حجتالاسلام محمد سبزی در گردهمایی کشاورزان و باغداران شهرستان ساوه که به میزبانی شرکت نگین سبز برگزار شد، با اعلام اینکه برای اولین بار در سطح استان مرکزی، شهرستان ساوه از دهکده علم و فناوری در حوزه کشاورزی برخوردار میشود، اظهار کرد: در مراکز استانها نظیر استان مرکزی پارک علم و فناوری کشاورزی وجود دارد، ولی شهرستان ساوه بزودی از دهکده علم و فناوری در حوزه دانش بنیان بخش کشاورزی برخوردار خواهد شد.
وی با اشاره به وجود زیرساختهای مناسب در ساوه برای فعالیت دهکده علم و فناوری بخش کشاورزی گفت: سه مرکز تحقیقات علمی در حوزه کشاورزی ساوه وجود دارد اما در حال حاضر از زیرساختهای موجود در این مراکز استفاده حداکثری نمیشود و با تبدیل این مراکز به دهکده علم و فناوری علاوه بر ایجاد تحول در بخش کشاورزی این منطقه میتوان از زیرساختهای آن به نحو مطلوب استفاده کرد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه با اشاره به مزیت ساوه در حوزه صنعت و کشاورزی اظهار کرد: مزیت کشاورزی ساوه به خوبی در کشور شناسانده نشده است و این منطقه بیشتر با مزیت صنعت شناخته می شود در حالی که ساوه با تولید افزون بر ۷۰ نوع محصول کشاورزی، قطب کشاورزی ایران است که شاخصترین آنها در حوزه باغی انار، پسته، زیتون و ... و در حوزه زراعی نیز طالبی، گندم، جو و ... است.
وی به وجود افزون بر ۱۱ هزار هکتار باغ پسته در زرندیه و ساوه و نیز ۱۰ هزار هکتار باغ انار در ساوه اشاره کرد و گفت: شهر یاقوتهای سرخ سال گذشته میزبان جشنواره ملی انار ملی بود و قرار است این جشنواره در سطح بینالمللی نیز برگزار شود.
حجت الاسلام سبزی با اشاره به مشکل کم آبی در ساوه و زرندیه گفت: به دلیل تنشهای آبی متاثر از کمبود بارشها حجم دریاچه سد الغدیر ساوه کاهش یافته و کشاورزی این منطقه در معرض خطر است و اگر بارندگی نباشد حتی در تامین نیاز آب شرب با چالش مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه طرح انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری شتاب گرفته است، افزود: اجرای طرح انتقال سهم آب ساوه به عنوان بزرگترین طرح عمرانی استان مرکزی با تخصیص اعتبار در سفر هیات دولت به استان مرکزی توسط پیمانکار شتاب گرفته است.
حجت الاسلام سبزی تصریح کرد: شیوه کشاورزی سنتی و آبیاری غرقابی منسوخ شده است و در شرایط کنونی که بحران آبی گریبانگیر کشاورزان است باید از شیوه علمی در حوزه کشاورزی بهره برداری کرد. کود، سم، آب و خاک در بخش کشاورزی باید درست استفاده شود تا محصول کیفی با بهره وری بالا و با کمترین نیاز آبی تولید شود.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزی علمی نیاز امروز کشور است، گفت: کشت محصولات با نیاز آبی کمتر موجب بهرهوری بالا با مصرف حداقلی منابع آبی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، امام جمعه ساوه نیز گفت: دین مبین اسلام دو وظیفه مهم شامل آبادی زمین و آبادی زمینه را بر عهده انسان قرار داده است. براساس آموزه های قرآن زمین باید توسط جامعه بشری آباد شود و کشاورزان وظیفه دارند در راستای آبادی زمین برای برطرف کردن نیاز جامعه بشری تلاش کنند.
حجتالاسلام جعفر رحیمی افزود: بنا بر فرمایش حضرت علی(ع) کشوری که دارای منابع آبی و خاکی مطلوب باشد نباید یک کشور فقیر باشد چون انسان عاقل و اندیشمند میتواند از این منابع الهی کسب روزی کند در غیر این صورت از رحمت الهی دور است. بر این اساس باید از این منابع برای برطرف کردن نیاز مردم استفاده شود.
وی بیان کرد: کشاورزی و دامداری از مولفههای توسعهای یک کشور محسوب میشود و ایجاد و تقویت این دو مزیت موجب ایجاد اشتغال، کارآفرینی و خلق ثروت خواهد شد.
امام جمعه ساوه با بیان اینکه بنابر روایات دینی نباید در شوره زار کشاورزی کرد و باید در کاشت نهال اصول درختکاری را رعایت کرد تا از آفات دور بماند، گفت: الگو برداری از آموزههای دینی و روایات چهارده معصوم در امور مربوط به کشاورزی و باغداری موجب خواهد شد که درختان پربازده پرورش یابند و محصول با کیفیت تولید شود.
وی گفت: کار کشاورزی زمینه ساز کسب رزق و روزی حلال خواهد شد و تلاش کشاورزان برای کسب روزی حلال و برآورده کردن مطالبات جامعه بشری شایسته قدردانی است.
مدیرعامل شرکت نگین سبز ساوه نیز گفت: شرکت نگین سبز تولیدکننده انواع کود و سموم، ثمره و نتیجه فعالیت کشاورز زادگان این منطقه است و تولید محصول کیفی در دستور کار این مجموعه قرار دارد.
ابراهیم صالح اظهار کرد: تولیدات این شرکت به مصرف کشاورزان شهرستانهای ساوه و زرندیه واقع در قطب کشاورزی ایران میرسد و حتی به بسیاری از نقاط کشور ارسال میشود.
در این مراسم که با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم ساوه و زرندیه، امام جمعه، فرماندار، جمعی از مسئولان و کشاورزان برگزار شد از مدیران و نمایندگان عرضه کننده محصولات این شرکت در حوزه کود و سموم تجلیل بعمل آمد.
انتهای پیام
نظرات