• سه‌شنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402030200969
  • خبرنگار : 71129

پاشینیان: می‌خواهیم از سازمان پیمان امنیت جمعی خارج شویم

پاشینیان: می‌خواهیم از سازمان پیمان امنیت جمعی خارج شویم

پاشینیان گفت، این احتمال وجود دارد که ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی تحت رهبری روسیه خارج شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان به خبرنگاران گفت: این مساله که ما شاید از این سازمان خارج شویم، دور از ذهن نیست. نمی‌توانم این مساله را رد کنم که شاید ما از این سازمان خارج شویم یا عضویتمان را به حالت تعلیق درآوریم.

وی همچنین ادامه داد: اگر ایروان به به این نتیجه برسد که سازمان پیمان امنیت جمعی، ارمنستان را کنار گذاشته، این مساله اتفاق می‌افتد و ما از آن خارج شویم. دولت در حال حاضر این مساله را در دست بررسی دارد که آیا ارمنستان در رزمایش قریب‌الوقوع این سازمان در قرقیزستان شرکت کند یا خیر و اگر چنین است، فرمت و ماهیت آن چیست.

سازمان پیمان امنیت جمعی که در سال ۱۹۹۲ تاسیس شده متشکل از روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان است که همگی آنها جمهوری‌های شوروی سابق هستند.

از زمان دیدار پاشینیان با نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا در سپتامبر گذشته میلادی، نخست وزیر ارمنستان سازمان پیمان امنیت جمعی را به خاطر عدم بازدارندگی جمهوری آذربایجان در قره‌باغ و همچنین درگیری‌های گاه و بیگاه در این منطقه مقصر می‌داند.

روز دوشنبه، همچنین نخست وزیر ارمنستان مدعی شد که کشورش فرصت‌هایی را برای خرید سلاح و تجهیزات نظامی از سایر کشورها به دلیل عضویت در سازمان پیمان امنیت جمعی از دست داده است.

وی همچنین افزود، آماده به رسمیت شناختن موضع باکو درباره قره‌باغ است اگر که ضمانت‌های بین‌المللی برای ارامنه ساکن این منطقه مورد مناقشه ارائه شود و اگر دولت باکو از چندین منطقه مورد ادعای ارمنستان بیرون برود.

هنوز مشخص نیست که منظور نخست وزیر ارمنستان از تضمین‌های بین‌المللی چیست. روسیه آتش بس را میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان میانجی‌گری کرده و صلح‌بان‌های این کشور از سال ۲۰۲۰ در قره‌باغ مستقر شده‌اند.

در این میان، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به اظهارات پاشینیان گفت:‌ سازمان پیمان امنیت جمعی موثر بودن خود را در وضعیت‌های مختلف نشان داده است و پتانسیل جدی برای توسعه دارد. روسیه به صورت جدی با دوستان ارمنستانی خود به گفت‌وگو ادامه می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۳ ۰۸:۳۹

غلط می کنی/