حجت الاسلام مجید نصیرایی در گفت و گو با ایسنا در خصوص راهکارهای ایجاد مشارکت بالا در انتخابات آتی با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر این موضوع بیان کرد: اینکه در برخی موضوعات احساس می شود میزان مشارکت پایین آمده شاید بخشی از علل آن به ضعف ها و خلأهایی مربوط می شود که بعضی از جریانات و گرایش های حاکم در فضای دولت ها و مجالس گذشته ایجاد کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: در جامعه ما افکار و اندیشه ها همیشه این قابلیت را داشته اند که بروز و ظهور داشته و خود را در معرض آراء، اندیشه و انتخاب دیگران قرار دهند. شاید جریانی در داخل کشور در دولت ها و مجالس گذشته سال های سال وجود داشته که متأسفانه گرایشات لیبرالی داشته و بیشتر از اینکه به ظرفیت های داخلی و توان جوانان و دانشمندان کشور توجه کند، بیشتر تلاشش بر این بوده که به نحوی نسبت به این ظرفیت ها و توان داخلی بی توجهی کند و به عبارتی بیشتر علاقه مند بوده که به الگوها و توان سه، چهار کشور عمدتا غربی و اروپایی توجه کند. بنابراین فکر می کنم این یکی از مهمترین دلایلی است که باعث ناکارآمدی و ایجاد ضعف های جدی در سیستم بعضا مدیریتی و برنامه ریزی شده باشد که آثار آن را طی سالیان متمادی در بعضی از نابسامانی ها در حوزه های اقتصادی و فرهنگی شاهد بودیم و این امر باعث سرخوردگی جامعه انقلابی ایران شده است.
نماینده مردم فردوس در مجلس شورای اسلامی افزود: به همان نسبت هم طبیعی است که بعضا این افراد انگیزه کمتری پیدا کردند که در صحنه باشند. جریان عمدتا انقلابی در بعد از انقلاب اسلامی دیدند در این ۴۴ سال عمر بابرکت انقلاب اسلامی با وجود اینکه پیشرفت های فراوان داشتیم، اما مانند این بوده که مثلا ۲۰ قدم جلو رفته باشیم، اما می توانستیم ۱۰۰ قدم جلو برویم. اگر افکار، رویکردها، سیاست ها و راهبردها و نوع نگاه مدیران در دولت ها و مجالس گذشته مبتنی بر اندیشه ها، آرمان ها و ارزش های اسلام ناب بود، قاعدتا پیشرفت هایمان از آنچه که امروز انجام شده بسیار فراتر بود و اشکالات جامعه نیز به مراتب کمتر و در عین حال رضایتمندی بیشتری هم ایجاد می شد.
نصیرایی در رابطه با ایجاد زمینه حضور سلائق مختلف در انتخابات آینده عنوان کرد: اولین نکته مهم این است که همه باید برای پیشرفت کشورشان دل بسوزانند. قطعا این امکان فراهم نیست که افراد مختلف را پس بزنیم، اما از سوی دیگر نیز هر کسی باید در جای درست خودش قرار بگیرد. ما باید از تجربیات ۴۴ سال گذشته استفاده کنیم، چراکه امروز از جهات مختلف در کشور هم پیشرفت داشته ایم و هم در مواردی ضعف داشته ایم و باید تمامی این ضعف ها و ناکامی ها را آسیب شناسی کرد و در کنار هم قرار داد و نقاط قوت را تقویت کرد و و مواردی که به عنوان ضعف آسیب شناسی کردیم را نیز باید برطرف کنیم.
وی مهمترین دلایل عقب ماندگی و ضعف ها در برخی جهات را این دانست که به اندیشه ها و ظرفیت های داخلی و به گفتمان انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف بی توجهی شده است و تصریح کرد: هر جا به این دو مقوله نزدیک شدیم پیشرفت کرده ایم و هر جا از آنها فاصله گرفتیم به همان نسبت عقب افتادیم و نارضایتی هم ایجاد شده است، فلذا برای موضوع سال جاری که مسأله انتخابات است و نقش بسیار مهمی در شتاب کشور و در جهت دستیابی به قله های پیشرفت دارد، طبیعتا باید انتخاب دقیق تری داشته باشیم و به معنی واقعی کلمه مشخص کنیم در نهادی که می خواهد ریل گذار حرکت دولت، کشور و مجموعه های مختلف باشد چه گفتمانی را می خواهیم حاکم کنیم، لذا این امر باعث می شود هم پیشرفت ها شتاب داشته و استمرار آن را در دل خود تعریف کند و هم اینکه می توانیم نارضایتی هایی که در بخشی از سطوح وجود دارد را برطرف کنیم.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: نارضایتی از ناکارآمدی تفکری است که به غرب تکیه می کند و منتظر است که غرب بیاید و مشکلاتش را حل کند، لذا ما باید این تفکر را اصلاح کنیم و معتقدم باید در سطوح مختلف و در نهادها، دستگاه ها و مجموعه های مختلفی که در انتخابات نقش دارند این موضوع درست تبیین شود. خصوصا رسانه ها و کسانی که با افکار عمومی سروکار دارند و محیط های علمی که می خواهند این مباحث را دنبال کنند با برگزاری نشست های علمی دقیق در حوزه، دانشگاه و محیط های عمومی برای افکار عمومی و به خصوص جوانان درست تبیین کنند که این موضوع چه برکاتی داشت و آن موضوع چه برکاتی دارد. لذا اگر این موضوعات به درستی تبیین شد آن وقت هم باعث افزایش مشارکت می شود و هم اینکه یک انتخاب آگاهانه و قوی شکل می گیرد.
نصیرایی در رابطه با ویژگی های احزاب برای ایجاد مشارکت بالا در انتخابات عنوان کرد: طبیعتا در رابطه با ریشه مسائلی که مطرح شد احزاب نیز بخشی از موضوع هستند و با توجه به نوع نگاه، قوانین، افکار، اهداف و برنامه هایشان می توانند در این حوزه نقش ایفا کنند. ولی اگر موضوع به صورت اساسی و ریشه ای حل نشود، اتفاقات مقطعی و رفتارهایی که در شب و روزهای انتخابات رخ می دهد و تعریف کردن دسته بندی ها، عنوان و اسامی جدید در هنگام انتخابات خیلی مهم نیست و خیلی هم تأثیری ندارد.
انتهای پیام
نظرات