مسعود ستایشی امروز ۴ خرداد ماه ۱۴۰۲ در همایش سراسری نقش معاضدت در تحقق سند تحول قضایی که در شهرستان محمودآباد برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن دهه ارزشمند کرامت، اظهار کرد: اقدامات موثر و خدمات بسیار ارزشمندی در راستای تحقق فرازها و مولفه های موثر در سند تحول در مجموعه مرکز وکلای قوه قضاییه صورت گرفته است.
ستایشی همچنین با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و همچنین روز دزفول قهرمان، آزادسازی خرمشهر را نماد اتکای یک ملت با اراده و با ایمان به خداوندمتعال برشمرد و افزود: ملت بزرگ ایران با مقاومت و ایثار بی بدیل خود مچ ابرقدرت های عالم را برای جداسازی خرمشهر عزیز از خاک ایران به زمین خواباند و دشمن را در نیل به اهداف شوم خود ناکام ساخت.
این مقام عالی قضایی خاطرنشان کرد: امروز نیز می توان با برنامه ریزی، اتحادِ کلمه، هماهنگی، همدلی، هم افزایی و دوری از حواشی، گردنه های سخت و پیچیده را به سلامت پیمود که توجه به این موارد مهم می تواند در گردنه های مخلتف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مورد الگو گیری و بهره برداری قرار گیرد.
ستایشی ادامه داد: امروز که دشمن به شکل تمام قد به دشمنی با ملت ایران پرداخته می توان با تمسک به ارزش های بی بدیلی مانند آزادسازی خرمشهر از گردنه های سختی مانند گردنه های اقتصادی عبور کرد و این مهم در کمک و مساعدت به ستمدیدگان و مظلومین و مضاعدت تجلی می یابد.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به این مطلب که حل و فصل دعاوی و صلح و سازش به سادگی رخ نمی دهد، ادامه داد: تحقق این مهم نیازمند وجود افرادی است که اصحاب دعوا را به هم نزدیک نموده و شرایط موجود را تبیین کنند.
ستایشی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات اصلاحی مرکز وکلا در سازمان زندان ها در راستای بحث معاضدت، افزود: در سال ۱۴۰۱ در مسیر تحقق سند تحول اقدامات موثری از جمله کمک های بلاعوض برای آزادسازی زندانیان انجام شده که از آن جمله میتوان به پرداخت حق الوکاله برای یکهزار و ۸۴۵ نفر از افراد بی بضاعت اشاره کرد؛ همچنین در سال گذشته ۴۳ هزار پرونده مددجو نیز توسط مددکاران مورد پیگیری قرار گرفت و سه هزار و ۲۰۰ نفر از خانواده های مددجویان جهت مشاوره حقوقی و مساعدت به مرکز وکلای قوه قضاییه معرفی شدند.
وی همچنین با اشاره به فرازهای سند تحول و تعالی قوه قضاییه، افزود: تحقق این مهم مورد تاکید ویژه ریاست محترم قوه قضاییه بوده و به جد تحت نظارت معاونت راهبردی و مرکز سند تحول در حال پیگیری است.
ستایشی خاطرنشان کرد: پیگیری جدی سند تحول قضایی، مطالبه مهم مقام معظم رهبری است؛ در سال ۱۴۰۲ باید برای سند تحول گزارش نهایی داشته باشیم و عملکرد آن در خور شان قوه و قابل دفاع باشد.
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه اقدامات قوه قضاییه در راستای سند تحول قضایی باید برای مردم ملموس باشد، افزود: معاضدت قضایی، تاثیر بسزا و تعیین کننده ای در تحقق ماموریت ها و اهداف سند تحول قضایی دارد که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
ستایشی، معاضدت را ساز و کاری در راستای تعیین وکیل در محاکم برای دفاع از افراد مستضعف عنوان و یادآور شد: مراجع قضایی و مرکز وکلای قوه قضاییه باید در این راستا همیاری و همکاری لازم را با یکدیگر داشته باشند.
وی ارائه مشاوره حقوقی رایگان در واحدهای ارشاد و معاضدت قضایی و ایجاد ساز و کارهای لازم برای تعیین وکیل و دفاع از افراد بی بضاعت را از جمله مصادیق امر معاضدت برشمرد و گفت: واحدهای ارشاد و معاضدت باید هماهنگ، همدل و هم افزا باشند تا اهداف اصلی معاضدت به نحو احسن محقق شود.
وی ادامه داد: صدور بیانیه گام دوم انقلاب و مطالبه صریح مقام معظم رهبری مبنی بر تحول قضایی به عنوان آورده دوره جدید و نیز انتظارات روزافزون مردم، موقعیتی ویژه و تاریخی محسوب می شود.
ستایشی با بیان اینکه موانع موجود ایجاد کننده اطاله دادرسی در محاکم باید برطرف شود، ادامه داد: رفع اطاله دادرسی و کاهش جمعیت کیفری بعنوان ویژگی های خاص سند تحول قضایی تجلی دارد.
وی خاطرنشان کرد: افراد مسئول در واحدهای ارشاد و معاضدت قضایی باید منضبط، توانمند، با انگیزه و متعهد باشند، ضمن اینکه موارد مورد نظر سند تحول در کلیه واحدهای قضایی سراسر کشور به بهترین شکل اجرایی شده و ملت بزرگ ما این ارزش را لمس کنند.
انتهای پیام
نظرات