• شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۷:۴۶
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402023019423
  • خبرنگار : 50375

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران:

شبکه‌های مجازی، سرانه مطالعه در کشور را پایین آورده است

شبکه‌های مجازی، سرانه مطالعه در کشور را پایین آورده است

ایسنا/مازندران معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران با ابراز نگرانی از سرانه پایین مطالعه در کشور، گفت: شاید یکی از دلایل فاصله گرفتن با کتاب، شبکه‌های مجازی است که باعث شد ما از یار دوران کودکی خودمان دور افتادیم.

سیده‌زینب تقوی امروز در آیین اختتامیه کتاب ۳ دقیقه‌ای که در دانشگاه مازندران برگزار شد، اظهار کرد: سومین دوره برگزاری مسابقات کتاب ۳ دقیقه‌ای در استان مازندران با حضور ۲۵ نفر از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف کشور که مازندرانی هستند با همکاری معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی جهاد دانشگاهی و دانشگاه مازندران در دانشکده علوم انسانی دانشگاه مازندران برگزار شد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران افزود: موضوع تخصصی این دوره «مدیریت با رویکرد الگوهای بومی» است و محور دیگر نیز «موضوعات عمومی» است که هر کتابی را می‌تواند شامل شود.

شبکه‌های مجازی، سرانه مطالعه در کشور را پایین آورده است

این عضو هیات علمی در جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه در این مسابقات دانشجویان باید هر کتابی که مطالعه کردند یا در دست اقدام دارند را در ۳ دقیقه معرفی کنند، خاطرنشان کرد: معرفی کتاب می‌تواند شامل محتوای کتاب، نقد کتاب، تحلیلی راجع‌به نویسنده و یا برشی از کتاب باشد.

تقوی با اشاره به اینکه در این مسابقه ۳ داور به دانشجویان امتیاز می‌دهند، اظهار کرد: کسانی که برگزیده شدند، به مرحله کشوری راه پیدا می‌کنند.

شبکه‌های مجازی، سرانه مطالعه در کشور را پایین آورده است

وی در ادامه گفت: آن چیزی که در ارائه دانشجویان حائز اهمیت است، علاوه بر اینکه فرد باید توانایی خلاصه کردن و چکیده کردن مطلب را داشته باشد، باید به زبان بدن، نحوه سخنرانی و شیوه ارائه توجه داشته باشد، زیرا این موضوعات محورهایی است که داورها به آن امتیاز می‌دهند و بخاطر همین مساله قبل از این مسابقه، کلاسی برای شرکت‌کننده‌ها برگزار شده تا فنون سخنوری به آن‌ها آموزش داده شود.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی مازندران یادآور شد: با توجه به اینکه در برهه کنونی استقبال از کتاب کم است و این یار مهربان دوران کودکی با حضور فضای مجازی کمرنگ شده، برگزاری چنین مسابقاتی می‌تواند جرقه‌ای باشد برای اینکه دوباره کتاب بخوانیم تا بتوانیم در توسعه کشور خودمان سهیم باشیم.

تقوی همچنین بیان کرد: بیشتر دانشجویانی که شرکت کردند، به‌ترتیب در مقطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی هستند.

شبکه‌های مجازی، سرانه مطالعه در کشور را پایین آورده است

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به اینکه این مسابقات به ما یاد می‌دهد که چگونه صحبت و مطلبی را خلاصه کنیم، افزود: در این مسابقات روش‌های بازاریابی و استفاده از زبان بدن را یاد خواهیم گرفت.

این چهره برجسته دانشگاهی با اشاره به اینکه کتاب می‌تواند کمک کند که جامعه پیشرفت کند، خاطرنشان کرد: کتاب باعث افزایش تمرکز، باز شدن دریچه‌های نگاه ما به دنیا و ایجاد تفکر نقاد در ما می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه افزود: یکی از فایده‌های کتاب این است که توانایی نوشتاری ما را افزایش می‌دهد؛ کسی که کتاب زیاد می‌خواند، کسی است که می‌تواند خوب بنویسد، زیرا کتاب دایره واژگان را افزایش می‌دهد؛ بنابراین کسانی که کتاب می‌خوانند از مهارت‌های ارتباطی بیشتری برخوردار هستند.

شبکه‌های مجازی، سرانه مطالعه در کشور را پایین آورده است

او یادآور شد: کتاب می‌تواند تفریح خوب برای اوقات فراغت ما است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران افزود: کتاب‌ها می‌توانند از فیلم‌ها هم بهتر باشند زیرا بسیاری از فیلم‌ها برگرفته از متن کتاب بودند اما هیچوقت آن فیلم نمی‌تواند به اندازه کتاب در تصویرسازی ذهنی موفق عمل کند؛ بنابراین کتاب خواندن خلاقیت ما را افزایش می‌دهد، زیرا کتاب خواندن تصویرسازی ذهنی ما را ارتقا می‌بخشد.

وی از دیگر اثرات مثبت کتاب به آشنایی با فرهنگ‌های دیگر و اجتماعی‌تر شدن فرد اشاره کرد و افزود: کتاب آگاهی علمی و اجتماعی ما را افزایش می‌دهد.

شبکه‌های مجازی، سرانه مطالعه در کشور را پایین آورده است

کتاب‌هایی با عناوین «اثر مرکب»، «گاوگم»، «چه‌ باید کرد»، «رهبری و یادگیری معلمان»، «دودمان»، «برنامه‌ریزی شهری و مدیریت بحران آینده شهرها» و «شهر دیجیتال» از جمله عناوین برتر ارائه شده توسط دانشجویان در این مسابقات بود.

در پایان به‌ترتیب مریم رضایی با رتبه اول، فاطمه نصیری با رتبه دوم و رویا باباتبار با رتبه سوم حائز عناوین برتر دور سوم مسابقات کتاب‌خوانی ۳ دقیقه‌ای شدند.

گفتنی است، نفر اول و دوم مسابقات استانی به مسابقات کشوری راه پیدا خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha