• دوشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۷:۱۷
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1402030100016
  • خبرنگار : 50599

فرماندار کنارک با اشاره به آبگیری سدکهیر؛

55 روستای پایین دست سد کهیر هر چه سریعتر آبرسانی شوند

55 روستای پایین دست سد کهیر هر چه سریعتر آبرسانی شوند

ایسنا/سیستان و بلوچستان فرماندار کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به آبگیری سدکهیر گفت: مردم 55 روستای پلایین دست سد کهیر انتظار دارند هر چه سریعتر برای احداث شبکه آبرسانی و خط انتقال آب اقدامات لازم آغاز شود.

عبدالغفور حوت در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: ساخت سد کهیر با حجم مخزن ۳۴۳ میلیون مترمکعب به عنوان بزرگترین سد مخزنی سیستان و بلوچستان، در مجموع تاثیرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مهمی در جنوب سیستان و بلوچستان و سواحل مَکُران در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به هزینه 705 میلیارد تومان برای ساخت سدکهیر، خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود و تنش شدید آبی در منطقه، تنظیم و جمع آوری این آب‌ها با ساخت سد برای تامین مصارف آشامیدنی، صنعت و کشاورزی منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی بیان کرد: توسعه صنعت و تجارت و امکان تامین آب آشامیدنی سواحل کنارک از طریق کاهش تخصیص صنعت، خروج روستاهای بخش کهیر از بحران کنونی آب برای مصارف آشامیدنی و بهداشت، رفع بحران تامین آب کشاورزی منطقه بویژه در سال‌های خشک، ایجاد اشتغال و محرومیت‌زدایی از طریق توسعه صنعت و کشاورزی منطقه، کنترل سیلاب‌ها و اثرات تخریبی ناشی از آن، امکان توسعه صنعت توریسم و گردشگری و بهبود وضعیت بهداشتی منطقه از طریق تامین آب آشامیدنی سالم از اهداف ساخت سد کهیر است.

فرماندار کنارک گفت: سد کهیر در آینده ای نزدیک باید تمام نیازهای آب آشامیدنی، صنعتی و کشاورزی منطقه را تامین کنند.

حوت ادامه داد: ایجاد سازه‌های بزرگ آبی به نمادی از توسعه اقتصادی برای خیلی از کشورها تبدیل شده از اینرو در کشورهایی مثل ایران خودمان برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای برای ایجاد یک سازه مهندسی به نام سد انجام شده و می‌شود.

وی با بیان اینکه تخصیص آب آشامیدنی سد کهیر شامل طرح آبرسانی به مجتمع ۵۵ روستایی زیر مجموعه سد کهیر در شهرستان کنارک است، خاطرنشان کرد: جمعیت روستاهای مورد نظر برای سال مقصد طرح یعنی سال ۱۴۲۵ حدود ۶۵ هزار و ۲۰۰ نفر و متوسط آب مورد نیاز آنها ۱۲۶ لیتر در ثانیه است.

سد کهیر در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری غرب چابهار و ۱۶۰ کیلومتری جنوب نیکشهر و ۸۰ کیلومتری کنارک قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha