این جشنواره که امسال پس از چندسال وقفه دوباره به میزبانی سمنان برگزار شد مشتمل بر دو بخش داستان کوتاه و طرح رمان بود که با رای هیات داوران برترین های هر بخش انتخاب و معرفی شدند.
در بخش داستان کوتاه پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) ۴۸۸ اثر از نویسندگان سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره رسید که در پایان اثر "کاشی های فیروزه ای" از رقیه کریمی از استان همدان، داستان "بنلی" از ابوالفضل پروین از استان فارس و اثر "باغ گردو" از مرتضی فرجی از همدان موفق به کسب رتبه های اول تا سوم شدند.
در این بخش همچنین پنج اثر داستانی شامل "هشتمین اجابت" از محسن وظیفه شناس از اردیبل، "دشت آهوان مرده" از محبوبه حاجیان نژاد از سمنان، "ضریح" اثر علی رضایی از آذربایجان غربی، "تبعیدی" از سمیرا علی اصغر نمین از تهران و "چگالی مارش ایرانی در گلوی نقاره" اثر روح الله صالحی از استان همدان موفق به دریافت جائزه ویژه و تقدیر هیات داوران شدند.
در بخش داستان کوتاه همچنین در بخش استان سمنان ۱۲ اثر مورد تقدیر ویژه قرار گرفتند که از این تعداد اثر "دیگر سرت قهر نیستم" از فاطمه جعفری به صورت ویژه تجلیل شد و سایر آثارمورد تقدیر قرار گرفتند.
این آثار نیز شامل "ایستگاه هفت خوان" از الهه طاهریان، "سلام بر پروانه ها" از معصومه احسانی، "وخت مشدی" از عابد میرمعصومی، "کیش و مات" از حسن جعفری، "عبدالرضا" از مبارکه حسنی، "جلیقه مش رضا" از محمدعلی دهقانی، "گره آخر" از جلال نقاشیان، "ایستگاه" از مصطفی باقرآبادی، "شبی که هوا تاریک بود" از نجمیه فیروزی، "مرگوجا" از هادی جعفری، "غزال" از راضیه بهرامی و "پائیز در راه است" از زهرا نصیری همگی از سمنان است.
هیات داوران پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم" در بخش طرح رمان از میان ۷۸ اثر رسیده ۱۰ اثر را به عنوان آثار برگزیده این بخش انتخاب و معرفی کرد.
اثر "مضیف" از امین اطمینان از استان خراسان رضوی، "سزاوار" از مونا بدیعی از خراسان رضوی، "کلاه شاپو" از نوید ظریف کریمی از خراسان رضوی، "گور ماهی" از هادی جعفری از سمنان، "زوار کش" از مهدیه جلالی از سمنان، "بیست و هشت روز" از خدیجه خانی از اردیبل، "شبهای روشن مهتابی" از مهراب اکبری شهپر از قم، "طواف پروانه وار" از محمدرضا هوری از ایلام، "نگاره چی" از زهرا محمدی از چهار محال و بختیاری و "چشمه گیلاس" از هدی حشمتیان" از کرمانشاه آثار برگزیده بخش طرح رمان پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) شناخته شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و رییس این جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره در مجموع ۳۸۳ نویسنده از استانهای سراسر کشور ۵۷۸ اثر ارسال کردند که نسبت به دوره قبل که در استان دیگری برگزار شده بود از نظر تعداد وکیفیت آثار افزایش بالایی داشته است.
فرشید فلاح با بیان اینکه ۲۳۶ شرکت کننده مرد و بقیه از بانوان در این جشنواره شرکت و اثر ارسال کرده اند ادامه داد: از این تعداد ۴۸۸ اثر داستان کوتاه، ۷۸ اثر طرح رمان و بقیه متفرقه بوده است.
در مجموع به برگزیدگان این جشنواره بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال جائزه نقدی تعلق گرفت که برگزیدگان اول تا سوم بخش داستان کوتاه به ترتیب ۱۵، ۱۰ و ۵ میلیون تومان، تقدیر شدگان هیات داوران دو میلیون تومان و برگزیدگان بخش استان سمنان هر کدام، یک میلیون تومان جائزه نقدی تعلق گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در اختتامیه این جشنواره ملی، داستان را زیرساخت هر تولید فرهنگی هنری دانست و گفت: داستان وقتی به عطر خوش بوی رضوی بیامیزد، دل انگیزترین جلوه های فرهنگی را پیش روی بشریت قرار می دهد.
فرشید گفت: داستان زبان مشترک همه نوع بشر و ماندگار ترین اثر هنری همه ادوار محسوب می شود.
وی با تاکید براینکه کلام الله مجید با نقل قصص گوناگون بر این اهمیت صحه گذاشته است، به برگزاری جشنواره ملی داستان رضوی اشاره کرد و اظهار داشت: این جشنواره ملی برای مردم استان سمنان اهمیت ویژه تری دارد چه انکه همسایگی حرم مطهر امام هشتم (ع) از یک سو و همجواری با خواهر بزرگوار ایشان این جذابیت را دو چندان کرده است.
فلاح با بیان اینکه نام امام هشتم (ع) داستان نویسی را در استان سمنان رونق داده است گفت: در هر نقطه ایران جشنواره ای برگزار شود اهالی استان سمنان پای ثابت سرآمدان آن شمرده می شوند و قرار اول این بود که با ابزار هنری داستان به معارف رضوی خدمت شود و حالا به وضوع می بینیم که امام هشتم (ع) داستان نویسی را در این خطه رونق داده است.
رییس جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) با تاکید بر اینکه از هر استان یک شرکت کننده در این جشنواره حضور دارد، این امر را نشانه ملی بودن جشنواره خواند و گفت: از ۳۸۳ نفر شرکت کننده در مجموع ۵۷۸ اثر به این جشنواره ارسال و داوری شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از همه دست اندرکاران این جشنواره و نیز همکاری و همراهی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) تقدیر کرد و متذکر شد: همه شرکت کنندگان در این جشنواره برتر هستند و در رقابت برای ابراز ارادت به امام هشتم (ع) نیت خالص ملاک است و جائزه دنیایی گذر است.
آیین اختتامیه این جشنواره که در تالار تئاتر شهر مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان برگزار شد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سعیدی زاده مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، استاندار سمنان و جمعی از مسوولان استانی به همراه نویسندگان و اهالی قلم حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات