آیت الله سیدکاظم نورمفیدی در خطبههای نماز جمعه این هفته گرگان که در مصلای بزرگ این شهر برگزار شد، اظهار کرد: روز چهارشنبه پیش رو مصادف با ۱۱ ذی القعده مقارن با ولادت باسعادت امام هشتم شیعیان حضرت امام رضا(ع) است.
وی با بیان اینکه زندگی این امام بزرگوار با سفر به مدینه، خراسان و توس فراز و نشیبهای بسیاری داشته است، ادامه داد: مسأله هجرت این امام رئوف به خراسان یکی از مهمترین رویدادهای زندگی ایشان بود که مصداق مثال «عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد» است.
نماینده ولی فقیه در گلستان جمع کردن تحرکات علویان برای پایان دادن به آشوبها در آن زمان و قرار دادن علمای وقت در مقابل امام رضا(ع) را دو هدف مهم مأمون عباسی در دعوت از امام رضا(ع) و سپردن ولایت عهدی به وی دانست و خاطرنشان کرد: اگر این فکر مأمون محقق میشد، ضمن رفتن آبروی این امام بزرگوار، قطعاً حرمت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) میشکست که این توطئه به سرانجام نرسید.
وی سؤال پرسیدن علما و دانشمندان وقت از امام رضا(ع) و پاسخگویی کاملایشان را نقطه عطف دانایی امام هشتم عنوان کرد و گفت: شیعیان در طول تاریخ در دوران بنیامیه و بنی عباس واقعاً مشکل داشتند و آمدن امام رضا(ع) به خراسان سبب شد تا فضای معنوی شیعیان تغییر کند و گرایشات به سمت آنها افزایش یابد.
امام جمعه گرگان در بخش دیگر سخنان خود به اختلافات بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در خصوص رود هیرمند اشاره کرد و توضیح داد: این قصه سر دراز دارد و ریشه این بلایی که بر سر سیستان و بلوچستان آمده مربوط به دوره حاتم بخشی رضاخان است.
وی با تأکید بر اینکه دشت بزرگ ناامید به وسعت سه هزار کیلومتر مربع که رود هیرمند در آن قرار دارد در آن دوران توسط انگلیسیها از ایران جدا و به افغانستان داده شد، تصریح کرد: در معاهده سعدآباد نیز توافق شده است تا آب هیرمند نصف به نصف بین دو کشور تقسیم شود که افغانستان از آن سر باز میزند.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به اینکه در آن دوران میگفتند که سیستان و بلوچستان چه درآمدی برای ما دارد، بیان کرد: آنچه امروز بر سر کشاورزی سیستان و بلوچستان آمده است نتیجه همین تفکر رضاخان و پهلوی دوم است که باید این مسأله با تدبیر حل شود.
انتهای پیام
نظرات