به گزارش ایسنا، عصر دوم خرداد ماه مهدی صباغی؛ شهردار قزوین در صحن شورای شهر با حضور اصحاب رسانه به ۴۰ سؤال مطروحه توسط اعضای شورای شهر پاسخ داد تا بر این اساس شورا تصمیم خود را مبنی بر ادامه فعالیت و یا استیضاح شهردار اتخاذ کند.
محسن حقشناس، یکی از اعضای شورای شهر به نمایندگی از سایر اعضا، سؤالات را یک به یک مطرح و پاسخ شهردار را دریافت میکرد.
شهردار قزوین در پاسخ به این سؤال که؛ یکی از مهمترین مؤلفههای انتخاب شما به عنوان شهردار قزوین، دارا بودن ارتباط گسترده در خارج استان جهت جذب سرمایهگذار بود؛ تاکنون در این زمینه چه اقداماتی انجام دادهاید؟ گفت: بدهی قریب به هزار میلیاردی شهرداری به بانک شهر از طریق ارتباطات فرااستانی پرداخت شد. در مدت ۱۸ ماه حضور در این جایگاه تاکنون ۲۰۷ میلیارد تومان جذب سرمایه صورت گرفته و تنها در پروژه برج پونک سرمایهگذار با آورده نقدی ۶۲۰ میلیارد تومان پای معامله نشسته است.
شورا سیاستگذار است و شهردار مجری
وی در رابطه با این سؤال که؛ دلیل عدم وجود دفتر مدیریت پروژه در پروژههای عمرانی شهر و عدم انجام بهموقع پروژههای عمرانی چیست؟ اظهار کرد: قبلاً در شهرداری قزوین دفتر مدیریت پروژه یا PMO نبود اما ما آن را احیا کردیم و در حال حاضر هم مدیریت و اعضای آن مشخص شدهاند و اینکه همواره در مسیر انجام پروژههای عمرانی مشکلاتی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به استعلام زیرساختها از تمام دستگاههای خدمترسان اشاره کرد که زمانبر بوده و گاه در زمان اعلام شده برای اتمام پروژه تأخیر ایجاد میکند.
این مسئول در پاسخ به این پرسش که؛ بیشترین گلایه مردمی از نحوه خدمترسانی ناوگان اتوبوسرانی است تصریح کرد: تاکنون ۱۲ اتوبوس بازسازی و به ناوگان شهری بازگشته و علاوه بر آن با مجوز شورای شهر، هزینه خرید چندین دستگاه ون و اتوبوس به حساب وزارت کشور پرداخت شده و در صف تحویل هستیم.
صباغی در پاسخ به این پرسش که؛ علل شورا هراسی موجود در فضای شهرداری چیست؟ خاطرنشان کرد: با قاطعیت این موضوع را تکذیب کرده و به استحضار میرسانم که طی یکسال و نیم گذشته همواره پیگیر حضور در شورا و همصحبتی و ارائه برنامهها و میزان پیشرفت امور و یا چالشهای به وجود آمده بودم اما این اقبال یک سویه بوده و شورا هر بار، شهردار قزوین را به اتفاق ۲ معاونت دعوت کرده و در پی شنیدن توضیحات آنها بوده در حالی که بنده شخصاً باید مطالبی را با شما به مشورت بگذارم.
وی در پاسخ به این پرسش که؛ علت عدم افتتاح فرهنگسرای شهید منتظری چیست؟ خاطرنشان کرد: سیاستگذاریها و تعیین نوع کاربری به عهده شوراست نه شهرداری و از نظر بنده اماکن اینچنینی باید به معتمدین محلی واگذار شده و نه تنها انتظار انتفاع نداشته بلکه برای فعالیتهایشان هم یارانه پرداخت شود. در حال حاضر اقداماتی در راستای فرهنگسازی موضوع جمعیت و فرزندآوری در فرهنگسرای شهید منتظری در حال اجرا است.
شهردار قزوین در جواب این سؤال که؛ چرا نسبت به اطلاعرسانی عملکرد شهرداری در خصوص بانک شهر بیتوجه بودید و تنها به کار رسانهای حداقلی آن هم با هدفی خاص اکتفا کردهاید؟ عنوان کرد: در این مورد از شورا گله دارم، چون روند کار و افتخارات کسب شده در موضوع بانک شهر از طریق طراحی و توزیع اینفوگرافی در فضای مجازی، حضور و توضیح از طریق صدا و سیمای محلی، ارائه گزارشکار به شورای اداری و استانداری و همچنین نصب بیلبورد، فیکسچر و تیر برد در انظار عمومی انجام شده و هیچ نقص و کوتاهی در اطلاعرسانی این موضوع وجود نداشته است.
من به شورا معتقدم
وی در پاسخ به این سؤال که؛ شنیدهها حاکی از آن است که آقای شهردار، جایگاه و ارزشی برای شورا قائل نیست، تصریح کرد: من به شورا معتقدم. شورای شهر بالادست و سیاستگذار ماست و هر کسی چنین تهمتی به شهردار زده، اشتباه کرده است.
صباغی در رابطه با انتقادات وارد شده به عملکرد روابط عمومی شهرداری و شخصی که در این جایگاه قرار دارد، بیان کرد: مسئول روابط عمومی شخصیتی متخصص رسانه است و سالها در این زمینه تجربه کسب کرده، دلیل این انتقادات را نمیدانم اما من به عنوان مدیر، از عملکرد ایشان راضی هستم.
این مسئول در پاسخ به سؤال شورای شهر مبنی بر اینکه در دوره حضور خود چه اقدام فاخر فرهنگی انجام داده و چرا تاکنون به تأکیدات شورا در این مورد بیتوجه بودهاید؟ خاطرنشان کرد: برگزاری مراسم تجلیل از هزار حافظ قرآن، برگزاری چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن، برگزاری مراسم قهرمان شهر، اعطای کمک هزینه فرهنگی به تمامی مساجد سطح شهر، نقشآفرینی در تمامی مناسبتهای ملی مذهبی از جمله اقدامات فرهنگی صورت گرفته در دوره تصدی بنده بر شهرداری قزوین است.
شهردار قزوین در پاسخ به انتقادات مطرح شده در رابطه با نابسامانی در مدیریت انسانی، بیثباتی مدیران و ناپایداری و عدم تبدیل سرپرستی به مدیریت در سیستم شهرداری اظهار کرد: نه تنها در دوره مدیریت بنده جذبی صورت نگرفته جز در معاونت اقتصاد و فرهنگی؛ بلکه تاکنون با ۱۸۵ نفر از پرسنل به دلایل بازنشستگی، اخراج یا عدم نیاز تسویه حساب شده است.
وی در پاسخ به انتقاد مطرح شده برای عدم بهکارگیری نیروهای متخصص تراز انقلاب در بدنه شهرداری اعلام کرد: قابل ذکر است که ۱۸ نفر از ۲۴ نیروی جذب شده در شهرداری متخصصانی از خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران هستند و انتخاب نیروهای متخصص تراز انقلاب مهمترین مؤلفه انتخاب و جذب نیرو بوده است.
صباغی در شرح عملکرد در حوزه فساد ستیزی خاطرنشان کرد: جمله معروف این روزهاست که «صباغی نه خودش میخورد و نه میگذارد بقیه بخورند». دست افراد رانتخوار و ویژهخوار از شهرداری کوتاه شده است. دیگر در این مجموعه امضای طلایی وجود ندارد. پای کمیسیون ماده ۱۰۰ ایستادهایم و برخی کارشناسیهای ما به ۹ نفر هم رسیده است.
شورای شهر به دنبال خوار کردن شهردار است
این مسئول با ابراز تأسف از سؤال مطرح شده در رابطه با خوارشدن مدیران شهرداری در دوران مدیریت وی، عنوان کرد: مدیران ما در شهرداری نسبت به دوران قبل، یک سر و گردن بلندتر شدهاند و انگ خوار کردن مدیران شهرداری به ما نمیچسبد. اما قسمت جالب موضوع آنجاست که اعضای شورای شهر که حامی شهردار بوده و او را انتخاب کردهاند حالا به دنبال خوار کردن شهردار منتخب خود هستند و الا مدیران شهری ما با شأن و منزلت روزافزون در حال ارائه خدمترسانی هستند.
شهردار قزوین در بیان علل خود برای انتخاب معاونتها تصریح کرد: انتصابات حق شهردار است و من هم جهت روند رو به رشد امور، افراد همگرا و همدل و همزبان موجود در شهرداری را انتخاب کردهام. من قزوینیام و بعد از ۴۲ سال برگشتم تا برای شهرم کار کنم و در این مسیر منتدار افراد بومی و غیربومی هستیم. صباغ بدون تبعیض برای همه اعضای شورا ارزش قائل است و من در طول ۱۸ ماه به اندازه ۴ سال کار کردهام.
وی در بیان علل عزل و نصبهای متعدد در شهرداری گفت: شهرداری تهران الگوی ماست که از برخی مدیران قول ۶ ماهه میگیرند که اگر در جایگاه خود مثمر ثمر نباشند، تغییر خواهند کرد و این موضوع راندمان کار را به شدت افزایش خواهد داد.
صباغی در رابطه با درآمدهای شهرداری خاطرنشان کرد: تنها ۱۰ درصد بودجه شهرداری از طریق ماده ۱۰۰ تأمین میشود و اگرچه عوارض و مالیاتهای ما به روز شده اما درآمدهای پایدار شهرداری از طریق صدور پروانه تأمین میشود و همین موضوع سبب شده تنها استانی باشیم که در ماههای فروردین و اردیبهشت مشکلی بابت پرداخت به موقع حقوق پرسنل نداشتیم.
وی در رابطه با مطرح شدن کوتاهیهای صورت گرفته برای تکمیل پروژههای نیمهکاره تصریح کرد: وعده داده بودم که تمامی پروژههای نیمه کاره را تا پایان ۱۴۰۱ به اتمام برسانم که بالغ بر ۸۰ درصد اجرایی شده و مابقی هم درگیر پروسههای قانونی و تأمین برخی تجهیزات تخصصی است. از نظر PMO تکمیل کمربندی آیتاللهباریکبین ۹ ماه طول میکشید اما در مجموعه شهرداری زمان ۳ ماهه برای آن اعلام کردیم و انشاءالله این پروژه ۱۰ خرداد ماه افتتاح خواهد شد.
شهردار قزوین افزود: پروژه حکمآباد آماده واگذاری به پیمانکار است و علاوه بر تکمیل پروژههای نیمهکاره؛ پروژههای دیگری همچون بازار میوه، شهر خودرو، بازار گل و پارکینگ ورزشگاه سردار آزادگان جزو تکالیف شهرداری نبوده ولی انجام آنها را هم پذیرفتهایم.
فساد ستیزی هزینه دارد
وی در پاسخ به سؤالی در مورد عدم تعاملات بیرونی شهردار با افراد حقیقی و حقوقی و دستگاههای دیگر استان و به ذلت کشاندن شهرداری و عدم تعامل با اعضای شورا خاطرنشان کرد: فساد ستیزی هزینه دارد؛ من در تعامل کامل بودم و همواره در جهت احقاق حق مردم هستم و مستحضرید که لاجرم در پی احقاق حق مردم و فساد ستیزی از تعداد دوستان و افرادی که به دنبال حقخواهی هستند کاسته میشود.
صباغی یادآوری کرد: امروز شهرداری قزوین قدرت «نه» گفتن دارد نه مثل دوران گذشته که به راحتی زمینهای شهرداری را میگرفتند و نمیتوانست مطالبه حق کند. من پای عدالت و قوانین و مقررات ایستادم و با ویژهخواری در تقابلم و اعضای شورا هم در این فسادستیزی با من همراه هستند. برای کسی تبعیض قائل نشدم. تا جاییکه در توانم بوده در برابر ظلم ایستادهام اما افرادی در شهر به این حرفها دامن میزنند.
وی در پاسخ به رفتار دوگانه مدیریت شهری در مورد برج خلیجفارس گفت: پنج پروژه دیگرِ مالک این برج، به جهت تخلفات متعدد توسط دادستان پلمب شده است، حق اعتراض به حکم ماده ۱۰۰ وجود دارد اما هنوز اسناد و مدارک دال بر استحکام بنا از سوی مالک ارائه نشده است. ۱۸۰ متر مازاد بنا در ارتفاع و اضافات موجود در پیادهراه تخریب شده و تا زمانیکه سر کار هستم هر مازاد بنایی در برج خلیج فارس را تخریب خواهم کرد. وصله «رفتار دوگانه در مورد تخلفات ساختمانی» به شهردار نمیچسبد و این هم از جمله برنامههای فسادستیزی است.
انتهای پیام
نظرات