حسین زینلی در یازدهمین جشنواره مردمی گل و گلاب داراب با بیان اینکه اختلاف قیمت زیادی بین اسانس نوع اول و اسانس خام وجود دارد، اظهار کرد: اسانس نوع اول تولیدی کاملا مشخصات و ویژگیهای بین المللی را دارا است.
به گزارش ایسنا به نقل از جهادکشاورزی فارس، زینلی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته صادرات اسانس گل محمدی به صورت خام بوده است، عنوان کرد: با تولید و صادرات اسانس نوع اول خلأ موجود برطرف شود.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سال گذشته ۷ تن اسانس گل محمدی به صورت خام از ایران صادر شده است، به سطح زیر کشت ۲۸۱ هزار هکتاری گیاهان دارویی کشور اشاره و اضافه کرد: ۳۰ هزار هکتار از این سطح متعلق به گل محمدی است.
زینلی با بیان اینکه استان فارس با سطح زیر کشت ۸۵۰۰ هکتاری گل محمدی، رتبه اول کشور در تولید این گیاه را دارد، افزود: در کشور سالانه حدود ۷۰ هزارتن گل محمدی و ۳۴۰ غنچه گل محمدی تولید میشود.
او بیان کرد: سالانه حدود ۷۰ میلیون لیتر گلاب در کشور استحصال میشود که بیشتر آن در داخل مصرف و حدود سه تا پنج میلیون لیتر صادر میشود.
توسعه بیش از تعهد سطح زیرکشت گیاهان دارویی در فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز با تاکید بر اینکه فارس یکی از استانهای بالقوه برای توسعه و کشت گیاهان دارویی است، گفت: در سال ۱۴۰۱ در این استان بالغ بر دو برابر تعهد سطح زیرکشت به وزارت جهاد کشاورزی، گیاهان دارویی کشت شد.
مجتبی دهقان پور عنوان کرد: علاوه بر افزایش سطح زیر کشت، تنوع گیاهان دارویی کاشته شده در سال گذشته نیز بیش از تعداد تعهد ابلاغی بود.
او با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی اقدامی موثر برای تولید حداکثری متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه است، بیان کرد: امروزه کاشت گیاهان دارویی به عنوان یکی از گزینههای جبران کمبود آب در اجرای الگوی کشت میتواند مدنظر باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه در توسعه گیاهان دارویی نگاه فنی و اقتصادی دنبال میشود، عنوان کرد: با توسعه پایدار گیاهان دارویی تامین معیشت بهرهبرداران، خلق ارزش افزوده و ایجاد زنجیرههای ارزش تولید تحقق مییابد.
انتهای پیام
نظرات