به گزارش ایسنا، مصطفی شهیر، در حاشیه بیستو هفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پالایشگاه مهر خلیج فارس به ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در کنار پالایشگاه ستاره خلیج فارس در حال ساخت بوده و خوراک آن از میدان گازی پارس جنوبی تأمین خواهد شد، اظهار کرد: قرار است با احداث این پالاشگاه ۱۳ میلیون لیتر بنزین، ۳ میلیون لیتر گازوئیل و یک میلیون نفت سفید به ظرفیت تولیدی کشور اضافه شود.
وی با بیان اینکه با توجه به وضعیت مصرف سوخت در کشور با یک ناترازی مواجهایم، گفت: از یک صادرکننده بنزین و گازوئیل داریم به یک واردکننده بنزین و گازوئیل تبدیل میشویم و در تلاشیم با بهره برداری از پالاشگاه مهر خلیج فارس، بخش زیادی از این ناترازی رفع شده و بتوانیم از خروج ارز زیادی که برای واردات فرآوردههای نفتی صرف خواهد شد، جلوگیری کنیم.
معاون فنی و مهندسی هلدینگ نفتوگاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) با بیان اینکه با توجه به تجربهای که درساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس داشتیم، از این تجربه و مهارت برای ساخت پالایشگاه مهر خلیج فارس استفاده کردهایم و با سرعت مناسب پروژه، اکنون در فاز اول، ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی و در کل پروژه ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داریم، گفت: برنامه ریزی ما این است که این پالایشگاه با ظرفیت کامل در سال ۱۴۰۳ بهبهره برداری برسد.
شهیر با بیان اینکه در خصوص پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه، تمامی دستورالعملها و ضوابطی که برای احداث پالاشگاه لازم است و همچنین تمامی مجوزهای لازم اخذ شده و آخرین اقدامی که صورت گرفته، جلسهای بود که با حضور وزیر نفت، نایب رئیس مجلس، مسئولان صندوق توسعه ملی و سهامداران مربوطه و همچنین استاندار کرمانشاه برگزار شد، افزود: موافقت شد مدارک توجیه پذیری را به بانک عامل برسانیم که بانک سپه موافقت کرد و اخیرا از طرف بانک سپه برای صندوق توسعه ملی ارسال شده و صندوق توسعه به ما قول داده که اگر بانک عامل پذیرفت، تسهیلات به این پروژه اعطا شود.
وی گفت: ما حاضریم اگر صندوق توسعه ملی به هر دلیل منابع مالی نقدی نداشته باشد، بهجای آن حواله نفتی بهما بدهند. همچنین می توانیم حوالههای نفتی را برای پروژه آناهیتا هزینه کنیم و اگر صندوق توسعه ملی به تعهد و قول خود عملی کند، اجرای این پروژه می تواند در آیندهای نزدیک آغاز شود.
انتهای پیام
نظرات