به گزارش ایسنا، شهرداریها در هر شهری برای رسیدگی به امور گوناگون و متعددی ایجاد میشوند که زیباسازی محیط شهری، بهسازی معابر و خیابانها، ایجاد محیط سبز و پارک تنها بخشی از این وظایف محسوب میشود.
موضوع مهم این است که زیباسازی محیط شهری در تمامی شهرهای کوچک و بزرگ از اهمیت ویژهای برخوردار است و این موضوع نباید تنها منحصر به شهرهای بزرگ و یا مراکز استانها باشد.
هفشجان یکی از شهرهای شهرستان شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری است که در فاصله حدود ۱۴ کیلومتری از مرکز استان واقع شده و شهرداری این شهر به منظور بررسی آخرین وضعیت پروژههای شهری در شهر تور خبری ویژه خبرنگاران و فعالان فضای مجازی در برگزار کرد.
نقاط قوت و ضعف موجود در کشور به صورت همزمان دیده شود
در ابتدای این تور خبری از دفتر امامجمعه شهر هفشجان بازدید شد که طی این بازدید حجت الاسلام والمسلمین یاسین حسینی_امام جمعه هفشجان اظهار کرد: رسانهها نبض فکر و اندیشه یک جامعه را در دست دارند درواقع زمانی که مطالب موجود در کشور توسط خبرنگاران بیان میشود جهت جامعه مشخص خواهد شد.
وی با تاکید بر اهمیت فضای کاری رسانهها و علما در جامعه، افزود: کار علمی وسیله را میسازد و دین جهت آن وسیله را مشخص میسازد درواقع علمای دینی در هر موضوعی مسیر راه را مشخص کرده و دانشگاه نیز اقدامات سختافزاری امور را انجام میدهد به همین علت است که بیان میشود خبرنگاران در جامعه نقش جهتدهی را برعهده دارند.
امام جمعه هفشجان ضمن تبریک دهه کرامت و سالروز آزادسازی خرمشهر، ادامه داد: زمانی که یک شخص در جامعه به عنوان الگو معرفی میشود یعنی سایر افراد آن جامعه مسیر حرکت خود را براساس سیره زندگی و مسیر راه آن شخص تعیین میکنند، یکی از مهمترین تفاوت کشورهای شرقی با غربی نیز در این است که دنیای غرب برای زنده نگه داشتن بزرگان خود تلاشی نکرده و ریشههای خود را از بین بردهاند.
حسینی با بیان اینکه لازم است نقاط قوت و ضعف موجود در کشور به صورت همزمان دیده شود، عنوان کرد: نقاط ضعف نیز باید به گونهای بیان شود که برای رفع آنها امید وجود داشته باشند چراکه در غیر این صورت مردم دچار یاس و ناامیدی خواهند شد.
وی اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم در کشور دیدن موانع و مشکلات موجود بر سر راه مردم است چراکه اگر این موضوعات بیان نشود افرادی خارج از مرزهای کشور آنها را مطرح میکنند اما نکته قابل توجه این است که باید مشکلات به شکلی بیان شوند که در افراد انگیزه و امید لازم برای رفع آنها شکل بگیرد.
امام جمعه هفشجان تصریح کرد: متاسفانه درون کشور افراد غربگرا و غربزدهای وجود دارند که منجر به ایجاد برخی مشکلات در جامعه میشوند به همین جهت میتوان گفت جمهوری اسلامی ایران علاوهبر عوامل خارجی با عوامل داخلی نیز در حال مبارزه است اما باید توجه داشت برای برطرف ساختن مشکلات موجود باید با نگاه صحیح انقلابی حرکت شود.
در ادامه از پارک معلم هفشجان، پارک بانوان، قبرستان تاریخی هفشجان، خیابان شهید چمران یا سنگتراشان، چشمه زنه، امامزاده شاهمنظر خاتون و کارگاه آتشخوار بازدید شد که به گفته داوود رشیدی_شهردار هفشجان در سال جاری اعتباری بالغبر یک میلیارد تومان برای بهسازی پارک معلم در نظر گرفته شده است همچنین پارک بانوان شهر با وجود داشتن ظرفیتهایی همچون زمین بستکبال اما به برخی امکانات مانند پیست دوچرخهسواری، واحدهای ارائهکننده خدمات و فروشگاه نیاز دارد که در دستور کار شهرداری این شهر قرار گرفته است.
قبرستان شهر هفشجان یکی از مکانهای تاریخی استان چهارمحال و بختیاری محسوب میشود که ثبت ملی شده و بیش از ۱۰۰۰ سنگ تاریخی با قدمت بیش از چهار تا پنچ هزار سال در آن وجود دارد به همین جهت حفظ و نگهداری از آن اهمیت ویژهای دارد به همین جهت اجرای برنامهریزیهایی برای ساماندهی به این مکان تاریخی مانند بهسازی گلزار شهدای گمنام، معبرسازی، بلوارکشی، مسقف شدن گلزار شهدا، ساخت پارکینگ و... صورت گرفته است.
به گفته شهردار شهر هفشجان در مجموعه تفریحی_توریستی دو میلیارد تومان اعتبار جهت سنگکاری و دو میلیارد تومان نیز جهت بهسازی معابر و آسفالت درنظر گرفته شده است، ساخت جاده سلامت از هفشجان تا چشمه زنه نیز یکی دیگر از برنامههای موجود است که براساس برآورد صورت گرفته حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
توزیع ۷۲۰۰ تن آسفالت در خیابانهای هفشجان
در پایان این تور خبری داوود رشیدی_شهردار هفشجان در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: هفشجان شهری با جمعیت بالغبر ۲۵ هزار نفر است که در ۱۴ کیلومتری شهرکرد، مرکز استان واقع شده است و با توجه به اینکه در این شهر تقریبا هیچ ادارهای وجود ندارد تمامی مسائل به شهرداری بازمیگردد.
وی با اشاره به قدمت بالای شهر هفشجان، افزود: در این شهر آثاری با قدمت ۹۰۰۰ ساله وجود دارد و یکی از نمونههای آن نیز سنگهای تاریخی موجود در قبرستان شهر است همچنین سنگ نوشته دز در کوه جهانبین دارای شش هزار سال قدمت است.
شهردار هفشجان ادامه داد: دشت هفشجان در دامنه کوه جهانبین و رشته کوه بزلر قرار گرفته و طبیعت بکر و زیبایی دارد که این ظرفیت میتواند در جذب توریست تاثیر بسزایی داشته باشد، دو صنعت حجاری و جوش نیز از دیگر ظرفیتهای هفشجان به شمار میآید، در این شهر ۴۰ کارگاه حجاری و ۶۰۰۰ کارگر تخصصی حوزه جوشکاری وجود دارد که در بسیاری از پروژههای کشور و حتی خارج از کشور فعالیت دارند.
رشیدی با اشاره به اینکه هفشجان در سال ۱۳۵۵ به شهر تبدیل و شهرداری شهر نیز در این سال تاسیس شد، عنوان کرد: درحال حاضر ۳۰ دستگاه ماشینآلات سنگین در اختیار شهرداری است اما متاسفانه حدود ۵۰ درصد آنها فرسوده است اما توانایی خرید ماشینآلات جدید وجود ندارد البته شهرداری هفشجان درخصوص تامین خودروهای سبک نیز با مشکلاتی روبرو است.
وی اضافه کرد: بودجه سال گذشته شهرداری هفشجان ۱۸ میلیارد تومان درنظر گرفته شده بود که این مبلغ تنها برای پرداخت حقوق کارکنان و هزینههای جاری شهرداری کافی بود اما با این وجود پروژههای خوبی در سطح شهر آغاز شد.
شهردار هفشجان با اشاره به اینکه پروژه فاضلاب هفشجان از حدود ۱۶ سال گذشته آغاز شد اما تاکنون به صورت کامل تکمیل نشده است، تصریح کرد: درخصوص تکمیل این پروژه با اداره آب و فاضلاب رایزنی درخصوص اتمام این پروژه انجام شده است اما موضوع مهم این است که فاضلاب موضوع آسفالت معابر و کوچهها را با مشکل مواجه کرده است.
رشیدی یادآور شد: سال گذشته حدود ۷۲۰۰ تن آسفالت در معابر و خیابانهای سطح شهر توزیع شد، آسفالت خیابان چمران یا سنگتراشان نیز مشکلات فراوانی دارد که مقرر بود سازمان میراث فرهنگی طرحی برای سنگفرش آن ارائه کند اما تاکنون این اتفاق رخ نداده و درصورتی که در سال جاری این طرح ارائه نشود آسفالت این خیابان انجام خواهد شد چراکه یکی از مطالبههای مردم است.
وی بیان کرد: در نظر گرفتن ۶۰۰ میلیون تومان برای اجرای دو پروژه موزاییکفرش پیادهرو، اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان جهت کانالسازی و اصلاح جداول دو خیابان و صرف ۵۰۰ میلیون تومان جهت خریداری و نصب وسایل بازی استاندارد و کفپوش در پارکهای هفشجان از دیگر اقدامات شهرداری این شهر است همچنین سرویسهای بهداشتی دو پارک معلم و مدرس اصلاح شد.
شهردار هفشجان با اشاره به اینکه در سال جاری بودجه شهرداری هفشجان حدود ۳۶ میلیارد تومان است، افزود: این مبلغ برای اجرای طرحهای شهری و خدماتی هزینه میشود، یکی دیگر موضوعاتی که در دستور کار شهرداری قرار دارد خرید ماشینآلات جارو خیابانی و پرس زباله است که تا دو ماه آینده به ناوگان شهری افزوده خواهد شد.
رشیدی ادامه داد: براساس برآوردهای صورت گرفته اجرای مراحل پروژه کمربندی هفشجان تا قبل از آسفالت که در حوزه فعالیت راه و شهرسازی قرار دارد به حدود ۲۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و امیدواریم این کمربندی با همکاری شهرداری هفشجان و اداره کل راه و شهرسازی استان به مرحله اجرایی برسد.
وی با اشاره به برخی مشکلات اساسی در شهر هفشجان، عنوان کرد: یکی از این مشکلات معدن زباله هفشجان است که سالها بدون مجوز درحال فعالیت است اما امسال طرح بازیافت زباله در شهر تهیه شده و مجوزات آن نیز درحال دریافت است تا از این پس زبالهها در شهر بازیافت شوند.
شهردار هفشجان اضافه کرد: دومین مشکل اساسی هفشجان صنایع نیمه مزاحم در آن بود که برای رفع این مشکل موضوع فناوران شهر به صورت جدی پیگیری و واحدهای آن نیز به برخی افراد واگذار شد، از سال آینده نیز حضور صنایع مزاحم در سطح شهر غیرقانونی است.
رشیدی تصریح کرد: ورود خودروهای سنگین به درون شهر نیز یکی از مشکلات هفشجان محسوب میشد که به علت نبود پارکینگ ویژه این خودروها رخ میداد به همین علت اقدامات اولیه برای ایجاد و بهرهبرداری از پارکینگ خودروهای سنگین در شهر صورت گرفته و درحال حاضر نیز به صورت موقت زمینی به عنوان پارکینگ این خودروها درنظر گرفته شده است.
وی در پایان با بیان اینکه خط ویژه هفشجان به شهرکرد نیز با برخی مشکلات درگیر بود، خاطرنشان کرد: از هفته آینده ۱۳ خودرو در این خط ویژه راهاندازی خواهد شد همچنین ۲۰ دستگاه مینیبوس در این مسیر فعالیت دارند البته ناوگان مینیبوس هفشجان نیز با توجه به فرسوده بودن خودروها نیاز به نوسازی دارد.
انتهای پیام
نظرات