• یکشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402023119614
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

فرماندار کاشان:

آیین گلاب‌گیری سنتی به نام کاشان ثبت جهانی شود

آیین گلاب‌گیری سنتی به نام کاشان ثبت جهانی شود

ایسنا/اصفهان فرماندار کاشان گفت: گردشگری کاشان نباید محدود به یک فصل و چند ماه شود و برنامه‌ریزی ستاد گردشگری باید به گونه‌ای باشد که این صنعت در طول سال تداوم داشته تا هر روز در این شهر زیبا گردشگر داخلی و خارجی داشته باشیم.

محمدشریف زارعی، شامگاه(شنبه، ۳۰ اردیبهشت) در همایش گلاب‌گیری سنتی در باغ فین کاشان، اظهار کرد: منطقه کاشان با برخورداری از جاذبه‌های تاریخی و تنوع اقلیم و طبیعت زیبا باید به یک منطقه گردشگری ۳۶۵ روزه تبدیل شود.

وی افزود: کاشت گل محمدی در کاشان پیشینه هفت هزار ساله دارد و آیین گلاب‌گیری سنتی یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد کاشان است که در جهان شناخته شده است و باید به نام کاشان ثبت جهانی شود.

فرماندار کاشان تصریح کرد: بسیاری از گردشگران و مسافران از سراسر دنیا برای دیدن آیین سنتی گلاب‌گیری به کاشان سفر می‌کنند، که این صنعت، به رونق اقتصادی و اقتصاد پایدار شهروندان منطقه کمک می‌کند.

زارعی افزود: توسعه گلاب‌گیری سنتی موجب تقویت اقتصاد روستایی و مهاجرت معکوس روستاییان می‌شود، چون ثروت بین روستاییان توزیع شده و روستاها از توسعه گردشگری برخوردار می‌شوند.

همچنین رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان، گفت: این شهرستان با جغرافیای فرهنگی و اجتماعی گره خورده و به نام گردشگری مزین شده و از هر سو که به اقتصاد این منطقه نگاه می‌کنیم باید به گردشگری توجه کنیم.

احمد دانایی نیا افزود: گردشگری پایدار از معیارهای اصلی برنامه‌ریزی ماست و جغرافیای کاشان اقلیم متنوع داشته و این ظرفیت‌ها شرایطی را فراهم می‌کند که برای برنامه‌ریزی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد.

وی اظهار کرد: بنا داریم سال آینده رویداد گلاب‌گیری سنتی را به نام ایران در سازمان یونسکو ثبت کنیم، عزم مسئولان باید برنامه‌ریزی برای به فعلیت رساندن ظرفیت‌های بالقوه کاشان باشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان، تأکید کرد: شروع فصل بهار با شکفتن گل‌های محمدی و برپایی آیین گلاب‌گیری، گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به منطقه کاشان جذب می‌کند و این فرصتی است که باید برای رونق اقتصاد گردشگری از آن بهره گرفت.

معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان نیز گفت: وسعت گلستان‌های گل محمدی، آیین‌های گلاب‌گیری سنتی و رونق اقتصادی آن، باعث ثبت این رویداد در تقویم گردشگری کشور شده است.

عباس تراب‌زاده افزود: گلاب‌گیری سنتی کاشان وام‌دار اقلیم و جغرافیای تاریخی این منطقه فرهنگی است و این رویداد فرهنگی در آستانه ثبت جهانی و قرارگیری در فهرست میراث ناملموس است.

وی تصریح کرد: ثبت مراسم گلاب‌گیری سنتی در فهرست جهانی بعد از ثبت شیوه بافت سنتی و آیین قالیشویان اردهال که پیش‌تر در فهرست میراث جهانی ثبت شده است، قابلیت‌های گردشگری فرهنگی منطقه کاشان را بیشتر به جهانیان معرفی خواهد کرد.

ترابزاده گفت: آیین گل چینی و گلابگیری سنتی در منطقه کاشان هرسال از اولین روزهای اردیبهشت‌ماه شروع شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد که جلوه‌گاه میراث فرهنگی ناملموس در کاشان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha