• شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1402023019049
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

دومین مهرواره ی استانی زبان مادری (آوای حرا) برگزار می‌شود

دومین مهرواره ی استانی زبان مادری (آوای حرا) برگزار می‌شود

ایسنا/هرمزگان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان با هدف پاسداشت زبان مادری و گویش های محلی استان جشنواره دومین مهرواره آوای حرا را برگزار می‌کند.

کارشناس واحد آفرینش های ادبی کانون هرمزگان در گفت و گو با ایسنا، افزود: با توجه به مهاجر پذیر بودن استان هرمزگان و ترجیح بسیاری از والدین برای گفتگو با کودک به زبان معیار، امروزه از گویش های بومی و محلی کمتر استفاده می شود و اگر برای رفع این مسئله برنامه ریزی نکنیم، این گویش ها به فراموشی سپرده می شوند.

طاهره مسافری بیان کرد: زبان مادری قدرتمندترین ابزار بشر در حفظ میراث ملموس و ناملموس است. بی‌شک کمرنگ شدن آن برابر با کمرنگ شدن تنوع فرهنگی جهان است و با ناپدید شدن این زبان، یک سنت، یک حافظه، یک میراث فرهنگی و تفکر نیز ناپدید می‌شود.

کارشناس آفرینش های ادبی کانون استان با هدف پاسداشت زبان مادری و گویش های محلی استان از برگزاری «دومین مهرواره آوای حرا» خبرداد و گفت: این مهرواره سال گذشته نیز با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با ادبیات شفاهی به عنوان زیربنای ادبیات کودک، تقویت هویت ملی و قومی با تسلط به زبان مادری به عنوان بازتولید فرهنگ و هویت ویژه هر جامعه، آشنایی با چهره های شاخص استان در حوزه ی ادبیات بومی، آشنایی با گویش های مختلف استان و کمک به حفظ آن  برگزار شد.

وی بیان کرد: دومین مهرواره آوای حرا نیز با محور موضوعی پاسداشت گویش های بومی متداول در جزایر، روستاها و شهرهای استان هرمزگان در بخش های بازنویسی قصه های پدر بزرگ و مادربزرگ ها به گویش مادری و خلق اثر  در قالب شعر، داستان و متن ادبی باگویش های هرمزگان برگزار می‌شود.

مسافری اضافه کرد: علاقمندان می توانند در گروه سنی نوخوان(۷تا۸ سال)، نونهال(۹تا۱۱سال)، نونگاه(۱۲ تا۱۴سال)، نوجوان(۱۵تا۱۷سال)، ارشد(۱۸ تا۲۲سال)، دانش آموزان مدارس (مقطع ابتدایی اول و دوم، مقطع متوسطه اول و دوم) و در بخش بزرگسال کارشناسان و مربیان فرهنگی هنری ادبی کانون،معلمان و اولیای تربیتی،استادان، دانش آموختگان و دانشجویان رشته ی زبان و ادبیات فارسی، نویسندگان و شاعران، والدین و بخش ویژه مادران جوان (حداکثر ۳۰ سال) در این مهروازه شرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه نحوه ارسال آثار در قالب word و بارگزاری از طریق لینک hormozgan.kpf.ir/zabanmadari  و یا تحویل حضوری به یکی از مراکز فرهنگی هنری کانون در سراسر استان و دبیرخانه ی استانی است، اضافه کرد:  مهلت ارسال آثار تا ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ می باشد و به برگزیدگان اول تا سوم هر بخش از مهرواره در هر گروه سنی،  لوح تقدیر و هدیه ای تعلق می گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha