• یکشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1402023119603
  • خبرنگار : 50448

اهدای عضو ۹ بیمار در بوشهر، جان ۳۰ نفر را نجات داد

اهدای عضو ۹ بیمار در بوشهر، جان ۳۰ نفر را نجات داد

ایسنا/بوشهر مسئول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از رخ دادن ۲۰ مورد مرگ مغزی طی یک‌سال گذشته در این استان خبر داد و گفت: سال گذشته با اهدای عضو ۹ بیمار، جان نزدیک به ۳۰ نفر را نجات و به انتظار در فهرست پیوند خاتمه داد. 

علیرضا باقری در گفت‌وگو با ایسنا با تبریک روز روز اهدای عضو، اهدای زندگی افزود: این اهدای عضو شامل ۹ کبد، ۱۸ کلیه، و یک قلب بود.

وی با بیان اینکه، از ابتدای سال ۱۴۰۱ خوشبختانه مورد مرگ مغزی کمتری نسبت به سال ۱۴۰۰ در استان بوشهر داشتیم، تصریح کرد: به همین نسبت تعداد اهدای عضو از افراد مرگ مغزی نیز از ۱۴ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۹ مورد در سال ۱۴۰۱ کاهش داشت.

مسئول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: برای اهدای عضو باید رضایت کامل اعضای خانواده گرفته شود که سال گذشته با وجود تلاش کارشناسان برای گرفتن رضایت، ۵۰ درصد خانواده در استان بوشهر حاضر به اهدای عضو بیمار خود نشدند.

تصور از بازگشت بیمار به زندگی مهمترین علت نداشتن رضایت اهدا عضو

باقری بیان کرد: اعتماد نداشتن به کادر پزشکی و نداشتن آگاهی از مرگ مغزی ، مناسب نبودن برخی اندام برای پیوند، اختلاف نظربین خانواده‌ها در اهدای عضو از جمله دلایل موافقت نکردن برای گرفتن رضایت و پیوند در این استان است.

وی گفت: مهمترین علت برای نداشتن رضایت پیوند عضو، نداشتن آگاهی در تفاوت مرگ مغزی و کما است و تصور از اینکه بیمار به زندگی باز می‌گردد.

مسئول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از رخ دادن ۲۰ مورد مرگ مغزی طی یک‌سال گذشته در استان بوشهر گفت: با این حال تنها نزدیک به ۵۰ درصد موارد مرگ مغزی منجر به رضایت به اهدای عضو شد و حدود ۵۰درصد از افرادی که مرگ مغزی شدند، در نهایت رضایت به اهدای عضو برای پیوند به سایر افراد نیازمند را انجام ندادند.

دلالی اعضای افراد مرگ‌مغزی‌شده در هیچ جای کشور وجود ندارد

به گزارش ایسنا، هر از چند گاهی انتشار این تصاویر و ویدئوهایی در فضای مجازی بازتاب‌های گسترده‌ منتشر می‌شود و بسیاری از افراد این موضوع را به شرایط اقتصادی ارتباط دادند اما در سالهای اخیر، موضوع فروش ارگان‌های حیاتی از سوی افراد زنده نیز مطرح می‌شود. از آگهی‌ فروش قرنیه تا فروش قلب به عنوان حیاتی‌ترین عضو بدن. پزشکان معتقدند امکان ندارد فرد زنده‌ای بتواند قلب یا حتی سایر ارگان‌های حیاتی‌اش را بفروشد. عده‌ای نیز بر این باورند که آگهی فروش اعضای بدن با هدف کلاهبرداری و یا برای جلب کمک‌های مالی مردمی صورت می‌گیرد.

باقری با بیان اینکه در هیچ کجای کشور دلالی اعضای افراد مرگ‌مغزی‌شده نداریم،‌ ادامه داد: چرا که فرآیند اهدای عضو این افراد فقط در بیمارستان‌های وابسته به وزارت بهداشت صورت می‌گیرد و ضمن اینکه خانواده اهدا کننده بابت اهدای عضو هیچ مبلغی دریافت نمی‌کنند. گیرندگان عضو پیوندی نیز بابت عضو دریافت شده هیچ هزینه ای پرداخت نخواهند کرد و تمامی هزینه‌های انتقال فرد مرگ مغزی شده و مراقبت از ارگان‌های وی و همچنین هزینه های پیوند به عهده وزارت بهداشت است.

رتبه نخست پیوند کبد و کلیه در دنیا متعلق به ایران است

وی از استقبال بسیار خوب مردم استان جهت دریافت کارت اهدای عضو خبر داد و گفت: فرایند اکسیژن رسانی مصنوعی و نگهداری از فرد مرگ مغزی شده تا حداکثر ۱۴ روز است و تمامی تلاش تیم فراهم آوری بر این است که بتوانند کیفیت اعضا را در این مدت کوتاه حفظ کنند نکته مهم در این جا آن است که اعضا ساعت به ساعت از بین می‌روند و اگر همراهان بیمار در همان ساعات اولیه رضایت به اهدا بدهند امکان نجات جان ۸ نفر از مرگ قطعی وجود دارد و در هر ساعتی که می‌گذرد از تعداد و کیفیت اعضای قابل پیوند کاسته می شود. سال گذشته جشن صدتایی شدن اهدای عضو در استان انجام شد.

مسئول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: رتبه نخست پیوند کبد و کلیه در دنیا متعلق به ایران است، اما در مجموع ایران رده سی‌ویکم دنیا در حوزه پیوند عضو را دارد. در ضمن در ایران فقط ۵ درصد افراد بدون اطلاع اعضای خانواده کارت اهدای عضو می‌گیرند و در ۹۵ درصد موارد خانواده آنها از تصمیم آنها مطلع بوده و مورد حمایت خانواده قرار دارند.

باقری افزود: طبق شاخص (PMP) از هر یک میلیون نفر، سه اهدای عضو انجام می‌شود که این شاخص در استان بوشهر در سال جاری به ۱۰ رسیده است.

وی عنوان کرد: بخشی از افراد مرگ مغزی اهدا کننده عضو، دارای کارت اهدای عضو هستند یا از قبل به خانواده خود اعلام کرده‌اند که خواهان اهدای اعضای بدن خود هستند.

مسئول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه‌ها، کبد، روده‌ها، لوزالمعده(پانکراس) و کلیه‌ها است، علاوه براین، برخی از بافت‌های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

باقری عنوان کرد: شاخص اهدای عضو(PMP) شامل تعداد اهدای عضو در یک میلیون نفر جمعیت است، این رقم در کشور اسپانیا به عنوان پیشتاز اهدای عضو در جهان ۴۶ است.

۲۵ هزار نفر در کشور در فهرست انتظار پیوند هستند

وی با بیان اینکه روزانه هفت تا ۱۰ نفر از افراد نیازمند به پیوند عضو جان خود را از دست می‌دهند، ادامه داد: اکنون بیش از ۲۵ هزار نفر در کشور در فهرست انتظار پیوند هستند و سالانه چهار تا هشت هزار بیمار مرگ مغزی در کشور وجود دارد که حدود نیمی از آنها شرایط اهدای عضو را دارند.

مسئول فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: همه مردم می‌توانند با ارسال کد ملی خود به شماره ۳۴۳۲ سریع و آسان کارت اهدای عضو دریافت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha