به گزارش ایسنا، مجله میلیتاری واچ گزارش کرد، یک دلیل احتمالی و کلیدی اختلاف نظر بین اروپاییها و آمریکا این است که ایالات متحده هنوز سهم بسیار زیادی در برنامه F-۱۶ دارد، آن هم نه فقط به این خاطر که این جنگندهها برای چندین دهه ستون نیروی هوایی ایالات متحده را تشکیل خواهند داد بلکه به این دلیل که همچنان انواع مدرنیزه شده این نوع از جنگندهها را برای صادرات چندین میلیون دلاری خود پیشنهاد میدهد.
این مجله در ادامه نوشت: اگر این جنگندهها در اوکراین مستقر شوند، آمریکا خطری را متحمل خواهد شد. هم به این خاطر که احتمال این وجود دارد که فناوری این جنگندهها یا خود این اف-۱۶ها و سایر تجهیزات غربی خریداری شده غربی به دست روسها بیفتد و هم جنگندهها چه در صحنه نبرد و چه در فرودگاهها یا در عملیات هوایی آسیب جدی ببینند که این ضربهای جدی به اعتبار و عملکرد آنها خواهد بود.
روز جمعه شبکه خبری ان.بی.سی گزارش کرد که آمریکا و متحدانش قصد تامین جنگندههای اف-۱۶ برای اوکراین دارند و متحدان واشنگتن شاید به کییف در خرید این جنگندهها کمک کنند.
مجله میلیتاری واچ همچنین نوشت: جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به روسای گروه هفت در نشست هیروشیما گفته بود که واشنگتن از تلاشهای بین المللی برای آموزش خلبانهای اوکراینی که میخواهند از این جنگندههای مدرن استفاده کنند، حمایت میکند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز گفته که در نشست مذکور این مساله را مطرح کرده است.
روز شنبه همچنین الکساندر گروشکو، معاون ویر خارجه روسیه با اشاره به تامین احتمالی این جنگندهها برای اوکراین گفت: کشورهای غربی به روند افزایش تنش در جنگ اوکراین پایبند هستند و روسیه نیز برنامههای خود را پیگیری میکند.
انتهای پیام
نظرات