• سه‌شنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402030200990
  • خبرنگار : 71610

اعلام موضع مراکش درباره جنگ اوکراین و تجاوزات رژیم صهیونیستی

اعلام موضع مراکش درباره جنگ اوکراین و تجاوزات رژیم صهیونیستی

وزرای خارجه اوکراین و مراکش با انجام دیداری در «رباط» روابط دوجانبه، جنگ روسیه و اوکراین و وضعیت منطقه صحرای غربی را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه القدس العربی، دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین و ناصر بوریطه، همتای مراکشی وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در شهر رباط، پایتخت مراکش اعلام کردند که در دیدار انجام شده درباره راه‌های تقویت روابط دوجانبه و به ویژه در زمینه‌های امنیتی و اقتصادی گفت‌وگو کردند.

کولبا در جریان این کنفرانس مطبوعاتی گفت: هم اوکراین و هم مراکش ارزش حاکمیت و تمامیت ارضی هر دو کشور را خوب درک می‌کنند. اوکراین از طرح خودمختاری پیشنهادی مراکش برای حل مناقشه در منطقه صحرای غربی حمایت می‌کند.

وزرای خارجه دو کشور همچنین اعلام کردند که بر سر ادامه هماهنگی‌ها در زمینه‌های امنیتی، جرایم سازمان یافته و همچنین اقتصادی به ویژه «تقویت حوزه کشاورزی» توافق کردند.

بوریطه نیز تاکید کرد که مراکش به هیچ وجه یک طرف در جنگ اوکراین و روسیه نیست؛ اما این مساله برایش مهم است؛ چراکه بر امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی و پیامدها و عواقب اقتصادی آن تاثیر می‌گذارد.

وی همچنین گفت که مراکش روابط خوبی با روسیه و اوکراین دارد و از همه ابتکارعمل‌ها برای یافتن راه حل مسالمت آمیز استقبال می‌کند. ارائه ابتکارعمل‌های مختلف ممکن است دستیابی به راه حل مسالمت آمیز را دشوار کند.

بوریطه در بخش دیگری از اظهاراتش به جنایات روزافزون رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین پرداخت و در این باره گفت: مراکش «تحریک‌های مکرر اسرائیل» را محکوم می‌کند و حمله آن به اردوگاه آوارگان بلاطه در کرانه باختری اشغالی تنها افراط گرایی و خشونت در منطقه دامن می‌زند.

وی افزود: مراکش که محمد ششم، پادشاه آن ریاست کمیته قدس را بر عهده دارد، خواستار توقف فوری تمامی اقداماتی است که بر وضعیت حقوقی و تاریخی مقدسات اسلامی تأثیر می‌گذارد. یک اجماع بین‌المللی در مخالفت با این اقدامات و این تجاوزات به قدس و مسجدالاقصی وجود دارد؛ چراکه این اقدامات تأثیر منفی بر همه فرصت‌های صلح دارد.

بوریطه در این باره ادامه داد: مراکش همواره به گزینه صلح مبتنی بر رویکرد گفت‌وگو و مذاکره مسالمت‌آمیز برای دستیابی به راه‌حل نهایی برای مساله فلسطین اعتقاد داشته و به آن پایبند بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha