یکی از رویکردهای اساسی سرزمین علم و فناوری نوجوانان، آشنا کردن دانشآموزان با شرکتهای فناور و دانشبنیان و سپس بسترسازی برای ورود آنان به این شرکتهاست تا ضمن آشنایی دانشآموزان علاقهمند با دستاوردهای کشور، توانمندیهایشان ارتقا یابد و ظرفیتهای آنان به استان و کشور معرفی شود، چراکه ایدههای دانشبنیانی در جامعه دانشآموزان و نوجوانان روند رو به رشدی دارد.
سرزمین علم و فناوری نوجوانان، دانشآموزان را با روند پیشرفت کشور، دستاوردهای علمی و فناوری انقلاب اسلامی و اکوسیستم کارآفرینی استان آشنا میکند. در این مرکز شرکتهایی در حوزههای فناوریهای فرهنگی و زیارت، راه و شهرسازی و مدیریت شهری هوشمند، هوش مصنوعی و ICT و ... حضور دارند و دانشآموزان علاقهمند میتوانند از این مجموعه دیدن و با دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان استان آشنا شوند.
هدف از تاسیس سرزمین علم و فناوری، آشنایی دانشآموزان با دستاوردهای علمی است
یاسر سیاوشی، مدیر مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تاکنون بازدیدهای زیادی از سرزمین علم و فناوری نوجوانان توسط دانشآموزان انجام شده و شاهد استقبال خوبی از این مرکز بودهایم. یکی از جنبههای سرزمین علم و فناوری نوجوانان که مورد توجه قرار گرفته، این است که با محوریت دانشآموزان و نوجوانان اداره میشود.
وی اضافه کرد: اکنون فصل امتحانات است و حضور دانشآموزان نخبه و علاقهمند ممکن است در بازه کوتاهی کمرنگ باشد، اما بازدیدهایی که تاکنون انجام شده بسیار برای مخاطبان رضایتبخش بوده و درخواستهای متعددی جهت بازدید از شهرها و حتی استانهای دیگر داشتهایم. همچنین در بازههای زمانی زیادی، به ویژه مواقعی که مدیران شرکتهای دانشبنیان در سرزمین علم و فناوری نوجوانان جهت معرفی محصولات و دستاوردهای خود به دانشآموزان حضور داشتند، باعث شد میل و رغبت دانشآموزان به ارائه ایده و فعالیتهای دانشبنیانی افزایش پیدا کند.
مدیر مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان عنوان کرد: هدف ما از ایجاد چنین مجموعهای این است که دانشآموزان و قشر نوجوان با دستاوردهای علمی استان که به برکت انقلاب اسلامی به دست آمده و همچنین سطح بالای فناوری و نوآوری موجود در شرکتها و مجموعههای استان و مشهد آشنا شوند. کلیه محصولات و خدماتی که در این مرکز ارائه و معرفی میشود، دستاوردهای شرکتهای خراسان رضوی و مشهد است.
سیاوشی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که ارتباط تنگاتنگی میان دانشآموزان و نوجوانان با شرکتهای دانشبنیان و موسسات فناور ایجاد کنیم تا دانشآموزان بتوانند با شرکتهایی که علاقه دارند، ارتباط برقرار کنند و در آن حوزه با یکدیگر همکاری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ما با آشناسازی دانشآموزان با شرکتهای پیشرفته مبتنی بر علم و فناوری میتوانیم احساس امید را در دانشآموزان تقویت کنیم و به آنان نشان دهیم که اگر شرکتی به این موفقیتها دست پیدا کرده، حاصل تلاشهای زیادی است که برای رسیدن به اهداف خود انجام داده و این امر باعث میشود تا نوجوانان این امید و اعتماد به نفس را پیدا کنند که آنها هم میتوانند در این راه موفق شوند. در نتیجه سرزمین علم و فناوری نوجوانان نقطه شروعی برای دانشآموزان است که بیاموزند میتوانند برای جامعه خود تاثیرگذار باشند.
مدیر مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان گفت: برخی مدارس از گذشته بازدیدهایی را از پارک علم و فناوری استان انجام میدادند و این فرصت ویژهای برای آنها به وجود میآورد که با فرهنگ علم و فناوری و دستاوردهای آن آشنا شوند. اما اکنون این بازدیدها را به سرزمین علم و فناوری نوجوانان منتقل کردهایم تا دانشآموزان راحتتر بتوانند با شرکتهای فناور و دانشبنیان مستقر در پارک آشنا شوند.
سرزمین علم و فناوری خودباوری را در دانشآموزان به وجود آورد
همچنین مژگان صولتزاده، دبیر یکی از دبیرستانهای دخترانه در حاشیه بازدید از سرزمین علم و فناوری نوجوانان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر و با شرایط جدیدی که در کشور حاکم است، عدهای از نوجوانان و جوانان احساس خودتحقیری دارند و با بیاطلاعی از کشورشان، تصور میکنند که شرایط غرب با کشور خودشان خیلی تفاوت دارد و این امر باعث میشود که نسبت به حوزههای مختلف در کشور کمتوجه باشند.
وی با بیان اینکه این امر باعث شده تا ما بهترین راه را در این ببینیم که دانشآموزان را با کشور خود آشنا کنیم، افزود: وجود سرزمین علم و فناوری نوجوانان منجر به این شد تا ما بتوانیم به آن رسالت خود عمل و دانشآموزان را با دستاوردهای علمی و فناوری که در کشور خودمان تولید شده، آشنا کنیم. بازدید دانشآموزان از سرزمین علم و فناوری، بازخورد بسیار خوبی داشت و احساس خودباوری را در نوجوانان ما به وجود آورد و آنان دیدند که خودشان هم میتوانند برای کشور چنین دستاوردهای علمی و فناورانهای را به وجود آورند.
صولتزاده اضافه کرد: بازدید از سرزمین علم و فناوری نوجوانان زمینه را برای دانشآموزان هموار کرده تا حوزه علاقهمندی خود را بشناسند و بسیاری از آنان نسبت به روباتیک، نانو و گرافیک علاقه نشان دادند و احتمال دارد که در این حوزه فعالیت داشته باشند.
وی بیان کرد: قطعا این بازدیدهای علمی میتواند برای نوجوانان ما اثرگذار باشد و تصور نمیکردم که تا این اندازه از سوی دانشآموزان مورد استقبال قرار گیرد و این بازدید باعث شد تا آنها به فکر بیفتند که ما چگونه میتوانیم به این نقطه از فناوری راه پیدا کنیم و هیچ بعید نیست که چنین اتفاقی برای آنها رخ دهد و راه خود را در این مسیر پیدا و به سمت دانشبنیان شدن سوق پیدا کنند. همچنین این بازدید ایدههایی را در ذهن دانشآموزان به وجود آورد که دور از تصور من بود.
در حال حاضر نوجوانان دهه هشتادی بسیار زرنگتر و خلاقتر از نوجوانان دهههای گذشته هستند و میتوانند با برخی حمایتها، شرکتهای دانشبنیان را ایجاد کنند. بنابراین با تاسیس نخستین سرزمین علم و فناوری دانشآموزی کشور در مشهد، میتوان ضمن بهرهگیری از ظرفیت فناورانه نوجوانان، توانمندیهای آنان را در کشور به همگان معرفی کرد. بر همین اساس شهرداری مشهد فضایی با زیربنای حدود ۱۰۰۰ مترمربع در سهراه ادبیات را در اختیار این مجموعه قرار داده تا هم تردد دانش آموزان علاقهمند آسان باشد و هم محصولات دانشبنیان جذاب و مورد علاقه آنان گردآوری و در معرض دید نوجوانان قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات