‌کشد تا ارتش روسیه احیا شود. سؤال اینجاست که چقدر طول می‌کشد تا ارتش روسیه برای چه کاری آماده شود؟ آنها همین امروز هم می‌توانند با ارتش فعلی خود به بسیاری از اهداف دست پیدا کنند.

متحدان اوکراین غالباً تأکید دارند که از طرح کی‌یف برای بازیابی مرزهایش از طریق اعمال نیروی نظامی حمایت می‌کنند.

با این‌ حال امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در سال گذشته میلادی گفت که غرب برای حفظ امکان دستیابی به راهی دیپلماتیک برای بهبود روابط با روسیه پس از پایان جنگ، نباید امروز روسیه را تحقیر کند.

این فرمانده نیروی هوایی انگلیس با ابراز هشداری جدی مبنی بر اینکه تهدید روسیه احتمالاً تا سالیان سال ثابت بوده و حتی بدتر خواهد شد، گفت که این وضعیت حتی با کناره‌گیری پوتین از قدرت هم ادامه خواهد داشت، زیرا نظام کرملین پیچیده‌تر از آن است که با حذف تنها یک‌ مهره کلیدی از بین برود.

میگزتون گفت که دیگر چهره‌هایی که منتظر به‌ قدرت‌ رسیدن در کرملین هستند، می‌توانند «به‌اندازه پوتین خشن و فاسد» باشند.

او با بیان اینکه روسیه حتی در صورت شکست در جنگ اوکراین باز هم تهدیدی علیه بریتانیا محسوب خواهد شد، گفت که پوتین «رهبری خودکامه است که می‌تواند برای دستیابی به تصویری که در ذهن خود از روسیه دارد، جنگ به راه بیندازد».

او در ادامه با بیان اینکه این فقط درباره شخص پوتین صادق نیست و ساختار و سلسله‌مراتب مفصلی پشت پوتین وجود دارد، گفت: پس حتی اگر پوتین از صحنه محو شود؛ چهره‌های بی‌شماری هستند که می‌توانند جای او را گرفته و به همان اندازه با مردم خود و کشورهای همسایه «خشن و فاسد» رفتار کنند.

هشدارهای این مقام انگلیسی در حالی مطرح می‌شود که برای نخستین‌ بار از زمان فروپاشی شوروی در ۱۹۹۱، کرملین سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی خود را در بلاروس مستقل کرده است.

لهستان، لیتوانی، و لتونی که همگی از اعضای ناتو هستند، در همسایگی بلاروس قرار دارند و الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری این کشور هفته گذشته به خبرنگاران گفت که استقرار این تسلیحات هسته‌ای آغاز شده است.

دولت‌های غربی از ساخت تسلیحات دقیق دوربرد توسط روسیه حیرت‌زده شده‌اند؛ سلاح‌هایی که توانایی حمله به اهدافی با فاصله صدها کیلومتر را دارند.

روسیه در اوکراین از موشک مافوق‌صوت کینژال استفاده کرده که کرملین آن را توقف‌ناپذیر می‌داند؛ اما این ادعای کرملین بعد از ساقط شدن چند فروند از این موشک‌ها توسط سامانه پدافند هوایی پاتریوت آمریکا - که در اکراین مستقر شده - زیر سؤال رفت. با این‌ حال، دولت‌های غربی هنوز نگران توان موشکی روسیه هستند.

کشورهای عضو ناتو به رهبری آلمان در سال گذشته میلادی و در پاسخ به این نگرانی، طرح «سپر آسمان اروپا» را اجرا کردند تا یک سامانه پدافند هوایی در سرتاسر این قاره به وجود آورند.

مایک ویگزتون همچنین با بیان اینکه حمله روسیه به اوکراین درس‌های دیگری هم به نیروهای مسلح کشورهای غربی داده، گفت: در عصر مدرن آن کنترلی که ما زمانی بر آسمان داشتیم، دیگر وجود ندارد و این از پیچیدگی سامانه‌های پدافند هوایی مستقر در زمین ناشی می‌شود.

او ادامه داد: این درس‌های جدید به ما نشان می‌دهد که پهپادها تا چه اندازه برای تجسس، اعمال فشار شدید بر سامانه‌های پدافند هوایی و یا اجرای عملیات فریب کارآمد هستند. پهپادها بی‌شک در نبردهای آینده بخشی جدایی‌ناپذیر خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha