محمدتقی قلعه نویی،معاون میراث فرهنگی فارس در آغاز این همایش گفت: هدف از برگزاری این گردهمایی تخصصی تبادل علم، اطلاعات، دانش و تجربه میان کارشناسان و مدیران پایگاههای پژوهشی باستانشناسی فارس است.
به گزارش ایسنا به نقل از میراث فارس، در ادامه این همایش مسعود رضایی منفرد پیرامون اهمیت میراث فرهنگی و مدیریت بحران در میراث فرهنگی سخنرانی کرد.
محمد نصیری سخنران بعدی این همایش بود که پیرامون پایگاه میراث جهانی پاسارگاد و عملیاتهای مرمتی در سالهای مختلف ارائه داد.
علیرضا عسکری مدیر پایگاههای پژوهشی منظر ساسانی فارس نیز در این همایش در خصوص توسعه پایدار میراث جهانی منظر باستانشناسی ساسانی فارس و چگونگی مدیریت عرصهها و حرائم با اتکا به مبانی میراثفرهنگی و بکارگیری جامعه محلی نکاتی را مطرح کرد.
حمیدرضا کرمی در خصوص مدیریت منابع آب منظر باستانشناسی پاسارگاد در دوران هخامنشی چکیدهای از مطالعات خود را برای حاضران در نشست تشریح کرد.
این پژوهشگر حوزه باستانشناسی به تداوم سنت و روشهای مدیریت منابع آب در دوران هخامنشی اشاره و نیز در خصوص چالشهای موجود و تهدیدات سامانهها و سازههای آبی نیز مطالبی ارائه کرد.
او همچنین درباره اقدامات انجام شده برای مرمت، ساماندهی، مستندنگاری و تهیه نقشههای توپوگرافی سازههای آبی نکاتی را ارائه کرد.
کرمی هر یک از قناتها و سازههای آبی را بهتنهایی یک مطالعه پژوهشی کامل در حوزه معماری سازههای آبی برشمرد که از گذشتگان برای ما بهجای مانده که باید در حفاظت از آنها کوشا باشیم.
نتایج سه فصل بررسی باستانشناسی در حریم منظری تخت جمشید توسط وحید بارانی، مرمت از پژوهش تا اجرا توسط مصطفی رخشنده و اقدامات گروه حفاظت و مرمت تخت جمشید توسط مریم راهسازی ارائه شد.
انتهای پیام
نظرات