• یکشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402030704379
  • خبرنگار : 50039

دستیار استاندار گلستان:

اراضی زراعی شیب دار گلستان در معرض سیلاب‌های پررسوب

اراضی زراعی شیب دار گلستان در معرض سیلاب‌های پررسوب

ایسنا/گلستان دستیار استاندار گلستان در مدیریت یکپارچه منابع آب گفت: اراضی زراعی شیب دار گلستان که در معرض سیلاب‌های پررسوب قرار دارند تهدیدی جدی برای استان است.

مهندس سیدمحسن حسینی صبح امروز یک شنبه ۷ خردادماه ۱۴۰۲ در دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان، نقش جهاد کشاورزی را در مدیریت یکپارچه منابع آب بسیار حیاتی و تعیین‌کننده دانست و اظهار کرد: در مناطق جنوبی گلستان ۱۱۰ هزار هکتار اراضی زراعی با شیب بیش از ۱۴ درجه وجود دارد.

وی با بیان اینکه اراضی مذکور تهدیدی جدی برای استان است، ادامه داد: تأسیسات و نقاط جمعیتی زیادی پای این اراضی شکل گرفته‌اند که همواره در معرض سیلاب‌های پررسوب ناشی از بارندگی‌ها در فصول مختلف قرار دارند.

دستیار استاندار گلستان با تأکید بر اینکه حجم بزرگی از خاک در بارش‌ها، از این سطوح به آبراهه‌ها منتقل‌شده و در رودخانه‌ها و به ویژه پشت سازه‌های تقاطعی و پل‌ها رسوب می‌کند، افزود: این مسأله ظرفیت آب گذری رودخانه‌ها را کاهش داده و نیاز به لایروبی رودخانه‌ها را افزایش می‌دهد.

وی با اشاره به برخی آسیب‌های این پدیده، خاطرنشان کرد: آب‌گرفتگی اراضی و تأسیسات پیرامون رودخانه‌ها، دپوی رسوبات در دریاچه سدهای مخزنی و نیز پشت سدهای انحرافی، کاهش ظرفیت سدها، اثرات منفی در برنامه‌ریزی آبگیری و مصرف آب سدها و کاهش عمر مفید سدها از مهمترین آسیب‌های این پدیده است.

حسینی میزان منابع آب سطحی قرار گرفته در اختیار بهره برداران بخش زراعت و باغ را ۹۵۰ میلیون متر مکعب و از محل آب زیرزمینی یک میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب برشمرد و گفت: کشت محصولات با مصرف آب کمتر مناسب‌ترین نوع کشت برای استان بوده که در سند ملی آب بر آن تأکید شده است.

مصرف دلخواهانه از آب چاه عادت کشاورزان گلستانی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان میزان تولیدات محصولات کشاورزی استان را چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن عنوان کرد و توضیح داد: این محصولات که ۵ درصد تولیدات کشور را شامل می‌شود توسط ۲۱۴ هزار بهره بردار بخش کشاورزی گلستان تولید و به بازار عرضه می‌شود.

دکترمحمد برزعلی خشکسالی شدید در گلستان را از عوامل کاهش شدید منابع آب‌های زیرزمینی دانست و اضافه کرد: باید کشت محصولات پرآب بر از رویه‌های کشت استان حذف شود.

وی مصرف دلخواهانه از آب چاه را از عادت‌های بسیاری از کشاورزان گلستانی عنوان کرد و افزود: منابع آبی استان از منابع ارزشمند و استراتژیک به شمار ‌می‌روند که باید مدیریت شوند و کنترل مصرف تنها بر عهده جهاد کشاورزی نیست و باید تمام دستگاه‌های استان باید پای کار باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha