• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402030301828
  • منبع : نمایندگی همدان

«پارکور و دارت» همدان در نوار پیشرفت

«پارکور و دارت» همدان در نوار پیشرفت

ایسنا/همدان کمیته‌ها و رشته‌های محبوبی در هیأت انجمن‌های ورزشی در تمام این سال‌ها در استان همدان مشغول به فعالیت بوده‌اند اما آنچنان که باید و شاید در مسیر رشد و توسعه مستمر قرار نگرفته‌اند و تغییر و تحولات در رأس انجمن های ورزشی استان باعث شده این روزها توجه بیشتری به این هیأت ورزشی بزرگ شود.

چندی پیش با رأی اعضای مجمع انتخاباتی، "عباس حاجیلو" به عنوان رئیس جدید هیأت انجمن‌های ورزشی استان همدان انتخاب شد و از زحمات و خدمات چندین ساله سیدمحمد عیوقیان سکاندار سابق این هیأت تجلیل شد.

عباس حاجیلو که سابقه فعالیت به عنوان دبیر کمیسیون فنی عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر همدان را در کارنامه دارد، به عنوان یک مدیر سیاسی و یکی از مخاطبان پروپاقرص ورزش وارد این هیأت ورزشی شد و وعده رخداد اتفاقات و روزهای خوبی را برای کمیته‌های زیرمجموعه این هیأت داد.

بر مبنای اساسنامه هیأت انجمن های ورزشی، کمیته‌هایی همچون پارکور، دارت، جوجیتسو، طناب کشی، سپک تاکرا و ورزش‌های هوایی و بسیاری دیگر از رشته‌های پرهوادار زیرمجموعه این هیأت هستند اما طی سال‌های اخیر از رشته‌های زیرمجموعه این هیأت ورزشی حمایت ویژه‌ای صورت نگرفته و برخی رشته‌ها عملاً غیرفعال شده‌اند.

پارکور همدان به عنوان یکی از رشته‌های ممتاز استان در برزخ بی‌توجهی قرار گرفته بود که با ورود ریاست جدید به هیأت توجه ویژه‌ای به این رشته صورت گرفت و با برگزاری جلساتی در اداره کل ورزش و جوانان با حضور رئیس کشوری انجمن پارکور، برنامه‌ریزی‌هایی برای رشد و توسعه این انجمن زیرمجموعه ترسیم شد.

دارت همدان به عنوان شاخص‌ترین کمیته و انجمن زیرمجموعه این هیأت ورزشی که برخلاف بسیاری از دیگر رشته‌های این هیأت دارای رئیس و افرادی مجرب به همراه زیرساخت و سالنی درخور در محدوده سعیدیه بالا و خیابان استادیوم است پس از مدت‌ها با نظر ریاست این هیأت ورزشی تجهیز و نوسازی شد و رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفت.

به گزارش ایسنا، در نشست تخصصی «بررسی وضعیت هیأت انجمن‌های ورزشی استان همدان» که با حضور عباس حاجیلو، رئیس هیأت انجمن‌های ورزشی استان همدان و ایرج غلامیان، رئیس کمیته دارت استان همدان در دفتر ایسنا برگزار شد، به بررسی مسائل و رخدادهای این هیأت ورزشی و رشته‌های زیرمجموعه پرداخته شد.

«پارکور و دارت» همدان در نوار پیشرفت

رئیس هیأت انجمن‌های ورزشی استان همدان در این نشست با بیان اینکه فدراسیون دارای ۱۹ انجمن زیرمجموعه است، اظهار کرد: هم‌اکنون از این تعداد، ۱۲ کمیته فعال شده است و به تازگی با راه‌اندازی و انتخاب رئیس برای کمیته فلوربال به دنبال راه‌اندازی کمیته تکبال نیز هستیم و باید کمیته‌هایمان با انتخاب یا تغییر رؤسا در مسیر رشد و فعالیت بیشتر قرار بگیرند.

عباس حاجیلو افزود: کمیته دارت ممتاز و فعال‌ترین کمیته زیرمجموعه هیأت است و زیرساخت‌های لازم را برای توسعه و رشد دارد اما متأسفانه برای باقی انجمن‌ها زیرساخت مناسبی وجود ندارد؛ برای نمونه استان همدان در رشته ورزشی پارکور حداقل چهار قهرمان بین‌المللی دارد اما هیچ سالن و محیط مناسبی برای این کمیته وجود ندارد.

به دنبال فراهم کردن سالن و زیرساخت‌های مناسب برای رشته‌های ورزشی هیأت هستیم

وی بیان کرد: تنها سالنی که ورزشکاران این رشته در آن فعالیت دارند، کیفیت لازم برای امنیت جسمانی این ورزشکاران را ندارد و به دنبال حل این مشکل هستیم؛ تعداد افراد فعال و سازماندهی شده پارکور استان به تعداد ۲۰۰ نفر می‌رسد.

حاجیلو مطرح کرد: در دوره کرونا مسابقات پارکور به صورت مجازی برگزار شد که این یک ظرفیت و فرصت فوق العاده بود و ورزشکاران ما مانند رحمتی و غلامی و دیگر عزیزان در کشورهایی همچون انگلیس و فرانسه مقام آوردند.

وی در ادامه گفت: در شهرستان بهار که یکی از قطب‌های پارکور استان است، سالن مناسبی برای بانوان پارکورکار وجود دارد و ۳۰ خانم در آن شهرستان در حال فعالیت هستند و در مجموع بانوانی که تنها در شهرستان همدان و در رشته پارکور حضور دارند، به تعداد ۴۰ نفر می‌رسد.

سکاندار هیأت انجمن های ورزشی با تأکید بر اینکه باید با تشویق مربیان به تأسیس باشگاه بتوانیم سالنی مناسب و درخور برای ورزشکارن این رشته مهیا سازیم، مطرح کرد: قصد داریم دو فضا به صورت سرباز در دو بوستان همدان برای ورزشکاران پارکور ایجاد کنیم و ممکن است یکی از آنها را به بانوان این رشه ورزشی اختصاص بدهیم و بوستان‌های هدف ما بوستان ارم و بوستان کودک فردوسی است و مقدمات صحبت‌های آن با شهرداری انجام شده است.

آمادگی برگزاری رویداد بین‌المللی پارکور در همدان

حاجیلو همچنین در ادامه در رابطه با رویدادهای ورزشی این رشته محبوب تصریح کرد: آمادگی برگزاری یک رویداد بین‌المللی پارکور در دهکده تفریحی گنجنامه را داریم اما مسأله‌ای که وجود دارد اسپانسری دهکده به تنهایی کفاف نمی‌دهد و اسپانسرهای دیگری نیز وجود دارند که با مشارکت چند اسپانسر می‌شود این کار را انجام داد چراکه اسپانسرها رغبت ندارند تمام هزینه‌ها را به صورت کامل پرداخت کنند و مشارکتی حضور پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: پاکور جمعیت زیادی تماشاگر دارد و ظرفیت بسیار خوبی در زمینه‌های اسپانسریابی دارد و احتمالاً دهکده گنجنامه به همراه یک اسپانسر دیگر در برگزاری این رویداد همکاری خواهند کرد.

حاجیلو با بیان اینکه کمیته سپک تاکرای استان رده نایب قهرمانی مسابقات تایلند را به دست آورد، مطرح کرد: استعدادهای بسیار خوبی در استان به ویژه در شهرستان همدان و تویسرکان در این رشته ورزشی داریم و یکی از کمیته‌های ممتاز ما به حساب می‌آیند.

وی اضافه کرد: کمیته‌های دیگری مانند بیسبال، سافتبال و راگبی داریم اما متأسفانه در اکثر این کمیته‌ها که در بازی‌های آسیایی نیز حضور دارند، مشکل نداشتن زمین داریم.

فعالسازی واقعی هیأت‌های شهرستان و کمیته‌ها در دستور کار

رئیس هیأت انجمن های ورزشی استان خاطرنشان کرد: کمیته طناب‌کشی و کمیته حقوق ورزشی نیز از دیگر کمیته‌های هیأت هستند که به زودی با انتخاب رؤسا و تدوین تقویم ورزشی سالانه فعال خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از کمیته‌های ویژه ما کمیته ورزش‌های هوایی است، در ادامه گفت: کمیته برایتونیک نیز جزء کمیته‌های برتر ما است و رئیس انجمن کشوری، همدان را سرآمد استان‌ها در این رشته ورزشی ایرانی می‌داند.

حاجیلو همچنین بیان کرد: انجمن فوتبال روی میز سه زیرشاخه انفرادی، دونفره و تیمی دارد و در سنوات گذاشته فعال بوده است و بعد از دوره کرونا به صورت نیمه فعال درآمده که امیدواریم بتوانیم فعالیت‌های این رشته را بالاتر ببریم.

وی در رابطه با تعداد ورزشکاران بیمه‌شده خاطرنشان کرد: متأسفانه تعداد ورزشکاران ما براساس بیمه‌شدگان زیر ۱۰۰۰ نفر هستند و بعد از کرونا این اتفاق رخ داده و هدفمان برای سال جدید این است که این تعداد از عدد ۱۰۰۰ بالاتر برود.

حاجیلو در رابطه با فعالیت هیأت شهرستان‌ها اظهار کرد: در رابطه با کلیه کمیته‌ها با رؤسای ادارات ورزش و جوانان شهرستان‌ها صحبت شده و در اسرع وقت باید انتخاب رؤسای کمیته‌های شهرستان صورت بگیرد؛ نهاوند در این زمینه‌ها پیشتاز شده است و در شهرستان‌های استان هیأت‌ها را به عنوان بازوان اصلی استان فعال کرده‌ایم تا کمیته‌ها مشغول به کار شوند در ضمن چندین دوره داوری، مربیگری، دانش‌افزایی و سمینار در انجمن‌های مختلفمان برگزار خواهیم کرد.

ضرورت انجام فعالیت‌های دارتی زیرنظر متولی اصلی این رشته و کمیته دارت استان

رئیس هیأت انجمن های ورزشی استان همدان در پایان تأکید کرد: کمیته‌های دارتی که در هیأت‌ها و فدراسیون‌های دیگر وجود دارد صرفاً وظیفه ساماندهی ورزشکاران را دارند و در نهایت باید بیایند در هیأت انجمن های ورزشی و کارهای مسابقات و اموزش را به ما بسپارند و اعتقاد داریم باید مسیر نادرست فعلی تغییر پیدا کند و ارگان‌هایی همچون ادارات و دانشگاه‌ها و برخی از هیأت‌ها با امضای تفاهم‌نامه‌های با هیأت، همکاری و مساعدت‌های لازم را داشته باشند.

«پارکور و دارت» همدان در نوار پیشرفت

رئیس کمیته دارت استان همدان نیز با تأکید بر اینکه اطلاعات کاملی از مسابقات دیگر ارگان‌ها نداریم، اظهار کرد: متأسفانه این مسأله برای دارت استان مشکلات بزرگی ایجاد کرده است و واقعاً در تمام این سال‌ها به برگزاری مسابقات توسط افراد غیرتخصصی انتقاد داشته‌ام.

ایرج غلامیان با اشاره به این که این اتفاقات غیرقابل درک است، اضافه کرد: چرا دستگاه دولتی مسابقات را برگزار می‌کند و خودش هم احکام می‌دهد! چرا یک نامه به آن مرجع ورزشی نمی‌زند تا اصلاً امضا و حکم کمیته در آن احکام باشد تا رسمیت پیدا کند تا در این زمینه کمکشان کنیم و کار تخصصی باشد. اگر قرار است گواهی یا لوح تقدیر صادر شود باید امضایی از طرف مقام ارشد این هیأت ورزشی باشد تا وجهه قانونی پیدا کند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ هفته‌ای دو سانس در اختیار هیأت بیماران خاص قرار داده بودیم، تصریح کرد: متأسفانه در سال جدید از آنها خبری نیست و به نظرم این هیأت در زمینه‌های همکاری نیاز به دقت نظر بیشتری دارند و باید دیگر هیأت‌ها همچون این هیأت و هیأت جانبازان و معلولان و هیأت ورزش‌های دانشگاهی و ...، خودشان به سمت هیأت انجمن‌های ورزشی بیایند و از ما درخواست همکاری ویژه داشته باشند چراکه متولی اصلی دارت ما هستیم.

غلامیان در ادامه گفت: با تمام وجود طی این سال‌ها در کنار تمامی هیأت‌ها و ارگان‌هایی که درخواست همکاری داشتند، بوده‌ایم و هر کمکی از دستمان برمی‌آمده است، انجام داده‌ایم و همچنین رویدادهایی همچون مسابقات خبرنگاران، اساتید و ...، طی این سال‌ها برگزار کرده‌ایم.

تمایل کمیته دارت استان به همکاری رسمی با ادارات کل، دانشگاه‌ها و هیأت‌های ورزشی

وی با اشاره به اینکه خودم جانباز هستم و انتظار همکاری و مساعدت بیشتری در زمینه‌های ورزشی از سوی اداره کل بنیاد شهید با کمیته دارت استان دارم، مطرح کرد: طی صحبتی که با برخی از اعضای بنیاد شهید داشتم، پرس‌وجو کردم که چرا همکاری‌هایشان در رابطه با کمیته دارت کم شده است و قول پیگیری دادند اما اتفاقی نیفتاد و متأسفانه هیأت جانبازان و معلولان نیز چنین وضعیتی دارد.

غلامیان با اشاره به اینکه برخی از دستگاه‌ها مانند دانشگاه‌ها و ادارات فعالیت بالایی در زمینه دارت دارند، تصریح کرد: متأسفانه همکاری لازم میان کمیته و این ارگان‌ها وجود ندارد؛ این مشکل کشوری است و صرفاً مختص به همدان نیست و شاید علت آن این است که هنوز کمیته زیرمجموعه هیأت هستیم و هیأت مستقل ورزشی جداگانه‌ای نیستیم. بسیاری از هیأت‌ها قهرمانانی داشتند که ما پرورش دادیم اما به اسم هیأت‌های دیگر مقام می‌آورند!

وی ادامه داد: جمعیت افراد فعال و حرفه‌ای در کمیته دارت استان همدان ۱۱۰ نفر است البته اگر دارت‌بازان نیمه‌حرفه‌ای و حتی مبتدی ارگان‌ها و کانون‌های غیرمرتبط که با ما همکاری دارند یا ندارند را بخواهیم حساب کنیم جمعیت دارت‌بازان استان همدان به عددی حتی بیش از ۲۰۰۰ نفر هم می‌رسد و علت تأکید ما بر همکاری و مساعدت این ارگان‌ها همین موضوع ساماندهی تعداد ورزشکاران است و در این زمینه هدف‌گذاری کرده‌ایم.

غلامیان بیان کرد: استعدادهای بسیار زیادی از مسابقات متفرقه پیدا می‌شوند؛ برای مثال یک استعداد ناب و دختر ۱۶ ساله در غرفه نمایشگاه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان که چندی پیش برگزار شد، پیدا کردیم؛ طوری برای نخستین بار دارت بازی می‌کرد که انگار ۲۰ سال است دارت باز است. در بخش جوانان متأسفانه طی دو سال اخیر حضور چشمگیری نداشتیم اما در بخش بانوان خوشبختانه پتانسیل خوب و قابل توجهی وجود دارد.

وی با بیان اینکه می‌توانیم با کمک رئیس هیأت، نامه‌ای به تمام ارگان‌ها ارسال کنیم، خاطرنشان کرد: مشکل دیگری که وجود دارد این است که فضای ما برای افزایش تعداد ورزشکاران بسیار محدود است و البته با رشد زیرساخت‌ها و افزایش تعداد تخته‌ها، فعلاً هشت تخته نو و تخصصی و حرفه‌ای داریم.

غلامیان با اشاره به فعالیت شهرستان‌ها در ادامه گفت: قرار است فراخوان و تجمیعی داشته باشیم که شهرستان‌های استان نیز رؤسا و نمایندگانی داشته باشند و بتوانیم به امیدخدا کمیته‌های دارت را در شهرستان‌ها نیز فعال کنیم.

درخشش دارت‌بازان همدان در مسابقات قهرمانی کشور

وی با تأکید بر اینکه سه نفر از دارت‌بازان همدان در مسابقات کشوری اخیر اردیبهشت‌ماه تا ۱۶ نفر برتر کشور رفتند، مطرح کرد: چنین درخششی تاکنون کمتر رخ داده بود و افرادی مانند آقایان امانی و عربلو خوش درخشیدند و دو نفر دیگر تا جمع ۳۲ نفر برتر حاضر شدند و به قدری از این اتفاق خوشحال شده‌ام که در گوشه‌ای سالن گریه کردم و اشک شوق ریختم.

وی افزود: به طور قطع اگر افرادی مانند آقای احمدی شرکت می کردند با توجه به سبقه و تجربه بالایی که دارند می‌توانستیم تا هشت یا حتی چهار نفر برتر کشور نیز نفر و مقام برتر داشته باشیم.

سکاندار دارت استان همدان بیان کرد: دارت‌بازان همدان پتانسیل این را دارند که برابر غول‌های دارت کشور ایستادگی کرده و مقام‌های بالایی تصاحب کنند و این پتانسیل را داریم طی سال‌های آینده بالأخره یک بازیکن در تیم ملی داشته باشیم؛ شهرستان‌های نهاوند و ملایر با وجود نداشتن زیرساخت کافی و مناسب بازیکنان خوبی در دارت دارند.

پیشرفت و توسعه روزافزون دارت استان همدان در گروی حمایت‌های مالی و رشد زیرساخت‌ها

وی با اشاره به اینکه سالن دارت تبدیل به مخروبه شده بود و زحمت فراوانی کشیده شد تا سالن دارت بازسازی شود، خاطرنشان کرد: به کمک‌های آینده اداره کل ورزش و جوانان استان در زمینه رشد و توسعه روزافزون رشته ورزشی دارت نیاز داریم و با تجهیز و بازسازی محل کمیته دارت، این سالن رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفت و از توجه ویژه رئیس هیأت انجمن‌های ورزشی استان کمال تقدیر و تشکر را داریم.

غلامیان ادامه داد: وزارت ورزش با حمایت از فدراسیون و انجمن دارت در زمینه فراهم کردن تجهیزات لازم این رشته به همراه ادارات کل ورزش و جوانان استان می‌توانند سهم عظیمی در رشد این رشته که بودجه و درآمدی آنچنانی ندارد، داشته باشند.

وی تصریح کرد: استان کردستان که در خیلی از زمینه‌ها از استان همدان عقب تر است، در بهمن‌ماه ۱۴۰۱ توسط مسئول حسابداری ورزش و جوانانشان خرید ۶۰ دستگاه تخته دارت را نهایی کردند و به همه شهرستان‌هایشان تخته دادند و این اتفاق در برخی استان‌ها نیز رخ داده است؛ هم‌اکنون متوسط قیمت هر تخته دارت معمولی تقریباً بین سه تا چهار میلیون تومان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha