نسرین پیشکار، جزء اولین افراد در رشته طراحی لباس در خراسانجنوبی در گفتوگو با ایسنا در مورد ضرورتهای طراحی لباس گفت: لازم است یک تیم نظارتی و کارشناسی در ابتدای کار و ارائه مدلهای لباس بر آنها نظارت داشته باشد.
وی با بیان اینکه این تیم باید قبل به اجرا درآمدن طراحی آن را تأیید کند، افزود: اگر این نظارتها نباید طراحی خاصی را در لباسها شاهد نخواهیم بود و در این عرصه پیشرفتی نخواهیم داشت.
این طراح لباس بیان کرد: ابتدا باید کارشناسانی که خود تأیید شده هستند را بهعنوان ناظر طراحی انتخاب کرده و سپس طراحان لباس را ترغیب کنیم شکل لباس را براساس فرهنگ ایرانی ـ اسلامی طراحی کنند.
پیشکار از ضعفها در این حوزه گفت و ادامه داد: هدف برخی از کارخانهداران تنها فروش و تولید لباس است، اما باید ناظر طراحی را پیش از تولید در جامعه فرهنگ سازی کرده و از کارشناسان خبره کمک بگیریم.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم این موضوع را در طراحی لباسهایی با معیار جامعه ایرانی ـ اسلامی بگنجانیم میتوانیم تأثیر مطلوبی بر فرهنگ ایران بگذاریم، تصریح کرد: این ایدهها بر فروش لباس نیز تأثیر خواهد پذیرفت تا اینکه دائما لباسهای یک شکل بدون ایده را به فروش برسانیم.
داور جشنوارههای مد و لباس ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی تصریح کرد: ما در حفظ و نمایش فرهنگ ناب خود و سنت نیاکانمان نقش بسزایی داریم و براین اساس باید لباسی طراحی کنیم که مطابق با فرهنگ اسلامی ـ ایرانی باشد.
لباس میتواند نشانگر نکات فرهنگی و زیست یک جامعه باشد
وی با بیان اینکه لباس باید مناسب حال و هوای جامعه باشد، ادامه داد: لباس میتواند بیانگر بسیاری از نکات فرهنگی و زیست یک جامعه باشد و باید لباسی طراحی شود که عامل انتقال سنت و فرهنگ از نیاکان به آیندگان ما باشد.
این طراح لباس بیان کرد: قیمتگذاری کاری تخصصی بوده و مبنی بر کاربرد، طرح لباس، نوع پارچه و نوع دوخت است؛ بنابراین باید تمام این معیارها برای قیمتگذاری بر روی یک کار و لباس مدنظر قرار گیرد.
پیشکار از افزایش واردات لباس بدون توجه به ایده طراحان موفق داخلی انتقاد کرد و افزود: لازم است یک نظرسنجی و نیازسنجی در جامعه صورت گرفته و پوششی با قیمت مناسب طراحی جذاب و عرف جامعه ایرانی اسلامی ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه نیازی به واردات بیرویه لباس نیست وقتی طراحان بومی قدرتمندی در اختیار داریم، تصریح کرد: ارائه امتیاز و انگیزه بهترین راه برای تشویق کردن طراحان است.
این طراح لباس با بیان اینکه صاحبان سرمایه و طراحان میتوانند با کمک هنرها و منسوجات اصیل کشور بهترین طرحهای مناسب با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را طراحی کرده و پرچمدار کشور در کشورهای اروپایی باشند، تصریح کرد: با توجه به فرهنگ جامعه ما که یک جامعه اسلامی است و از طرفی در آموزههای دینی به پوشش اهمیت داده شده، امکان استفاده از هر طرح، نقش و مدلی وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه برخی صاحبان سرمایه تنها به فروش فکر میکنند، خاطرنشان کرد: ایدههای طراحی لباس را پیش از تولید درنظر بگیریم.
انتهای پیام
نظرات