زهرا نجار در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فعال شدن سامانه شهید محمودوند از چند ماه گذشته برای شناسایی افراد بازمانده از تحصیل، گفت: این سامانه به سامانه ثبت احوال متصل شده و اطلاعاتش بروز رسانی می شود.
نجار با بیان اینکه در این سامانه دلایل ۱۸ گانه برای بازمانده از تحصیل شدن افراد ثبت شده، گفت: عده از افرادی که سامانه آنها را بازمانده از تحصیل معرفی می کند، فوت کرده، عده ای به خارج از استان و یا حتی خارج از کشور مهاجرت کرده و عده ای هم ممکن است بیمار صعب العلاج بوده و شرایط تحصیل را نداشته باشند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه عده ای از افراد هم در اثر فقر و مسائل اقتصادی، بی سرپرستی و یا بدسرپرستی و یا مسائل و اختلافات خانوادگی ممکن است بازمانده از تحصیل شده باشند، گفت: بر اساس این سامانه سال گذشته بیش از ۲۷۰۰ کودک در استان کرمانشاه بازمانده از تحصیل معرفی شدند، که ۱۵۰۰ نفر از آنها در سامانه آدرس داشته و مابقی فاقد آدرس بودند.
نجاربا بیان اینکه افراد بازمانده از تحصیل افرادی هستند که در رده سنی شش تا یازده سال بوده و به هر دلیلی در مدارس ثبت نام نشده اند، گفت: از سال گذشته نزدیک به ۶۰۰ نفر از فرهنگیان استان به عنوان پیگیری کننده دانش آموزان بازمانده از تحصیل پای کار آمده اند، به این ترتیب که هرکدام از این افراد موظف به پیگیری برای تحت پوشش قرار دادن پنج تا ۱۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان هستند.
نجار با اشاره به حضور میدانی فرهنگیان پیگیریکننده دانش آموزان بازمانده از تحصیل در استان، گفت: این افراد خانه به خانه درب منزل ۱۵۰۰ کودک بازمانده از تحصیل آدرس دار استان رفته و پیگیر تحصیل آنها شده اند که با تلاش های صورت گرفته ۳۰۰ نفر از این افراد در سال تحصیلی جاری برای تحصیل جذب شده اند.
نجار با اشاره به پیگیری برای پیدا کردن آدرس ۱۲۰۰ نوآموز بازمانده از تحصیل معرفی شده از سوی سامانه که فاقد آدرس محل سکونت بوده و یا آدرس محل سکونت آنها تغییر کرده، گفت: آموزش و پرورش استان کرمانشاه در این زمینه پیشتاز بوده و توانسته با استفاده از ظرفیت دستگاه های مختلف آدرس حدود ۸۰۰ نفر از افراد بازمانده از تحصیل را پیدا کرده و پیگیر علت بازمانده از تحصیل شدن آنها شود.
وی ادامه داد: استان کرمانشاه در زمینه تلاش برای شناسایی آدرس نوآموزان بازمانده از تحصیل جزو استان های پیشرو است که توانسته آدرس ۶۰ درصد افراد بازمانده از تحصیل فاقد آدرس را پیدا کرده و هم اکنون پیگیری لازم برای جذب این افراد بازمانده از تحصیل در دست اقدام است.
وی با اشاره به تلاش مجموعه آموزش و پرورش استان برای جلوگیری از بازمانده از تحصیل شدن نوآموزان استان، گفت: اجازه نمی دهیم هیچ دانشآموزی بخاطر فقر و مسائل مالی از تحصیل باز بماند، اما گاهی واقعا نمی توان برخی افراد را جذب کرد.
وی اشارهای هم به برنامه ریزی برای تهیه و ارسال بستههای آموزشی و یا استفاده از شیوه های آموزش پودمانی برای تحصیل افراد بازمانده از تحصیل که شرایط آموزش حضوری را ندارند داشت و از همه مردم استان خواست اگر کودکی را می شناسند که به هر دلیلی بازمانده از تحصیل شده، او را به معاونت آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان معرفی کنند.
انتهای پیام
نظرات