فرهاد زیویار امروز ۳۱ اردیبهشتماه در مراسم تجلیل از فعالین ستاد اجرایی خدمات سفر لرستان که در خانه آخوندابو برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت آغاز دهه کرامت و میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر و همچنین آخرین روز از دهه کرامت که مصادف با میلاد با سعادت حضرت امام رضا (ع) است، اظهار کرد: خدای متعال به برکت وجود حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) ایران را در موقعیتی قرار داد که به عنوان یک مرکز رسمی و مستقل برای تربیت علمای دین و صیانت از مکتب اهل بیت مورد توجه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: امروز در این مکان تاریخی که متعلق به دوران قاجار و یکی از قدیمیترین خانههای شهر خرمآباد به شمار میرود بنا داریم از یک رسم و سنت حسنه یعنی خدمت به مهمان و مهماننوازی که جا دارد این موضوع هم به عنوان یک میراث معنوی برای مردم لرستان ثبت شود از تعدادی از خادمان این استان که در ایام بهار طبیعت و سفرهای نوروزی به مردم و مهمانان نوروزی خدمات ارائه دادهاند قدردانی کنیم.
استاندار لرستان با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان، افزود: استان به جهت اقلیم و شرایط خاص جغرافیایی و مناسبات اجتماعی یکی از استانهایی است که از آن میتوان به عنوان حلقه وصل و اتصال نام برد.
زیویار اضافه کرد: شهر خرمآباد به عنوان مرکز استان لرستان به شعاع ۲۰۰ کیلومتر تاکنون مناسبات اجتماعی، فامیلی و صله رحم را در خودش به عنوان ظرفیتی انسانی در طول سالیان دراز بهخوبی حفظ کرده که میتواند به عنوان مبنا مطرح و باعث یک تحول اساسی در زمینه مهماننوازی و مباحث دیگر فرهنگی شود که در دوره جدید تحت عنوان گردشگری مطرح است، مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به جذابیتهای طبیعی استان و همه شرایط خوبی که به این استان ارزانی شده است، اضافه کرد: در کنار هم قرار دادن شرایط جغرافیایی، ارزشهای اخلاقی، غیرت عطوفت مهربانی و ... را میتوان به عنوان مبنا قرار داد و با ایجاد قطببندی و مرکزیت ثروتهای مادی و معنوی را در استان ایجاد کرد.
استاندار لرستان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در تهران و همراهی اعضای هیئت دولت به عنوان مجموعههایی که میتوانند بخشهایی را مورد حمایت قرار دهند، گفت: در زمینه آمایش سرزمین در این دوره مقدمات آن فراهم شده و در بسیاری از بخشها قدمهای اساسی برداشته شده است.
زیویار ضمن تقدیر از فعالیتهای ارزشمند اعضای ستاد اجرایی خدمات سفر استان لرستان در ایام نوروز ۱۴۰۲ از تلاش و پیگیریهای انجام شده تجلیل کرد.
گفتنی است منزل آخوند ابو مربوط به اواسط دوره قاجار و متعلق به میرزا محسن قاضی بوده است. این اثر تاریخی در خرمآباد، در ضلع غربی قلعه فلک افلاک، خیابان دوازده برجی واقع شده و در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۴۳۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات